Olejki i masła do demakijażu

Iossi Olejek do demakijażu `Śliwka i morela`

Stara wersja produktu

• 2 kwietnia 2023 o 14:14
    Olejek, który przekonał mnie do tego typu produktów
    Ten olejek do demakijażu dostałam w prezencie i trochę przeleżał zanim po niego sięgnęłam. Wtedy sama z siebie bym go nie kupiła, a odkąd zaczęłam używać całkowicie zmieniłam zdanie. Olejek jest zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła. Ma minimalistyczną etykietę, która nie zakleja całego opakowania, więc widać zużycie, co bardzo lubię. Przyczepię się do dozownika – pompki, która działa dobrze poza tym, że ciągle coś się po niej zlewa i potem opakowanie jest wiecznie tłuste, a że to olejowa formuła, to tym bardziej jest to dla mnie irytujące. Potem też trudniej jest zdjąć zatyczkę… Natomiast to jedyny zauważalny przeze mnie minus tego produktu, przy którym jednocześnie jest plus, bo ta pompka wyciąga olejek do samego końca, więc praktycznie nic się nie marnuje. Olejek ma bogatą konsystencję i złoty kolor. Dla mnie jego zapach jest mocno neutralny, słabo wyczuwalny. Polubiłam uczucie rozprowadzania go na twarzy, które jest jednocześnie mini masażem. Bardzo przyjemne. Co uwielbiam w tym produkcie to, że ta bogata formuła, którą się aplikuje na suchą skórę twarzy, pod wpływem wody zmienia się w lekką emulsję. Przez co zmywanie olejku jest bardzo łatwe i delikatne dla skóry, nawet przy oczach to nie jest żaden problem (choć tego unikam). Używałam tego olejku jako pierwszy krok wieczornego dwuetapowego oczyszczania twarzy. Wmasowywałam go na sucho, na makijaż i bardzo ładnie go rozpuszczał. Nie było kosmetyku, którego by łatwo nie zmył. Ani trwały podkład, ani wodoodporna maskara czy wyjątkowo trwała zastygająca matowa pomadka nie były mu straszne. Tak wstępnie oczyszczoną skórę, jeszcze przemywałam łagodną pianką czy innym produktem na bazie wody. Po wszystkim moja sucha i wrażliwa skóra twarzy była dobrze oczyszczona, miękka i komfortowa. Takie oczyszczanie zdecydowanie jej służy. Po myciu buzia nie była od razu spięta i podrażniona, tylko wstępnie nawilżona i złagodzona. Ten produkt przekonał mnie do olejowych formuł w oczyszczaniu, od których wcześniej stroniłam. Super sprawa dla skóry takiej, jak moja. Opakowanie ma jedynie 50 ml, ale wystarcza na długo. Jest to naprawdę wydajny produkt, jedna pompka wystarczała mi na całą twarz.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Świetnie radzi sobie z rozpuszczeniem nawet bardzo trwałego makijażu
    • Bogata formuła, pod wpływem wody emulguje, dzięki czemu bezproblemowo się zmywa
    • Pozostawia skórę komfortową, miękką i niepodrażnioną
  • 21 listopada 2021 o 16:00
    Przyjemny i skuteczny produkt do demakijażu
    Od kilku lat stosuję dwuetapowe oczyszczanie skóry. Uwielbiam zarówno olejki, które można łatwo że skóry zmyć, jak i te których używamy ze ściereczką a także balsamy do demakijażu. Olejek z Iossi naprawdę się u mnie sprawdza. Bardzo podoba mi się szklane opakowanie z ciemnego szkła z pompką i minimalistyczna szata graficzna. Produkt jest polskiej marki, więc także bardzo na plus. Pompką działa bez zarzutu i dozuje całkiem mało produktu. Ja używam takie 6 pompek na zmycie makijażu. Nakładam go na suchą skórę i masuję, aż cały makijaż się rozpuści. Następnie delikatnie zwilżam skórę wodą i wtedy olejek na buzi zmieni się w białą emulsję. Jeszcze chwilę masuje i spłukuję. Następnie myję twarz żelem do twarzy. Bardzo ładnie i szybko zmywa makijaż. Jedynie gdy mam kilka warstw masakry, to sobie dodatków używam zwilżonego waciku jak już olejek jest na twarzy i łatwiej się ją usuwa. Bo czasem nie do końca się tusz domyje i jest delikatna panda pod okiem. Nie zostawia on skóry tłustej, ale wolę użyć po nim jescse żelu do mycia twarzy. Produkt ładnie pachnie. Nie aż tak intensywnie marcepanowo jak czysty olej ze śliwki, ale jest ta słodka i przyjemna nuta. Mam cerę mieszaną skłonną do zapychania i krzywdy mi nie zrobił. Dobrze oczyszcza, bo widzę że nie mam pozapychanych porów czy wyprysków od źle zmytego makijażu. Produktu używam od dwóch miesięcy codziennie i mam go jeszcze na parę użyć. Myślę, że wydajność jest w porządku. Nie wykluczam, że być może zamówię go ponownie.
  • 14 czerwca 2021 o 10:58
    Bardzo dobrze zmywa makijaż i nie wpływa negatywnie na kondycję skóry.
