Kremy uniwersalne

bebeauty Face Cream for Dry Skin 24h Nawilżający krem do twarzy

KIN0183
    20 czerwca 2022 o 21:05
    Kolejne miłe zaskoczenie firmą Be Beauty :)
    Zakupiłam krem z ciekawości i w sumie też ze względu na różne opinie jakie o nim znalazłam czy to tutaj na Wizażu czy też wśród znajomych. Jest ze mną już 3 miesiące z przerwą na krem Samarite ( który dostałam do testu ). Jestem mile zaskoczona kremem, to kolejny produkt firmy Be Beauty po który chętnie siegnę , do tej pory zakupuje co jakiś czas płyny micelarne, krem do ciała, żele i płatki kosmetyczne ( te kwadratowe prawie zawsze są u mnie w łazience). No a teraz pora na zalety kremu : * nawilżenie - zwracam na to bardzo dużą uwagę ponieważ mam suchy typ cery, krem dał sobie radę, przez cały dzień utrzymuje odpowiednie nawilżenie mojej cery * skóra jest odżywiona , nie sprawia wrażenia ziemistej i jest trochę gładsza , ale bez przesady, cudów to on nie robi:) * zapach - kremowy z aromatem moim zdaniem herbaty czarnej * konsystencja- lekko tłustawa ,ale dość szybko się wchłania * nadaje się pod makijaż * nie zapycha * nie uczula * cena + dostępność ( widziałam go w każdej Biedronce jakiej byłam) * szklany słoiczek - uwielbiam tego typu opakwanie w kremie . Nie wiem jak krem sobie poradzi w innej porze roku, ale chętnie sprawdzę go też w okresie jesienno-zimowym :). Co do minusów na razie brak.
  • 27 marca 2022 o 8:01
    Bardzo fajny krem do twarzy
    Be Beauty Care, Face Cream for Dry Skin 24h (Nawilżający krem do twarzy) zwrócił moją uwagę w Biedronce podczas zakupów. Przykuł moją uwagę ceną i szatą graficzną. Krem jest zapakowany w kartonik o kolorach biało-rożowych, więc wzięłam go do ręki i zaczęłam czytać. Okazało się, że jest do krem do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej, akurat wtedy takiego poszukiwałam więc postanowiłam go wypróbować. Już pierwszego dnia kiedy go kupiłam, wypróbowałam go i zostałam miło zaskoczona :) Krem jest umieszczony w szklanym, matowym słoiczku, z naklejką koloru kartonika zamykanym nakrętką. Dodatkowo krem posiada zabezpieczenie w formie plastikowego wieczka pod nakrętką. Konsystencja kremu jest lekka, nie klejąca o jest koloru białego. Przepięknie pachnie, moim zdaniem kwiatami, tak świeżo,. przyjemnie, wiosennie :) Krem bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia lepiej warstwy na skórze, zostawiając ją matową i gładką. Cera doznaje natychmiastowego nawilżenia i ukojenia. Przynosi komfort. Krem posiada certyfikat masło Shea wytwarzane z owoców drzewa Shea, co szczerze mówiąc mnie baaaaardzo zaskoczyło, ponieważ ten krem jest strasznie tani. 50 ml za jedyne 6,99 zł :o Jak dla mnie genialny! Aktualnie mój hit do twarzy.
