Olejki do ciała

EcoSpa Olej śliwkowy zimnotłoczony

• 29 listopada 2022 o 19:51
    Doskonały
    Ten olejek ma tyle różnych zastosowań, że opakowanie kończy się raz dwa! Jest idealny zarówno do twarzy, do włosów, do całego ciała, na spękane pięty i podrażnione suche dłonie.. Jest po prostu wszechstronny. I działa. Moja skóra i włosy go uwielbiają:) Dodatkowym ogromnym atutem jest zapach śliwki- uwielbiam!
  • 30 grudnia 2020 o 12:35
    Kupiony na próbę, ale zostanie na dłużej, bo moje włosy go kochają.
    Tak jak w tytule - kupiłam go na próbę i to głównie dlatego, że poczytałam o tym zapachu marcepanu - a tam, gdzie marcepan, tam i ja. Do tego dodajmy naturalny skład, przystępną cenę, polską markę i moje uwielbienie do olejów i bach, olej śliwkowy dołączył do koszyka. Jako, że nigdy przedtem tego oleju nie używałam, wzięłam bezpieczną, według mnie, pojemność 30 ml, za całe 18,90 zł. Używam go głównie jako dodatek do glinki (wymiennie z olejem konopnym) oraz do olejowania włosów, czasem również do twarzy, przy wieczornym masażu. Jest bardziej treściwy, niż olej konopny, ale nadal nie aż tak tłusty, jak kokosowy. Wchłania się częściowo, zostawiając typową dla olejów warstwę okluzyjną. Jest bezbarwny i istotnie pachnie marcepanem, choć w ciągu kilku minut od aplikacji zapach znika. i staje się neutralny. Nie mogę nie wspomnieć o opakowaniu - nieduże, zgrabne, z ciemnego szkła, z zakraplaczem - stylistyka typowa dla marki, prosta, ale bardzo mi się podoba Jeśli chodzi o działanie, to najlepsze jest ono na włosach - moje rozjaśniane, suche średniopory uwielbiają ten olej i to właśnie po nim wyglądają najlepiej. Czasem mieszam go z konopnym i nakładam go na zwilżone hydrolatem włosy, ale jednak używając tylko jego mam najlepsze efekty - przede wszystkim blask, miękkość, loki są zdefiniowane i nie puszą się, a jednocześnie nie są obciążone. Lubię również dodawać ten olej do białej glinki, skóra po takim zabiegu jest ukojona, rozjaśniona, miękka i odżywiona. Stosowany solo ładnie zmiękcza i nawilża, ale jednak nie ma tego efektu WOW, jaki daje opuncja czy właśnie konopie. Na plus jest to, że olej nie zapycha, mimo dość ciężkiej formuły, a także nie uczula i nie zaognia podrażnień. Jest dość wydajny, mimo małej pojemności - jednak kolejną butlę kupię chyba półlitrową, bo zamierzam używać go głównie do włosów i jako dodatek do maseczek, bo tak sprawdza się u mnie najlepiej. Wad nie odnotowałam, a jestem czepialska ;). To naprawdę fajny olej, najbardziej zadowolone są moje włosy, bo naprawdę odżyły po kilkukrotnym olejowaniu z tym cudem, a i skóra go lubi, zwłaszcza gdy współpracuje z glinką. Serdecznie polecam, to kolejny produkt EcoSpa, który przypadł mi do gustu.
  • 2 grudnia 2020 o 10:14
    Przepiękny zapach
    Olej śliwkowy z EcoSpa zakupiłam pod kątem robienia samodzielnie balsamów. Jakie było moje zdziwienie jak odkreciłam i poczułam przepiękny marcepanowy zapach. Dodatek do domowego balsamu sprawia, że nie potrzebujemy żadnych olejków eterycznych. Dodatkowo często łącze go z masłem kakaowym co daje przepiękny świątecznie pachnący balsam. Olej zamknięty w szklanej poręcznej buteleczce. Produkt ten używałam zarówno do balsamów jak i do twarzy jako dodatek ekstra do pielęgnacji. Lubiłam bardzo dodawać odrobinę do kremów. Stosuje go często również na włosy. EcoSpa zachwyca jakością swoich produktów o czym mogłam się już przekonać niejednokrotnie. Jeżeli ktoś potrzebuje wielozadaniowy olej i nie może się zdecydować na rodzaj to chętnie polecam ten, szczególnie fankom pierniczkowych zapachów.
    mvartm
    15 listopada 2020 o 15:10
    Najlepszy
    Olej śliwkowy towarzyszy mi niezmiennie od wielu lat i zajmuje honorowe miejsce na mojej łazienkowej półce. Testowałam (i testuję nadal) przeróżne maceraty, oleje, masła i jak dotąd żaden produkt nie zachwycił mnie tak jak ten. Oleju śliwkowego używam jako głównego składnika własnoręcznie wykonanych kremów lub dodaję kroplę do gotowych kosmetyków. Świetnie sprawdza się również do olejowania włosów. Najbardziej jednak lubię łączyć go z kwasem hialuronowym i taką mieszankę wklepywać wieczorem w oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Rano moja cera jest gładka, promienna i cudownie nawilżona. Nigdy mnie nie zawiódł, nie zapchał, niejednokrotnie uratował skórę przesuszoną od mrozu. No i ten zapach marcepanu. Uwielbiam.
    mfusza
    21 października 2020 o 19:08
    Ukochany marcepan
    Olej śliwkowy kupiłam z myślą o moich włosach. Ma gęstą konsystencję i żółty kolor. Zamknięty jest w szklanej butelce, do której domówiłam pipetkę. Jego marcepanowy zapach... jest pyszny! Idealny na długie jesienne i zimowe popołudnia. Cudownie nawilża i wygładza włosy. Po całonocnym olejowaniu praktycznie nie potrzeba im nic więcej. Łatwo je później ułożyć i nie są obciążone. Olej ma dużą zawartość witaminy E, która równie skutecznie nawilża i uelastycznia skórę. Jest też bogaty w kwas oleinowy i linolowy, dzięki czemu naprawia i regeneruje uszkodzony naskórek. Przynosi ukojenie, przywraca nawilżenie i odbudowuje płaszcz lipidowy skóry, dlatego postanowiłam go wypróbować na mojej twarzy. Po wklepaniu go w buzię na noc, rano obudziłam się z pięknie ujednoliconą, nawilżoną i zregenerowaną skórą. Zminimalizował zaczerwienienia na moich policzkach, a zmiany na skórze wygoiły się ultra szybko. Od tamtej pory jest moim nieodłącznym elementem pielęgnacji. Nie zauważyłam wzmożonego zapchania moich porów od kiedy go stosuję. Poza włosami, jest elementem mojego demakijażu lub po prostu wklepuję go, po wchłonięciu się kremu, tuż przed spaniem.
    Zalety:
    • działanie,
    • zapach,
    • wydajność,
    • skład,
    • cena.