Kremy na dzień

Lancome Hydra Zen, Anti-stress Moisturising Cream Krem nawilżający do skóry normalnej

• 3 lutego 2024 o 21:39
    W porządku, ale nie za tę cenę
    Lubię kremy Lancome i od czasu do czasu pozwalam sobie na zakup jakiejś miniatury. Tym razem wybór padł na to cudo. Niestety, z kremów marki, które do tej pory testowałam, ten wypada najsłabiej. Krem ma typowy dla marki zapach, ale jest bardzo delikatny, dużo słabszy niż w innych kremach, co oceniam na plus. Jest biały, dość gęsty, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Na twarzy nie zostawia tłustego filmu, choć trochę go czuć. Jest też wydajny. Dobrze współgra z makijażem. Jeśli chodzi o efekty, to poza nawilżeniem, nic nie zauważyłam. Samo nawilżenie było na przyzwoitym poziomie. Skóra po użyciu była miękka i gładka w dotyku, ale wizualnie nie zauważyłam żadnej zmiany. Niestety miałam wrażenie, że trochę mnie zapycha. Podsumowując, gdyby był tańszy, to pewnie skusiłabym się na ponowny zakup. Natomiast w tej cenie nie wyróżnia się niczym szczególnym i działa jak większość kremów z drogerii, które kosztują ułamek jego ceny.
    Zalety:
    • Ładny, bardzo delikatny zapach.
    • Szybko się wchłania.
    • Nie zostawia tłustego filmu.
    • Dobrze nawilża.
    • Skóra po użyciu jest miękka i gładka w dotyku.
    • Dobry pod makijaż.
    • Jest wydajny.
    • Ładne opakowanie.
    Wady:
    • Zapycha.
    • Nie wpływa na poprawę wyglądu skóry.
    • Zdecydowanie za drogi.
  • 9 maja 2023 o 17:04
    Dobre nawilżenie delikatny zapach
    Krem kupiłam w bardzo atrakcyjnej promocji na zestaw kosmetyków w wersji travel. Mimo małego słoiczka 15ml krem miałam ponad miesiąc czasu. Delikatny zapach. Skore mam z tendencja do mocnego przesuszania a krem fajnie nawilżał skore. Idealny jako baza pod makijaż. Jedynym minusem to może być cena pełnowymiarowego kosmetykiu. Poza tym sama plusy.
    • Delikatny zapach
    • Dobrze nawilża
  • 18 sierpnia 2021 o 19:10
    Krem daje głębokie nawilżenie i odżywienie, spawia że skora wygląda na wypoczętą....
    Choć krem przeznaczony jest do cer suchych to przy mieszanych też dobrze się sprawdza. Po raz pierwszy się z nim zetknełam dzięki próbkom, które otrzymałam od perfumerii Sephora. Oceniam mini produkt o pojemności 15 ml który dostałam w boxsie i który właśnie zdenkowałam. Opakowanie kremu bardzo ładne, biały plastikowy słoiczek z jasno-różową nakrętką. Zapach kremu bardzo ładny, subtelny i różany. Konsystencja jest lekka, aksamitna i bardzo kremowa, która szybko się wchłania tworząc satynową powłoczkę na twarzy. W składzie znajdziemy ekstrakty z róży i piwoni który daje przesuszonej skórze porządną dawkę odżywienia i nawilżenia a ekstrakt z korzenia moringi skutecznie oczyszcza wszelkie zanieczyszczenia zewnętrzne oraz normalizuje wydzielanie sebum. Krem daje mojej mieszanej cerze nawilżenie, koi podrażnienia,wygładza, nie zapycha porów, sprawia że skora wygląda na wypoczętą i rozświetloną. Moja skóra jest intensywnie nawilżona,odzyskuje komfort i wygląda na bardziej elastyczną,staje się bardziej odporna na działanie czynników zewnętrznych. Krem bardzo dobrze współgrał u mnie z kremami z filtrem UV i z podkładami,nie rolował się. Mimo iż jest to kosmetyk bardzo dobry,to nie wiem czy zdecyduje się na jego pełnowymiarowy zakup, niestety cena jest dość wygórowana.
    Zalety:
    • wygładzenie
    • nawilżenie
    Wady:
  • 28 kwietnia 2020 o 10:59
    Promienna cera
    Po kilku użyciach już wiedziałam że z tym kremem pozostanę na dłużej:) bardzo ładnie nawilża, wygładza, nie pozostawia uczucia napięcia na skórze. Jestem bardzo wymagająca jeśli chodzi o krem nawilżający a ten spełnił moje oczekiwania.
  • 2 kwietnia 2020 o 20:08
    Świetny produkt
    To chyba jeden z niewielu kremu, po których jestem zadowolona z zakupu. Jestem bardzo zadowolona z działania, smaruje codziennie w okolicach oczu na wieczór. Bardzo dobrze nawilża skórę, podoba mi się jak dba o jej elastyczność. Uważam, że produkt godny polecenia!

Zobacz także inne Kremy na dzień