Pomadki i szminki

Maybelline New York West Coast Glow By Gigi Hadid, New York Glam Look, Matte Lipstick Matowa pomadka do ust

• 6 września 2019 o 12:51
    nie tego się spodziewałam
    Maybelline była mi zaufaną marką jeśli chodzi o pomadki, wpadła mi w oko seria od Gigi, więc pomyślałam czemu by nie spróbować. Jednak trochę się rozczarowałam. Konsystencja, kolorek, zapach wszystko fajnie ładnie. Jednak delikatny ruch i cała szminka schodzi, po dwóch minutach wyglądam dosłownie jak klaun. Gdyby się nie rozmazywała tak okropnie była by u mnie wysoko w rankingu jednak się rozczarowałam ;/
    Zalety:
    • kolor
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • strasznie się rozmazuje
    • nie zastyga
  • 12 czerwca 2019 o 18:29
    Ahh ten kolor!
    Jestem szczęśliwą posiadaczką odcienia Khair - pięknej czerwieni, która idealnie nadaje się na letnie miesiące, ponieważ wapaniale współgra z opalenizną. Co do formuły: szminka daje na ustach ładny mat, nie za suchy; kolor utrzymuje się bardzo długo; w miarę odporna na tłuste posiłki, ale w przypadku pomadki w sztyfcie dołożenie jej w ciągu dnia nie stanowi problemu, więc dla mnie nie ma to aż tak dużego znaczenia. Plusem pomadki jest niewątpliwie jej niska cena (w drogerii internetowej zapłaciłam za nią niecałe 13zł).
    Zalety:
    • kolor
    • elegacki mat
  • 29 listopada 2018 o 12:51
    fajne!
    Pomadki mam trzy - Erin, McCall i Austyn. Kupiłam je w super okazyjnej cenie, po 14,90 sztuka. Zaczynając od nakładania - matowe masełko! Pod tym względem jestem naprawdę zachwycona, szminki suną gładko po ustach, równomiernie kryją, nic a nic nie wysuszają! Wykończenie jest bardzo ładne, lekko matowe. Szminka jest trwała, bezproblematycznie się ją zmywa. Więc dlaczego nie 5 gwiazdek? Moim problemem są kolory, które na pierwszy rzut oka są śliczne, jednak na ustach wyglądają trochę dziwnie, sztucznie. McCall jest dla mnie za jasny i taki trupi, Erin jest zbyt siwo-fioletowy. Te dwa odcienie jest mi ciężko dobrać do jakiegokolwiek makijażu. Czerwony Austyn jest super, ale dla mnie to nie kolor na co dzień. Zaznaczam jeszcze, że pomadki kupowałam w ciemno, przez internet.
  • 14 września 2018 o 12:50
    pięny soft matte
    Ktoś poniżej napisał, że jest to najlepsza pomadka Maybelline- również się pod tym podpiszę. Mam nadzieję, że tą formułę producent wykorzysta w swoich stałych kolekcjach. Posiadam dwa odcienie: GG22 Austyn i GG24 Lani.
    Zalety:
    • piękne nasycone kolory, Austyn to najpiękniejszy pomarańcz z odrobiną czerwieni jaki widziałam,
    • formuła- kremowa, pięnie pokrywa usta kolorem,
    • efekt jaki zostawia na ustach- soft matte,
    • trwałość- producent nie obiecuje trwałości 24h i nieodbijania się na kubkach, ale mimo to pomadka jest trwała (oczywiście w granicach możliwości pomadki w sztyfcie),
    • mam bardzo wymagającą skórę ust i ta pomadka się na nich sprawdza, nie wysusza ich w jakiś zatrważający sposób,
    • solidne i przyjemne dla oka opakowanie,
    • ładny zapach.
    Wady:
    • cena- jak na pomadkę drogeryjną wysoka (gdyby nie wyprzedaż kolekcji GG i obniżona cena o ponad 50% na pewno bym jej nie kupiła).
