Olejki i masła do demakijażu

Vianek Seria Różowa, Łagodzący olejek do demakijażu

Vianek Łagodzący olejek do demakijażu 150ml
Vianek Łagodzący olejek do demakijażu 150 ml
Vianek Łagodzący olejek do demakijażu 150ml 1234591862

• 1 kwietnia 2025 o 9:24
    Nie lubimy się
    Po przetestowaniu kilku olejków do demakijażu, muszę przyznać, że ten produkt wypada dość przeciętnie. Z jednej strony spełnia swoją funkcję – skutecznie domywa makijaż, ale z drugiej strony mógłby to robić znacznie lepiej i szybciej. Żeby usunąć cały makijaż, trzeba poświęcić trochę więcej czasu na masaż, a nie zawsze wystarczy jedno nałożenie produktu, żeby skutecznie rozpuścić wszystko, co trzeba. Jest to dosyć czasochłonne, zwłaszcza w porównaniu do innych olejków, które łatwiej radzą sobie z demakijażem. Jest to olejek, który niestety nie schodzi łatwo z twarzy. Jest dosyć tłusty i ciężki, przez co po nałożeniu nie można liczyć na to, że samą wodą zmyjemy go w pełni. Aby mieć pewność, że skóra została dobrze oczyszczona, muszę po jego użyciu przejść przez dodatkowe etapy – najpierw zmyć go wodą, potem poprawić płynem micelarnym, a na końcu umyć twarz żelem. Dla osób, które preferują prostsze i szybsze oczyszczanie, może to być dość uciążliwe. Dodatkowo, w trakcie zmywania tego olejku z twarzy nie ma mowy o otwieraniu oczu – woda z olejkiem powoduje, że oczy są zamglone, a do tego pojawia się nieprzyjemne szczypanie, co jest dużym minusem. Zapach olejku również nie jest szczególnie zachwycający. Jest dosyć przeciętny, o wyczuwalnym ziołowym aromacie, który nie każdemu musi odpowiadać. Może nie przeszkadza on na tyle, żeby skutecznie zniechęcić do używania produktu, ale nie jest to zapach, który przyciągałby lub relaksował. Na plus zdecydowanie trzeba zaliczyć wygodne opakowanie. Aplikacja olejku jest bardzo łatwa dzięki dobrze zaprojektowanej buteleczce, a sam produkt jest mega wydajny – jedno opakowanie wystarczy na długo, nawet przy codziennym użytkowaniu. To zdecydowany plus, bo w przypadku takich produktów, które zużywa się dość szybko, ta cecha ma duże znaczenie. Po testowaniu innych, lepszych olejków do demakijażu, nie jestem pewna, czy sięgnę po ten produkt ponownie. Choć nie jest to zły produkt, to istnieją na rynku lepsze alternatywy, które radzą sobie szybciej i bardziej efektywnie z usuwaniem makijażu. Niemniej jednak, jeśli ktoś szuka czegoś wydajnego i nie przeszkadza mu dodatkowy czas poświęcony na oczyszczanie, warto go przetestować. Podsumowując, produkt jest dość przeciętny, choć ma swoje plusy – jest wydajny, ma wygodne opakowanie i dobrze usuwa makijaż, ale wymaga trochę więcej czasu i wysiłku, aby w pełni go zmyć. Jeśli komuś zależy na łatwiejszym i szybszym demakijażu, może warto poszukać czegoś innego, ale jeśli nie przeszkadza dodatkowa pielęgnacja po oczyszczaniu, to jest to produkt wart przetestowania.
  • 29 marca 2025 o 14:36
    nie dla mnie
    Niestety, Łagodzący olejek do demakijażu z różowej serii Vianek kompletnie się u mnie nie sprawdził. Jego konsystencja jest zbyt wodnista, przez co nie radzi sobie z dokładnym usunięciem makijażu, a zwłaszcza wodoodpornych kosmetyków. Zamiast skutecznie rozpuścić makijaż, musiałam mocno trzeć twarz, co tylko podrażniło moją skórę. Dodatkowo, po użyciu zostawiał dziwną, tłustą warstwę, której nie mogłam domyć nawet po dwukrotnym oczyszczaniu. Największym minusem jest to, że w ogóle nie emulguje z wodą tak jak robią to np. koreańskie olejki – zamiast zamieniać się w mleczną emulsję i łatwo spłukiwać, zostaje na skórze, przez co czuję się, jakbym nakładała ciężką warstwę zamiast skutecznie oczyszczać twarz. Niestety, po pewnym czasie stosowania zauważyłam, że zaczęło mnie po nim wysypywać, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że to nie jest produkt dla mnie (była to jedyna zmiana w mojej rutynie, dlatego jestem pewna, że to on). Zdecydowanie nie polecam, zwłaszcza jeśli masz skórę skłonną do zapychania lub oczekujesz skutecznego demakijażu bez zbędnego tarcia i tłustego filmu.
