Farby do włosów

CHI Ionic Permanent Shine Hair Color Farba do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

pola222
    5 lutego 2015 o 10:09
    nie dla mnie MASAKRA
    zdecydowalam sie na ta farbe poniewaz jestem w ciazy i szukalam czegos bez amoiniaku wczesniej farbowalam wlosy farba wella koleston i bylo super a teraz masakra mialam dosc duzy odrost i niemoglam na niego patrzec wiec zakupilam ta farbe dokladnie 11A z oksydantem 9% .Ufarbowalam i strasznie swedziala mnie skora glowy myslalam ze jak na taka farbe bez amoniaku cos takiego nie powinno wystapic .Jedyny plus moge dac za to ze nie smierdziala. PO zmyciu okazalo sie ze moj odrost jest w odcienu pomaranczowym jestem zalamana bo teraz niewiem co zrobic nie wyjade na ulice z taka glowa:( Używam tego produktu od: pierszy raz i ostatni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 23 lipca 2014 o 19:53
    KWC
    Widzę skrajne opinie tego produktu, aczkolwiek podkreślę, że jeśli się coś zmieni względem niego w mojej opini, napiszę. Uwielbiam zmieniać kolor włosów, uwielbiam się tym bawić. Nie rozjaśniałam wiele razy, tylko raz w życiu zdjęłam porządnie kolor i wykonałam to effasorem Loreala (nie spaliły mi się włosy, nadal były w bardzej dobrej kondycji- mimo, że schodziłam z czerni!) Ale do rzeczy! Ja mam bardzo trudny włos, jeśli chodzi o kolor wyjściowy (porządany). Paradoksalnie - moje włosy są tak ciemno-średnim brązem, ale z wymieszanymi tonami z przewagą popieli (po mamie mysim blondzie, po tacie prawie czarnym)- momentami miedzią się mienią, momentami srebrem, czyli mniej więcej białe złoto. Jak farbowałam sobie włosy na jakikolwiek kolor - ale raczej zawsze mi się podobały te zimne odcienie, których na rynku jest zdecydowanie za mało - na mojej głowie się tworzyły WSTRĘTNE pomarańczowe refleksy. Okropne. Nienawidzę tego. Mam jasną cerę, ale przydymioną, niebieskie żyły, w załamaniu świetlnym wkrada się szarość i brzoskwinia, nie róż. Więc ciepły, czerwony refleks robi tutaj po prostu drogeryjną pomyłkę. Dla osób z jasną, różaną cerą, myślę, że takie tony ciepłe są jaknajbardziej na miejscu. Każda farba (no może najmniej Majirel) niestety mi to fundowała. Próbowałam się pozbyć tego Srebrzykiem, Szamponetkami "Lodowy Blond" albo innymi "tonerami" - nic z tego. Włos na pewno nie chce być farbowany (przepraszam włosku, uwielbiam Twój kolor, jest najlepszy ale czasem lubię zmienić Twój kolor na inny, nie bądź złośliwy). W skrócie - farby łapią, ale zostawiają okropny ciepły ton. Ostatnio stwierdziłam, że skoro żadna farba mi nigdy nie złapie tak jak tego chce - może spróbuję tych aptecznych. Dupa - to samo. I tak już mi odrosły z 2,5 centymetry (nie było widać odrostów, chyba że właśnie ciepły ton to zdradził). I tak nie wiem co mnie naszło, szukałam jakiejś profesjonalnej farby w internecie, oglądałam sobie palety. Rozrywkowo, dla przyjemności. Oczywiście w każdej znalazłabym coś dla siebie. Przy okazji patrzyłam na ceny na Allegro. Patrzę - CHI IONIC w promocji - bez amoniaku blablabla, kobiety w ciąży mogą, super. Właśnie ostatniej farby jaką użyłam była dokładnie z tej samej firmy Farouk apteczna farba BIOSILK - czerwone refleksy po 7.1 szwedzkim blondzie - ee pomyłka. No i zamówiłam. 5AA i 8AA, wymieszałam 1:1 (ale 1/3 tubki z każdej) + 1:1 oksy 6%. Trzymałam 45 minut. Jak wyszło? Tak jak chciałam. Czerwone refleksy? Brak. Delikatnie się mienią w stronę złota - aczkolwiek jest to dla mnie ogromny sukces mimo wszystko. Rozjaśniłam włosy o 2 tony i to bez amoniaku - wielkie wow. Oczywiście gdybym nie rozjaśniała, jestem w 100% pewna, że wyszedłby zimny całkowicie. Farbowanie ? Farba o ile pamiętam nie ma zapachu, wydajna. Głowa troszke mnie swędziała, ale dopiero pod koniec (zawsze tak mam). Włosy miękkie, LŚNIĄCE jak psu... Dziewczyny wcześniej pisały o wypadaniu włosów - mam radę - dziewczyny należy skrócić włosy minimum 6 cm, i nie farbujcie cienkich włosów na ciemny bez amoniaku. Coś za coś. Zamówiłam sobie tonery - ASH ADDITIVE i DOUBLE ASH ADDITIVE, za dwa tygodnie sobie spróbuję- i oczywiście napiszę. Jeśli się cos zmieni to dam znać - ale znając swoje przygody z kolorem, tonem i fabami - dla mnie wielkie WOW. Na końcu napiszę że nie mam ani grubych ani cienkich włosów, ani gęstych ani żadkich. Włosy do połowy szyi. Dodaje zdjęcia - plus minus przedstawiają o co mi chodzi