    Drogeria Super-Pharm
    ev6
    17 maja 2018 o 12:31
    Miękki, idealny mat
    Oceniam odcień: Taura. Mam też konturówkę w tym samym odcieniu, a także konturówkę w kolorze McCall. Oba odcienie są fenomenalne dla fanek nude! Coś pięknego. Warto sprawdzić, jeśli lubicie usta w naturalnym kolorze. Sięgam też po bardziej wyraziste w odcieniu szminki, ale zwykle na początek, gdy jeszcze nie znam danej pomadki, inwestuję w nude. I tych mam siłą rzeczy zdecydowanie najwięcej. Taura to przybrudzony, zgaszony odcień nude wpadający w beż (w porównaniu z nią McCall jest jaśniejsza i trochę bardziej przechyla się w jasnoróżową stronę). Odcień nie jest za jasny, widać go na twarzy, nie jest to nude zlewający się ze skórą. Widoczny, ale nadal naturalny. Dla mnie ten odcień to strzał w dziesiątkę - długo szukałam takiego koloru, który ani nie byłby wyraźnym beżem, ani różem, ani brązem, ale czymś pomiędzy, w zgaszonym tonie. Jest to taki pewniak, który najczęściej wrzucam do torebki na autopilocie, a na usta mogę nałożyć w każdy dzień, nawet kiedy nie mam pojęcia, na jaki kolor najdzie mnie ochota. To jednak, co najbardziej mnie urzekło, to konsystencja: jeśli jest coś takiego, jak maślany w odczuciu mat, to jest to właśnie to. Cudownie miękka, satynowa w odczuciu na ustach, gładka, idealnie się rozprowadza. Naprawdę jest przepaść między tą pomadką a większością matowych pomadek w sztyfcie, których używałam. Nie ma mowy o żadnej suchości czy toporności w nakładaniu: ta pomadka sunie po ustach jak kremowa, a daje wykończenie jak matowa. Formuła idealna! Dzięki temu też pomadka jest przyjazna dla ust - nigdy mi ich nie wysuszyła, nawet po całym dniu noszenia. Jest bardzo komfortowa, niewyczuwalna, nie tworzy na ustach suchej skorupy, nie ściąga. Wykończenie: nie jest to suchy, kredowy mat jak w zastygających płynnych pomadkach. Raczej mat lekko satynowy (tylko lekko - to nadal mat!). Bardzo gładki, nie podkreślający suchości i suchych skórek, nie wchodzący w załamania. Na ustach prezentuje się naprawdę nieskazitelnie. Trwałość - może nie aż tak powalająca jak pomadek matowych w płynie, ale to nie zaskoczenie - formuła w sztyfcie zawsze będzie trzymała się krócej (za to będzie zanikać w dużo bardziej estetyczny sposób i jest bardziej plastyczna w dokładaniu). Mogę powiedzieć, że po nałożeniu spokojnie na kilka godzin mogę o niej zapomnieć, szczególnie gdy nałożyłam ją na konturówkę - ale posiłku nie przetrwa bez szwanku (trochę się zjada od środka), nie zastyga też "na sucho", dlatego odbija się na szklankach. Nie obniżam jednak za to oceny, bo znam matowe pomadki w sztyfcie i ich możliwości pod tym względem - ta jest i tak jedną z najlepszych, jakich używałam. Oba kolory konturówek jakie mam, świetnie łączą się z pomadką. Lubię mieszać kolory, czyli niekoniecznie konturówka Taura z odpowiadającą szminką, ale konturówka McCall i na to pomadka Taura. Daje to piękne efekty, możliwość uzyskania nowego koloru - z tego powodu wiem na pewno, że dokupię jeszcze pomadkę w odcieniu McCall, do jeszcze większej ilości kombinacji ;) Opakowanie - bardzo mi się podoba. Lubię kosmetyki utrzymane w kolorystyce pudrowego różu, wygląda to bardzo kobieco i jakby 'chic'. Naprawdę eleganckie, z ładnym liternictwem, a do tego solidnie wykonane i dobrze zamykane. Zatyczka nie odpada, sztyft jest mocno osadzony w opakowaniu. Wada - tylko jedna: cena. Nie wiem, skąd cena 39 w info na wizażu, bo pomadka kosztuje 50 złotych (dokładnie 49,99). Może ze mnie sknera, ale to według mnie trochę za dużo jak na pomadkę z drogerii. Bywają i droższe, ale umówmy się, to tylko Maybelline - uważam, że naciąganie klienta na większy wydatek tylko dlatego, że to seria Gigi Hadid, jest lekko nieuczciwe. Ta pomadka powinna kosztować podobnie, jak klasyczna seria Maybelline. Nie rozumiem też tego limitowania dostępności, Superpharmy i to tylko niektóre - jest jakiś powód dla którego firma nie może po prostu udostępnić całej linii w klasycznej szafie Maybelline? Jeśli już mamy szczęście mieszkać w mieście, gdzie jest Superpharm łaskawie obdarzony Gigi Hadid, to kolorów i tak w większości nie ma (może trzeba robić zapisy jak na torebki Hermes, albo rozbić pole namiotowe przed drzwiami sklepu i rzucać się w momencie dostawy?) Moim zdaniem to celowe tworzenie swoistego hype'u na te pomadki, promowanie ich w sztuczny sposób: reglamentowane, ekskluzywne = na pewno lepsze. To mnie złości, nic nie poradzę, już tak mam ;) Ostatecznie i pomadkę, i konturówki kupowałam online (mniej zachodu, pełny dostęp do kolorów, jednym słowem - polecam). Podsumowując: bardzo dobra jakość w pięknym opakowaniu. Cudownie przyjazna ustom formuła, którą po prostu bardzo przyjemnie się nosi. Chętnie jej używam, więc mimo kręcenia nosem na cenę i tak kupię jeszcze jedną sztukę w innym odcieniu. Co tu dużo mówić, jest dobra. Bardzo dobra. Polecam.
    Zalety:
    • konsystencja, nie wysusza ust, wygląda gładko, łatwo się aplikuje, matowe ale nie suche wykończenie, opakowanie
    Wady:
    • cena powinna utrzymywać się na poziomie Maybelline, kiepska dostępność
    Drogeria Super-Pharm