Serum do włosów

Larens Serum Hair & Body Repair Spray

• 24 marca 2019 o 4:02
    ...i przyrzekam ci wierność
    Tak, aż po grób ;) Klasę tego kosmetyku widać już od pierwszego zastosowania - absolutnie fantastycznie wchłania się w skórę - moja, z natury skłonna do odwodnienia, spija tę cudowną mgiełkę bez końca. A efekt? Natychmiastowy. Tu zrozumiecie mój entuzjazm: pięknie nawilżona, świeża, ukojona, odżywiona i rozświetlona cera. Taka jędrna brzoskwinka. Idealna. Wystarczy zerknąć na skład - i wszystko jasne. Zazwyczaj stosuję to serum jako pierwszy krok po oczyszczaniu, wmasowuję kilka porcji aż do całkowitego wchłonięcia - kolejne etapy pielęgnacji wiążą i zamykają wilgoć w skórze. W skrócie: genialny kosmetyk dla cery odwodnionej, suchej, dojrzałej.
    Zalety:
    • wielofunkcyjny, praktyczny w podróży
    • świetnie się sprawdza zarówno latem jak i zimą
    • spełnia obietnice producenta
    • bardzo dobra wydajnosć
    Wady:
    • już nigdy nie kupicie wody termalnej ;)
  • 28 lutego 2018 o 19:35
    Truly repairs!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Wspaniały kosmetyk "do zadań specjalnych", który uratował moją wybitnie problematyczną skórę. Mam skłonność do atopii i boję się używać nowinek, choćby nie wiem jak były polecane przez innych. Na szczęscie miałam okazję przetestować na sobie serum i to był strzał w dziesiątkę. Żegnaj napięta, sucha, boląca wręcz skorupo, witaj mięciusieńka skóro, której ażchce się dotykać! Larens podołał zadaniu stworzenia kosmetyku, który nie tylko nie podrażnia mojej skóry, ale też przynosi jej ulgę. Mógłby odrobinkę lepiej nawilżać, za tę cenę, ale ogółem i tak zasługuje na najwyższe noty.
    Zalety:
    • konsystencja, wchłanialność
    • mnogość zastosowań, od twarzy, poprzez resztę ciała, na włosach kończąc
    • prawdziwy ratunek dla problematycznej skóry ze skłonnością do atopii
    Wady:
    • cena, ale efekt jest je jwart
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Sohniye
    4 grudnia 2017 o 14:47
    multifunkcyjna perełka
    Jeden z najbardziej multifunkcyjnych kosmetyków, z jakimi się spotkałam. Moja kosmetyczka twierdzi, że nie wyobraża sobie bez niego życia, a ja zaczynam rozumieć dlaczego. Lista możliwych zastosowań serum jest przeogromna, rzeczywiście nadaje się zarówno do pielęgnacji włosów, twarzy, jak i całego ciała. Doskonale sprawdza się przy zwykłej codziennej pielęgnacji, jak i w przypadkach problematycznych - poparzenia (również słoneczne), czy skóra podrażniona po depilacji. Jest to chyba pierwszy kosmetyk, który przynosi mi ulgę po depilacji bikini i niemal całkowicie hamuje powstawanie stanów zapalnych. Stopniowo niweluje przebarwienia i poprawia elastyczność skóry na twarzy. Zdecydowanie jeden z moich ulubionych kosmetyków. Boję się natomiast stosować go na włosy, żeby nie dopuścić do przeproteinowania.
    Zalety:
    • multifunkcyjność
    • efekt (i ten natychmiastowy, i ten długofalowy)
    • lekkość i podręczność
    U konsultantki