    Joanku
    24 listopada 2013 o 18:25
    Nie polecam.
    Skuszona pozytywnymi opiniami i tym co wyczytalam w wizazowym watku. Kupilam odcien 7c. To co mialam na glowie wczesniej, podejrzewam bylo 6c\'em, ton ciemniejszy a ja chcialam ten mieniacy sie kasztan [stawalam sie brozowowlosa w ciemnym pokoju] zastapic rudosciami bo w slonku normalnie, jak byc powinno jestem ruda. Farby klade glownie na odrosty bo reszte hennuje, ale chcialam troche \'baze\' do ktorej schodzi henna rozjasnic, zeby mi sie tak nie kasztanila. Farba zlapala pieknie wszystko co wyhennowane [a niby po hennie sie nic nie lapie...] ale z odrostem [szara mysz europejska nie ruszana niczym] sobie nie poradzila. Utleniacz 6% [co prawda innej firmy ale zakupiony w profesjonalnym sklepie z artykulami fryzjerskimi] ktory mial az dwa tony rozasnic nie sprostal, wlosy dalej ciemnorudo- kasztanowe... Ogniste rudosci nie zastapily ciemniejszych miejsc, w sumie roznicy duzej nie ma, a odrosty jak po henie ledwo musniete, wiec nie widze sensu mazania sobie tym glowy... Owszem, reszta ladnie blyszczy, kolor odzyl, mieni sie ale podejrzewam ze efekt wyplukal sie po 3 myciach... Ja niestety nie jestem zadowolona, mysle by za jakis czas, mimo wszystko dac tej farbie druga szanse choc jak na farbe profesjonalna to jestem niezadowolona. Znalazlam tu tez recenzje innej ognistowlosej i wydaje mi sie ze jesli jestescie zadowolone ta farba nie radzi sobie z rudosciami. Edit; po ponownym zastosowaniu tylko na odrosty efekt jest identyczny jak uprzednio. Bardzo kiepska farba. Zamieszczam zdjęcie. __________________ Wybaczcie brak polskich znakow. Komputer odmawia wspolpracy. Używam tego produktu od: tydzien Ilość zużytych opakowań: jedno
    anika64
    24 września 2012 o 22:54
    popielaty blond plus 6% woda
    wcześniej uzywalam farbe ze zwykłym utleniaczem z innej firmy i efekt był zółtawy lekko odcien platyny. Teraz gdy już wydoroślałam z tych bialaywozółtawych klaczków i mam blond popielaty dość jasny swój i chce otrzymać o ton jaśniejszy ale nadal popielaty a farma najjsniejsza z domieszką popielu( nie pamiętam nr teraz) z jej oryginalnym utleniczem 6% nalozona na wlosy a wlasciwie tylko na odrosty daly prawdziwy popiel jak na zdj. z palety. Jakie było moje zaskoczenie ze zmiana na oryginalna woda i to jeszcze 6 % dala taki efekt a przez tyle lat chciałam zawsze taki otrzymywać bo nienawidzę jakiejkolwiek zółci nawet lekkiej na włosach. Szczescie było tak blisko a zaraz tak daleko ale jak to się mowi lepiej poznije niż wcale i teraz mam swój popiel na odrostach- czyli moje wlosy będą mogly dluzej odpoczywać od farby bo będzie slabo widać moje naturalne odrosy które de facto chyba będą takie same :D a suma summarum calosc włosów farbowana tez na podobny kolor lecz z zółtawy lekko odcieniem naturalnie się komponuje :D
    calippo
    13 listopada 2011 o 20:58
    kolory fajne ale farba nie jest trwała
    Ja użyłam koloru 8G +6%, odrost miałam ciemny blond a reszta rozjaśniona. Wyszło odrost podobny do koloru na palecie jednak bardziej wpadał w rudy niż w złoto, reszta delikatnie się przyciemniła, jednak różnica była duża między odrostem a resztą, mimo że trzymałam na odroście dużo dłużej. \\n \\nOgólnie kolor mi się podobał natomiast po pierwszym myciu praktycznie się zmył z tych rozjaśnionych a na odroście w miarę się trzyma, dlatego zamierzam dać mu drugą szansę, aby trochę napigmentować włosy bo wiadomo po rozjaśniaczu kolor szybko się wypłukuje. \\n \\nAbsolutnie farba nie niszczy włosów, mi po niej nie wypadają, są w dobrej kondycji. Nawet ładnie się błyszczą, natomiast niech nikt się nie łudzi że to na stałe. Połysk się utrzymuję do paru myć. \\n \\nCena niska, więc warto spróbować.

Zobacz także inne Farby do włosów