Balsamy do ciała

Instituto Espanol Avena, Regenerujący krem do ciałą i rąk z kolagenem i ekstraktem ze ślimaka

Instituto Espanol INSTITUTO ESPAOL AVENA Regenerujący krem do ciała i rąk z kolagenem i ekstraktem ze śluzu ślimaka, 200 ml

• 18 lutego 2025 o 14:53
    uniwersalny
    Krem regenerujący z kolagenem i śluzem ślimaka marki Avene kupiłam będąc na wakacjach. Skończył mi się balsam po kąpieli i krem po opalaniu. Polecono mi właśnie ten kosmetyk. I faktycznie krem do wszystkiego. Swietnie nadaje się po kąpieli . Fajnie nawilża i uelastycznia . Skóra nie jest przesuszona i nie łuszczy się. Idealny jako "uspokajacz" po opalaniu. Natłuszcza w pewnym stopniu i łagodni zaczerwienienia po opalaniu. Na drugi dzień skóra jest już lekko oliwkowa - przynajmniej u mnie. Stosowałam też do twarzy. Jest ok. Nic się nie działo. Żadnych reakcji alergicznych. Konsystencja kremu biała - masłowa zamknięta w dużym plastikowym pudle biało-fioletowym . Na nakrętce wyraźne napisy i zdjęcie ślimaka. Krem ma bardzo ładny delikatny zapach . Kojarzy się z płynem do kąpieli . Ciało po zaaplikowaniu delikatne pachnie, jak po użyciu mgiełki. Skóra staje się miękka i aksamitna. Jest bardzo wydajny. Jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku. POLECAM
    Zalety:
    • krem idealny do ciała i twarzy;
    • super się wchłania;
    • łagodzi podrażnienia po opalaniu;
    • świetnie nawilża po kąpieli;
    • bardzo wydajny;
    • duże opakowanie ;
    • przystępna cena;
    • nie podrażnia;
    • nie uczula;
    Wady:
    • dla mnie NIE MA
  • 9 sierpnia 2021 o 17:07
    Nawilżenie i sprężystość zamknięta w pudełku
    Przyjemny i delikatny krem który świetnie nawilża i pielęgnuje skórę. Przy długotrwałym i systematycznym używaniu, widać poprawę jędrności skóry ale także i kolorytu. Bardzo wydajny, przyjemny zapach i super cena. Przy moim azs nie uczulał.
    • skuteczność
  • 4 sierpnia 2021 o 17:57
    Super !
    Moja skóra jest bardzo wymagająca. Sucha, wrażliwa, atopowa. Dodatkowo teraz jestem na kuracji izotretynoiną, więc wysusza się bardzo i potrzebuje szczególnej troski. Krem z kolagenem i śluzem ślimaka: ✅ uzupełnia braki wody, ✅ regeneruje, ✅ zmniejsza zmarszczki, ✅ zmniejsza przebarwienia i otwarte pory, ✅ nadaje skórze miękkość i gładkość. Rzeczywiście skóra po zastosowaniu jest niesamowicie gładka i miękka, przyjemna w dotyku, nawilżona, elastyczna, ukojona. Używam do stóp, całego ciała oraz dłoni. Jest to produkt wielofunkcyjny. Zabrałam go ze sobą na wakacje. Krem ma przyjemną, szybko wchłaniającą się konsystencję. Nie pozostawia uczucia lepkości, tłustej warstwy ani nic z tych rzeczy. Jestem bardzo zadowolona. Polecam w 100%!
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 22 lipca 2021 o 10:24
    Jest OK
    Produkt ma bardzo przyjemny i łagodny zapach. Jego biała konsystencja jest idealna- łatwo się rozprowadza, a także szybko wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Krem przy dłuższym stosowaniu dobrze regeneruje i ujędrnia. Ponadto świetnie nawilża (samo nawilżenie utrzymuje się przez większość dnia). Polecam głownie do przesuszającej skóry, która po jego użyciu jest delikatna i wygładzona.
    Ann9555
    13 lipca 2021 o 10:55
    Polecam z czystym sumieniem
    Świetny krem i szkoda że jest tak mało znany. 200 ml opakowanie, przyjemny zapach i łatwa do rozprowadzenia konsystencja. Super radzi sobie z "trudną skóra " mającą tendencję do wysuszania. Pozostawia ją gładka i nawilżona na wiele godzin. Do tego świetnie regeneruje i pozostawia skórę w dobrej kondycji. Duży plus także za wiwlofunkcyjnosc. (beauty.byy.ann)
    Zalety:
    • Działanie