Kremy uniwersalne

Sylveco Krem brzozowo-rokitnikowy z betuliną
Sylveco Krem brzozowo-rokitnikowy z betuliną 50 ml
Sylveco

• 6 marca 2024 o 20:09
    Krem, z którym weszłam w świat naturalnej pielęgnacji. Trafiłam bardzo dobrze
    Marka Sylveco od razu rzuciła mi się w oczy robiąc małe kroku ku lepszej, świadomej pielęgnacji. Z perspektywy czasu cieszę się, że trafiłam właśnie na produkty tej marki, one są po prostu dobre. Krem brzozowo-rokitnikowy z betuliny był moim pierwszym przy naturalnej pielęgnacji. Trafiłam bardzo dobrze. Sama konsystencja jest dość tłusta, zostawia lekki film po nałożeniu (nawet po jakimś czasie), jednak nie jest to żadna wada w moich oczach. Wiedziałam, że skład jest dość olejowy, mocno odżywczy i ochronny. Nakładając go na buzię czułam, ze robię jej po prostu dobrze. Kolor kremu jest żółty, aczkolwiek nie zostawia plam o tym kolorze na poszewce. Zapach - dla mnie piękny. Taki lekko ziołowy, czuć że jest to woń składników a nie żadnych dodatkowych aromatów. Za to duży plus. Jak pomógł mojej cerze? Bardzo! a) wygładzał b) regulował wydzielanie sebum c) nawilżał i powodował, że była miękka i po prostu zdrowsza d) łagodził stany zapalne Wrócę do niego z pewnością. Cieszę się też, że dostępność kremu jest lepsza i można go kupić też w hebe i rossmanie a nie tylko w wyszukanych drogeriach internetowych (kiedyś tak było ;-)) Absolutny max punktów
    Zalety:
    • naturalny, delikatny zapach - bez sztucznych aromatów
    • bogaty skład, który pielęgnuje cerę i nie powoduje podrażnień
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • absolutne zero
  • 14 stycznia 2024 o 11:41
    Totalne rozczarowanie
    Zakupiłam krem w jednej z lepszych drogerii w moim mieście, Panie zawsze trafiały z radą odnośnie odpowiedniego kosmetyku więc i tym razem się tam udałam po dobry krem do twarzy aby przetestować coś innego niż dotychczas. Jestem po 30stce. Cera z zaskornikami, czasami występują drobne krostki, pierwsze drobne zmarszczki, skóra mocno przesuszona po lecie, solarium i ogrzewaniem suchym powietrzem, pomimo zaskórników schodziła mi skóra na nosie i na czole, mocno napięta po umyciu twarzy rano. Panie w drogerii doradzily mi (widząc moją twarz totalnie bez makijażu) właśnie ten krem. Miał zdziałać cuda, natomiast u mnie totalnie się nie sprawdził. Producent obiecuje działanie kremu wręcz na mój problem, ale jedynie co się stało to po miesiącu stosowania zniknęły suche skórki na nosie i czole. Pojawił się dodatkowo problem coraz większej ilości krost, wręcz takich podskórnych bolących 'bomb" jakich wcześniej nie miałam. Krem jest mocno tłusty, ciężko się rozprowadza na skórze, ma specyficzny zapach, który przy dłuższym używaniu zaczyna przeszkadzać, a najgorsza zmora to kolor... Nie wiedziałam wcześniej, że jest on aż tak potwornie żółty. Kompletnie nie nadaje się na dzień ani żeby posmarować skórę bez nakładania make up'u, ani pod makijaż. Nałożony na skórę samodzielnie sprawia, że wygląda ona jakbysmy dosłownie mieli żółtaczkę, odrzuca mnie to kompletnie. Do tego bardzo brudzi poduszki, kołdrę i piżamę. Jest to nie do zmycia więc pościel i koszulki byłam zmuszona wyrzucić. Jeśli nałożymy go pod makijaż skóra będzie się świecić a podkład ważyć. Nie lubię kremów tłustych, które się kleją, a ten krem do takich nalezy i przez to po nałożeniu mimo, że jest on dla alergików twarz mnie po prostu swędzi. Przez miesiąc czasu nakładalam go na noc mając nadzieję, że może się do niego przekonam i, że może moja skóra będzie piękna jak to już czytałam w opiniach przed zakupem, jednak już wiem, że nigdy to nie nastąpi. Co więcej, po miesiącu stosowania nie stało się nic oprócz pojawienia się jeszcze większej ilości zaskórników i wyprysków. Skóra po umyciu rano jest nadal sucha i napięta pomimo, mimo iż nie używam żadnych innych produktów zawierających alkohol to nadal jest w takim stanie jak przed zakupem tego kremu więc efekt "natłuszczenia" jest jedynie wtedy gdy mamy go na skórze. Zakupiłam go w cenie 49zl, używam miesiąc, a jego w ogóle nie ubywa, nie mogę go zmęczyć, więc jeśli komuś przypasuje to plusem jest wydajność. Starczy napewno na baaardzo długo.