    Nie będę ukrywać, że do tej pory raczej decydowałam się na tradycyjne płyny do wykonywania demakijażu. Dla mnie wydawał się to najszybszy sposób na najbardziej proste i bezproblemowe zmycie całego makijażu, chociaż i tak musiałam się trochę w drogeriach, czy to internetowych czy stacjonarnych naszukać, gdyż te najbardziej popularne, wyskakujące nam wręcz z lodówki propozycje nigdy jakoś do mnie nie przemawiały. Produkt od marki Iossi ze śliwką oraz morelą jest moim pierwszym prawdziwym olejem do demakijażu, który tak naprawdę zakupiłam ze względu na moją dość sporą ciekawość tego typu formułami. Mówiąc o wyglądzie opakowania warto zaznaczyć fakt, iż zmienił się on na przestrzeni lat i wygląda już nieco inaczej niż ta wersja przedstawiona nam przy produkcie na stronie wizażu. Czy jest to aż taka spora zmiana - wydaje mi się, że nie. Buteleczka wykonana została z ciemnego, solidnego szkła, jak na kosmetyki z naturalnym składem przystało. Etykietka jest biała i posiada na sobie różowe oraz czarne elementy. Nie ma żadnej grafiki, jedynie proste informacje o produkcie, takie jak nazwa, logo producenta, opis czy skład. Aplikatorem jest tutaj pompka. Sam olej posiada ciemnobrunatny odcień i ma dosyć ciekawy zapach, który mi osobiście bardzo kojarzył się z marcepanem. Na samym początku zapach nawet mi się podobał, z czasem zaczął być jednak odrobinę męczący, także to rzecz gustu. W skład tego kosmetyku, jak łatwo idzie się domyślić, wchodzą głównie naturalne oleje. Znajdziemy tutaj nie tylko olej z pestki śliwki oraz moreli, ale także takie cudowności jak olej rokitnikowy, jojoba, z lnianki siewnej czy krokoszowy. Ta moc naturalnych składników w takiej formie będzie jedynie odpowiadać za ,,rozpuszczenie" całego naszego makijażu, ale podejrzewam, że gdybyśmy zdecydowali się zaaplikować tę mieszankę na oczyszczoną już skórę buzi w stosunkowo niewielkiej ilości, to moglibyśmy całkiem porządnie natłuścić i zregenerować naszą cerę, chociaż ja nie próbowałam tego sposoby i stosowałam kosmetyk jedynie zgodnie z przeznaczeniem. Trzeba przyznać, że już samo nakładanie tej propozycji od marki Iossi na twarz jest całkiem przyjemna i równie łatwa. Absolutnie nie ma potrzeby używać tutaj wacików. Ja co prawda nie stosuje tego typu akcesorium i nawet płyny micelarne nakładam na dłonie i potem bezpośrednio na twarz, ale wiem, że dużo osób tego nie robi, także przy tym produkcie będzie mieć ku temu okazję. Dodatkowo kosmetyk jest naprawdę fajnie wydajny, mi starczył na ponad 2 miesiące regularnego, prawie codziennego stosowania. Już dwie pompki produktu starczyły, aby dokładnie zmyć cały makijaż. Znacznie lepiej sprawdza się ,,na sucho", bez zastosowania wody w trakcie demakijażu, jedynie pod sam koniec, aby opłukać twarz z nadmiaru oleju. Kosmetyk bardzo dobrze radzi sobie z demakijaże, ładnie rozpuszcza wszystkie warstwy kolorówki. Dodatkowo nie podrażnia, nie przetłuszcza cery, jednak warto zaznaczyć, że może zapchać, jeżeli oczywiście ma się do tego skłonność. Absolutnie nie ma problemu z jego zmyciem ze skóry za pomocą żelu do mycia twarzy, a należy pamiętać żeby to zrobić przed kolejnymi etapami pielęgnacji. Moim zdaniem olej wypada całkiem nieźle i nawet się z nim polubiłam. Nie ukrywam, że przekonał mnie do tego typu formy demakijażu, po którą jak najbardziej jeszcze sięgnę i coś czuję, że stanie się ona moją codziennością. Samą propozycję od marki Iossi polecam, potrafi zrobić naprawdę pozytywne wrażenie.
    • Konsystencja
    • Skład
    • Dobrze zmywa makijaż
    • Nie przetłuszcza cery
    Wady:
    • Może zapychać
    mrowkax
    18 kwietnia 2021 o 9:51
    Bardzo dobry zmywacz
    W końcu znalazłam olejek, który mi podpasował. W szklanym opakowaniu, z wygodną pompką, łączy się z wodą, dobrze zmywa, jest wydajny i nie zapchał mnie. Robi wszystko to, co tego typu kosmetyk powinien.
    • działanie
    miki223
    10 stycznia 2021 o 21:22
    Przyjemny
    Kończył mi się olejek do demakijażu, a że lubię testować i w pigmencie była promocja na markę Iossi skusiłam się na olejek. Mam skórę mieszaną, jednak uwielbiam zapach oleju śliwkowego, więc stwierdziłam ze zaryzykuje. Olejek jest bardzo płynny, świetnie się nakłada i zmywa makijaż. Zapach jest delikatniejszy niż się spodziewałam. Nie zapchał mnie, pozostawiał skórę miękka i nawilżoną. Jednak muszę odjąć jedną gwiazdkę, w zasadzie przez własne gapiostwo, ale jednak. Jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że olejek zmywa się wacikiem. Jak dotąd przerobiłam juz kilka olejków i wszystkie były hydrofilowe. Nie przyszło mi do głowy żeby to sprawdzić. Gdybym wiedziała, raczej bym go nie kupiła. Tarcie wacikiem nie jest zbyt przyjemne, można to traktować jako peeling ale nie lubię tego uczucia rozciągania skóry. Zdecydowanie wolę olejki hydrofilowe, więc do tego nie wrócę.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • dobrze radzi sobie z makijażem
    • nie zapycha
    • ładnie pachnie
    • skóra jest miękka i nawilżona
    Wady:
    • cena za 50ml jest zbyt wygórowana
    • wolałabym hydrofilową formułę