Maszynki do golenia dla kobiet

Gillette Divine Sensitive, Maszynka do golenia

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Kar_sz
    30 października 2024 o 11:05
    Mile zaskoczenie
    Trudno trafić dobre damskie maszynki. Te spełniają moje oczekiwania. Rączka chociaż jest plastikowa to jest solidna i dobrze leży w dłoni. 3 ostrza otoczone nawilżającą pianką suną wręcz po skórze. Nie zacina, nie podrażnia nawet mojej wrażliwej skóry. Starcza na kilka użyć. Cena trochę wysoka jak na maszynki, ale są one warte swojej ceny. A i ogromny plus za to że ostrza pakowane są każde osobno i są one zabezpieczone. Plus także za to że rączka jest uniwersalna i pasuje do innych modeli (wkładów) maszynek.
    carlax
    10 marca 2019 o 23:54
    polecam
    Systemowa maszynka do golenia Gillette Venus Divine Sensitive. W opakowaniu znalazła się maszynka, oraz dwa wymienne wkłady. Maszynka jest różowa tak samo jak i wkłady. Maszynka nie różni się wyglądem a bardzo od innych systemowych maszynek. Wszystkie wkłady do niej pasują i można je wymieniać. Jest poręczna i wygodna. Wkład ma 3 ostrza oraz posiada paski nawilżające wzbogacone o olejki roślinne, które pielęgnują skórę. Główka maszynki jest ruchoma, przez co trudniej jest się zaciąć i łatwiej jest wydepilować trudno dostępne miejsca. Maszynka nie podrażnia skóry, a po depilacji jest bardzo gładka. Maszynka jest dokładna i nie było jeszcze sytuacji żebym się nią zacięła. Wkłady są bardzo wytrzymałe i ciężko jest stępić ostrza. Maszynka pozostawia skórę idealnie gładką. Jestem zadowolona z tej maszynki i wkładów, z chęcią wypróbuję inne wkłady do systemowych maszynek Gillette, ale będę je już kupować osobno, mam mam 2 systemowe maszynki i nie potrzebuję więcej. Jeśli ktoś boryka się z podrażnieniami po depilacji, to powinien spróbować Gillette Divine Sensitive.
    Zalety:
    • wymienne ostrza
    • design
    • delikatność
  • 19 grudnia 2018 o 14:57
    Dopasowuje się do kształtu ciała
    Gillette Venus przyda się każdej kobiecie. U mnie sprawdza się świetnie. Uważam, że 3 ostrza to idealna liczba dla maszynki do golenia. Dwa nigdy nie spełniły moich oczekiwań Maszynka szybko, bez problemu usuwa nawet grubsze włoski. To idealne rozwiązanie dla mnie, bo nie znoszę bolesnej depilacji. Z Gillette Venus depilacja to sama przyjemność. Maszynka jest bardzo delikatna dla ciała, ostrza są powlekane a po bokach umieszczone zostały paski nawilżające, które zawierają olejki roślinne. Dopasowuje się do kształtu ciała, więc trudno się nią zaciąć. Najlepsze jest to, że do maszynki pasują różne końcówki Venus, można więc testować różne rodzaje albo stosować je zamiennie :) Uchwyt jest bardzo wygodny i dopasowuje się do ręki, co jest bardzo ważne w maszynkach kobiecych :)
  • 3 sierpnia 2018 o 23:22
    Polecam
    Chyba najlepsza maszynka jaką do tej pory miałam. Precyzyjne wykonanie pozwala na precyzyjne użwanie. Jej kształ pozwala na to, że dobrze trzyma się w dłoni, a ostrza otoczone pianką suną delikatnie po ciele, nie podrażniają skóry i są jednocześnie bezlitosne dla włosków, nawet tych bardzo małych. Całe ciało jest jedwabiście gładkie i miękkie, bez podrażnien i wrastających włosków.
    Zalety:
    • nie podrażnia skóry
    • ciało jest idealnie gładkie
    • brak wrastających włosków
    Drogeria Natura
  • 21 lipca 2018 o 16:07
    Najlepsza
    Uwielbiam maszynki Gillette i tylko z nich korzystam, bo ich jakość jest nieporównywalna do żadnych innych - ostrza bardzo długo są ostre, nie zacinają i nie podrażniają, pozwalają na precyzję. Rączka maszynki dobrze leży w dłoni, a główka dostosowuje się do kształtów. Paski nawilżające wzbogacone olejkami pozwalają maszynce gładko sunąć po skórze nie powodując zacięć. Powiem szczerze, ze jest to pierwsza maszynka, w której naprawdę czuję dodatkowe nawilżające działanie (przetestowałam również na wilgotnej skórze). Maszynka pozostawia lekką warstwę na skórze, wręcz niezauważalną, ale przy goleniu czuć dużą różnicę. Kiedyś już używałam wersji Venus Classic, ale Divine Sensitive jest delikatniejsza i daje jeszcze większy komfort przy goleniu. Przy mojej wrażliwej skórze spisała się świetnie. Do tego jest śliczna, kolor jest perłowo-różowy. Wymienne ostrza można zamienić na takie z innej wersji i wypróbować pozostałych wariantów. Cena może szokować, ale ja swoją kupiłam na promocji i naprawdę nie żałuję tego zakupu.
    Zalety:
    • Ułatwia golenie, nawilżające paski chronią przed zacięciem i podrażnieniami, świetna jakoś i ostrość na długi czas, wygodna i dobrze wyprofilowana, śliczna, wymienne ostrza pozwalają wypróbować dogodnej wersji