    Zalety:
    • wydajny
    Wady:
    • brzydki, żółty kolor
    • brudzi
    • mocno tłusty, przez co skóra się klei i swędzi
    • zapycha
    • powoduje większą ilość zaskórników i wyprysków
    • nie poprawia stanu nawilżenia skóry
    • nie nadaje się na dzień jak i pod makijaż
    • ciezko się rozprowadza
    • bardzo długo się wchłania, powiedziałabym, że wcale
    • po umyciu rano skóra jest znów sucha i napięta jak przed nałożeniem go na noc
    • brak poprawy stanu skóry po miesiącu stosowania
  • 16 sierpnia 2023 o 11:21
    Ulubiony tłuścioszek o dziwo też do skóry tłustej
    Natrafiłam na ten krem w boxie z kosmetykami. I dobrze, bo sama bym w życiu na niego się nie zdecydowała, a szkoda. Odrzuciłaby mnie treściwa konsystencja oraz opinie, że raczej sprawdzi się do skóry suchej. DZIAŁANIE Zaczęłam stosować ostrożnie, na wieczór, bo trochę zabarwia skórę i tłuści, więc w dzień nie wyglądałoby się reprezentatywnie. Zauważyłam, że po takiej nocnej kuracji tym kremem skóra o poranku jest baaardzo nawilżona, miękka i ukojona. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam ciekawą właściwość, której nie mogę wytłumaczyć właściwościami składników (no może betulina jest za to odpowiedzialna hmm).. mianowicie na mojej twarzy ten krem GENIALNIE radzi sobie z powstającymi co dopiero krostkami, nawet podskórnymi gulami. Kiedy taki oto nowy przybysz zaczął się wybijać, smarowałam go i okolice kremem a po nocy czy dwóch jakby magicznie znikał. Dziwne, ale prawdziwe. Doszło nawet do tego, że końcówkę kremu nijako "oszczędzałam", aby mieć go na takie niespodzianki. Tak jak wspomniałam w tytule, moja skóra jest tłusta, a mimo to świetnie zareagowała na ten krem. Widać nie rodzaj skóry determinuje czy się sprawdzi czy nie i nie zawsze warto się tym sugerować. Ja stosowałam go co kilka dni jako że jest jednak cięższy i nie codziennie miałam na tyle czasu, by chwilę z nim sobie "pochodzić" by się dobrze wchłonął, a nie żeby większość weszła w poszewkę XD). Na pewno zakupię w przyszłości kolejne opakowanie, bo nie wyobrażam sobie nie mieć go w sytuacji wzmożonego wysypu krostek (niby trądzik zakończony, jednak zmiany hormonalne cyklu sprawiają, że nie mogę się ich pozbyć do końca). Jedyny minus w posiadaniu tego konkretnie kremu nie do codziennego stosowania, a raz na jakiś czas jest taki, że data ważności po otwarciu opakowania to 3 miesiące. Ze wstydem muszę przyznać, że ja trochę przeciągnęłam ten czas.. na szczęście obyło się bez skutków ubocznych :) SKŁAD Genialny - same naturalne składniki. Zaraz na początku mamy olej sojowy odpowiedzialny m.in. za mocne nawilżenie oraz zapobieganie starzeniu się skóry, podobnie jak drugi w kolejce olej z pestek winogron. Wosk pszczeli działa ochronnie zatrzymując wilgoć w skórze, dalej mamy tytułowy olej z owoców rokitnika zwyczajnego (bogactwo witaminy C , A, E), betulina działająca przeciwzapalnie (na trądzik i inne stany zapalne). No wymienione te najważniejsze :) Ja jestem zauroczona tym składem, oczywiście działanie za tym poszło w moim przypadku. DOSTĘPNOŚĆ - oficjalna strona Sylveco, Hebe, Rossmann CENA - ok 50 zł w regularnej cenie, w Hebe i Rossmanie można znaleźć za 40 lub 30 zł.
  • 15 maja 2022 o 15:06
    Zdecydowanie nie dla skóry mieszanej
    Kupiłam ten krem z nadzieją na nawilżenie suchych partii na twarzy. Krem jest bardzo treściwy wręcz na mojej twarzy się nie wchłaniał. Czułam go cały czas na twarzy. Myślę że po stosowaniu go na całą twarz zapychały po pory i wzmagał produkcję sebum. Ja osobiście nie dawałam sobie z nim rady przy suchych miejscach a co mówić o całości twarzy.
  • 25 kwietnia 2022 o 13:51
    Doskonały do cery suchej
    Krem idealnie wpasował się w mojej pielęgnacji na noc. I co najważniejsze odpowiada potrzebom mojej suchej i dojrzałej cery. Kupiłam go z polecenia i nie żałuję. Ma dobrą cenę, dobry skład, witamina C to coś dla mnie. Opakowanie to ładny słoiczek zapakowany w kartonik. Krem jest bezzapachowy, ma gęstą konsystencję. Ma działanie łagodzące i regenerujące. Odżywia i nawilża moją wymagającą i nienajmłodszą już skórę. Dzień po dniu poprawia jej kondycję. Nie znalazłam żadnych wad, kupię ponownie, bo krem jest świetny.
    Zalety:
    • Opakowanie, cena i działanie
    Drogeria Super-Pharm