    Zalety:
    • Skład
    • Jakoś
    • Certyfikat masło Shea wytwarzane z owoców drzewa Shea
    • Szklany słoiczek
    • Szata graficzna
    • Działanie ( nawilżenie, ukojenie, gładka cera )
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    nkdmko
    9 marca 2022 o 12:00
    Przeciętniaczek
    Zacznę od tego, że zakupiłam go w Biedronce. Na krem skusiła mnie końcówka miesiąca co raczej "krucho" z kasą a potrzebowałam czegoś nawilżającego na już oraz dodatkowa promocja 1:1 gratis. Tak więc znalazł się on w moich rękach różowy jak i ten niebieski. Krem jest w szklanym słoiczku (nie zwracam aż nadto uwagi że musi on w takim być,jednak na ekologie oraz wygląd jest on na plus). Sam krem kosztuje niewielkie pieniądze bo jego cena przeciętna ok 7,8 zł . Jednak rewelacji jakoś na mnie nie zrobił. Cerę mam mieszaną bardziej w kierunku suchej. Nawilżenie jest dosłownie parę minutek, zaraz po jego nałożeniu i na tym się kończy. Po jakimś czasie nie czuje jakbym cokolwiek nawilżającego miała na twarzy. To co obiecuje nam producent jest sporo naciągane . Niestety nie mam uczucia komfortu, nawilżenia i jakiegoś nawet minimalnego zapielęgnowania ,ukojenia cery. Zauważyłam też że po codziennym stosowaniu podrażnia mi skórę, czuje jakby podrażnienie. Także po kilku aplikacjach krem stosuje raczej na dłonie lub szyję. Po jego wchłonięciu w skórę pozostaje buzia taka kleista, oleista przy czym nie pozostaje uczucie nawilżenia, odżywienia. Moim zdaniem szkoda kasy na niego, dziewczyny za taką cenę można znaleźć naprawdę o wiele lepszy produkt który zapewni komfort cerze. Zapach normalny, dla mnie nie jest ani przyjemny ani jakiś męczący . Neutralny - jak krem. Niestety nie powrócę już do niego, ani na extra promocji, ani za jakieś rabaty i niskie ceny. Nie jest wart jak dla mnie ani złotówki . A krem do rąk lub ciała można zakupić dużo bardziej korzystniejsze i przyjemniejsze w użytkowaniu . Tyle z dobrego że zakupiłam go na promocji i nie był drogi to przynajmniej nie jest tak żal.
    Zalety:
    • Cena ale jak na takie "nie działanie" nie wiem czy jest zaletą
    Wady:
    • Nie przynosi uczucia ukojenia , nawilżenia skóry
    • Po dłuższym stosowaniu podrażnił cerę
    • Zapach jak dla mnie na kosmetyk nie powala ani nie zachwyca
    • Nie ma uczucia odżywania ani wszystko co zapewnia producent
    • Klejąca , oleista cera przy czym nawet nie ma uczucia nawilżenia
  • 4 maja 2021 o 19:48
    Poprawny, bez większych rewelacji
    Od czego trzeba zacząć to to, że krem dostępny jest w Biedronce w cenie 10zl za 50ml. Złapałam go raz na szybko gdy potrzebowałam czegoś na już. A, że cena jest bardzo korzystna tym bardziej warto było spróbować. Produkt to szklany słoiczek, co jest oczywiście na plus. Zapach ot taki zwykły "kremowy". Mam cerę suchą, wrażliwą. Szczególnie mocno polubiłam olejowe konsystencję na noc, ale lekkimi kremikami również nie pogardzę szczególnie w lecie. Krem ten jest dedykowany cerze suchej, ale raczej to chwyt marketingowy. O ile w przypadku cery normalnej sprawdza się jako przeciętny krem, tak w przypadku cery suchej raczej to uczucie nawilżenia znika dosłownie po chwili. Po paru minutach nie czułam żebym w ogóle nałożyła coś na twarz. Krem przekazałam tacie, który również jako fan olejowych konsystencji wzbogaca go kilkoma kroplami oleju śliwkowego. W takim wydaniu jest o niebo lepszy. Jednak oryginalna wersja jest poprawna, nie podrażnia, nie uczula, nie szczypie na twarzy. Ja nie kupię ponownie, ale też nie odradzam. Spotykałam się już ze zdecydowanie gorszymi kremami.
  • 3 stycznia 2021 o 17:57
    Taki zwykły, niczym się nie wyróżniający
    Krem zakupiłam podczas zakupów w Biedronce. Obecny który używałam był na wykończeniu więc uznałam że dam mu szansę. Opakowanie kremu jest dość eleganckie. Szklany słoiczek o pojemności 50 ml. Krem ma dość zbitą, białą konsystencje. Ma zbyt intensywny zapach jak dla mnie, który na dluzszą mete zaczął mnie drażnić. Krem nawilża ale w sumie do czasu wchłonięcia się. Później niekoniecznie ma jaki kolwiek wpływ na skórę. Jest tani więc można spróbować, mnie nie podpasował.