  • 26 lutego 2025 o 17:04
    Świetny
    Polecam polecam polecam :) Świetny olejek do demakijażu marki Vianek Jest to olejek łagodzący, rumiankowy. Producent zapewnia nas że 98,4% składników pochodzenia naturalnego. Możemy tutaj znaleźć olejki z pestek winogron, słonecznika i kokosu. Olejek jest delikatnego zapachu, kolor bezbarwny, oczywiście bardzo tłusty jak to olejki. Mi taka forma demakijażu bardzo odpowiada. Pojemność to 150ml i starcza naprawdę na długo. Olejek super oczyszcza skórę z makijażu, dodatkowe pozostawia skórę nawilżoną. Nie podrażnia i nie szczypie w oczy. Dodatkowo duży plus to to iż olejek fajnie usuwa klej z rzęs ( jeśli ktoś je stosuje). Do zmycia makijażu wystarczy niecała papka olejku. Mi najbardziej odpowiada zmywanie makijażu w taki sposób, że olejek nakładam na opuszki palców, rozsmarowuje na twarzy i okrężnymi ruchami rozpuszczam makijaż. Później wystarczy zmyć wacikiem :)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Oczyszcza i nawilża
  • 17 lutego 2025 o 9:10
    Nie...
    Stosuję dwuetapowe oczyszczanie twarzy. Zazwyczaj w pierwszym etapie używam masełek, ale chciałam też wypróbować olejek. ZAPACH nie jest szczególnie zachęcający, ale jak dla mnie może być. Nie jest zbyt intensywny i nie przeszkadza mi w trakcie użytkowania. Przypomina zapach jagód goji. Niestety perfumy w składzie. KONSYSTENCJA jest dość wodnista jak na olejek. Trzeba szybko działać, bo spływa z dłoni. Kosmetyk stosowałam zarówno do demakijażu jak i jako pierwszy krok oczyszczania twarzy. Za pierwszym razem użyłam go tak jak masełka czyli masując suchą skórę, potem dopiero dodając wody. Nie doczytałam, że producent zaleca użycie go na mokrą skórę. Tak czy inaczej olejek słabo radzi sobie z rozpuszczeniem makijażu. Trzeba bardzo długo masować skórę, żeby coś w końcu zaczęło puszczać. Wodoodporny tusz to dla niego zbyt silny przeciwnik. Stosowany na mokrą skórę radzi sobie troszkę lepiej, ale i tak nie usuwa makijażu w całości. Niestety nie jest to olejek, który emugluje. Nie da się go zmyć samą wodą. Nie nadaje się więc do jednoetapowego oczyszczania twarzy. Trzeba użyć żelu, inaczej zostanie nam na twarzy tłusta, toporna powłoka. Próbowałam przekonać się do tego olejku, bo nie lubię marnować kosmetyków, ale ostatecznie poddaję się. Porównując go do mydełek, pod każdym względem zostaje daleko w tyle. Nie widzę sensu w codziennym długim i nadmiernym tarciu skóry, gdy np mydełko z Bandi załatwia sprawę skutecznie i szybko - w minutę. Dodatkowo biorąc pod uwagę fakt, że nie usuwa makijażu do końca, nie mam pewności , że dokładnie oczyszcza skórę nawet w dni bez make-up'u. Mojej cery mieszanej nie zapchał, ale przykładałam się, żeby dokładnie go zmyć i nie stosowałam codziennie. Co jeszcze? Warto zwrócić uwagę, że produkt ma PAO tylko 3 miesiące.
  • 4 stycznia 2025 o 15:08
    Świetny traf
    Posiadam cerę mieszaną, wrażliwą, skłonną do niedoskonałości, więc nie wszystkie kosmetyki mi odpowiadają. Do zakupu olejku zachęciła mnie promocja w Rossmanie i świetny skład. Olejek mnie nie podrażnia, używam go od paru miesięcy do dwuetapowego oczyszczania twarzy wieczorem. Mimo mojej mieszanej cery spodobała mi się oleistość produktu i nie uważam jej za minus. Cieszę się, że na niego trafiłam, bo na razie jest to najlepszy olejek do mycia twarzy jaki miałam.
    Zalety:
    • świetny, naturalny skład
    • gęstość
    • dobre opakowanie
    Wady:
    • nie wiem, czy kupiłabym go, gdyby nie był na promocji