Balsamy do ciała

Oillan Nawilżający Dermo-Krem 200ml
e-ZikoApteka.pl
Oillan Dermo-krem 200ml

• 1 kwietnia 2025 o 9:32
    Intensywnie nawilża i regeneruje skórę
    Jestem posiadaczką skóry suchej. Nawilżający Dermo-krem od Oillan sprawdza się u mnie znakomicie. Zauważam efekt odżywienia, regeneracji, nawilżenia. Zniknęło uczucie ciągłego ściągnięcia skóry. Krem znajduje się w dużym plastikowym opakowaniu o pojemności 500 ml z nakrętką. Zamknięcie jest solidnie wykonane. Można z niego bezproblemowo wydobyć odpowiednią ilość produktu. Zapach ma bardzo przyjemny, delikatny. Krem ma dość gęstą konsystencję. Dobrze rozprowadza się na lecz bardzo wolno się wchłania. Trzeba porządnie wmasować w skórę i trochę odczekać.
  • 6 stycznia 2025 o 11:53
    Cudowności !
    Nigdy nie przypuszczałam że będę sięgać po "takie" kremy które są przeznaczone dla dzieci od pierwszych dnia życia nie mając małych dzieci a jednak ;) , to cudo otrzymałam od siostry która bardzo chwaliła krem. Moja skóra jest dojrzała, przesuszona, często też odwodniona, zmagam się też z wrażliwością i zachwianą barierą hydro lipidową, swędzenie, dyskomfort i nawracające płatki śniegu to dla tego kremiku pestka ! Opakowanie to duży, biały plastikowy słoik z wygodną zakrętką, na etykiecie znajdziemy skład, działanie i właściwości produktu. Krem ma cudowny zapach i maślaną konsystencję, jest lekka a jednocześnie bardzo odżywcza, efekt zachwycił mnie od pierwszego maźnięcia, nie maże się na skórze, nie lepi ani nie bieli, błyskawicznie się wchłania, długotrwale nawilża, skóra jest zregenerowana i wypielęgnowana oraz mięciuteńka w dotyku, zarówno moja jak i męża, u niego szczególnie dłonie. Do tego niesamowita wydajność, przystępna cena, polska marka i bezproblemowa dostępność. Podsumowując, to rewelacyjny nawilżający dermo krem, szczególnie teraz w okresie zimowym jest genialnym uzupełnieniem pielęgnacji jak się okazuje nie tylko maluszków ale i tych podstarzałych ;).
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta, działanie, długotrwale nawilża niwelując uczucie ściągnięcia, wiąże wodę w naskórku, zmiękcza, wygładza, łagodzi podrażnienie, szorstkość, przesuszenie i swędzenie skóry
    • intensywnie regeneruje, poprawia elastyczność, skóra jest przyjemna w dotyku
    • wspiera barierę ochronną, dobrze zabezpiecza skórę przed czynnikami zewnętrznymi
    • wielofunkcyjny dla całej rodziny, sprawdza się przy pielęgnacji dojrzałej skóry zbliżającej się do 50-tki
    • poprawia stan i kondycję skóry na dłoniach oraz stopach
    • wygodne opakowanie
    • wydajność, konsystencja, nie rozwarstwia się, nie maże, nie bieli, szybko się wchłania, nie podrażnia, nie uczula, nie uwrażliwia
    • uprzyjemnia pielęgnację, sprawdza się przy pielęgnacji o każdej porze dnia nawet tej popołudniowej ;)
    • polska marka
    • dostępność stacjonarna i internetowa
  • 29 grudnia 2024 o 19:30
    Nawilżający ratunek dla suchej i podrażnionej skóry
    Oillan Avena Oil Active to dermokosmetyk, który można określić jako „opatrunek” dla suchej i podrażnionej skóry. Produkt bazuje na sprawdzonych składnikach, takich jak gliceryna, masło shea i olej migdałowy, które zapewniają intensywne nawilżenie i odbudowę bariery lipidowej skóry. Wyciąg z owsa i panthenol sprawiają, że krem przynosi ulgę skórze wrażliwej i skłonnej do podrażnień, a olej makadamia i ogórecznikowy dopełniają efekt regeneracyjny, sprawiając, że skóra staje się miękka, elastyczna i odżywiona. Krem szybko się wchłania, pozostawiając jedynie ochronny film na skórze, który nie jest lepki ani ciężki, co sprawia, że doskonale sprawdzi się w codziennej pielęgnacji suchej skóry ciała. Jest to idealny wybór dla osób, które potrzebują intensywnej regeneracji w okresie jesienno-zimowym, gdy skóra jest bardziej narażona na przesuszenie. Sprawdzi się szczególnie dobrze w pielęgnacji suchej, podrażnionej skóry ciała, ale dla fanów lżejszych kosmetyków jego treściwa formuła może być nieco przytłaczająca. Jeśli jednak zależy Ci na szybkiej poprawie kondycji skóry i ochronie przed wysuszeniem, warto po niego sięgnąć.
    Zalety:
    • Bogata, regenerująca formuła oparta na naturalnych olejach i masłach
    • Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej warstwy
    • Skutecznie koi i regeneruje podrażnioną skórę
    • Działa ochronnie, wzmacniając barierę hydrolipidową
    • Łagodny, przyjemny zapach
    • Odpowiedni dla skóry wrażliwej i suchej
    Wady:
    • Gęsta konsystencja wymaga nieco więcej czasu na aplikację w porównaniu z lżejszymi formułami - kwestia subiektywna
    • Nie każdemu odpowiada ochronny film pozostający na skórze - kwestia subiektywna
    • Dla osób preferujących lekkie, wodniste produkty, formuła może być zbyt treściwa - kwestia subiektywna
  • 2 września 2024 o 16:25
    Okropny zapach
    Skuszona pozytywnymi opiniami pomyślałam, że spróbuję. Mam skórę alergiczną, atopową ze skłonnością do przesuszenia i podrażnień. Muszę używać kremów lub balsamów po każdej kąpieli, inaczej kończy się brzydkimi plamami atopowymi. Krem szału na mojej skórze nie zrobił. Ot taki zwykły krem / balsam do wcierania po kąpieli. Nie podrażnił, nie uczulił. Efektu WOW brak. Dla mojej skóry atopowej chyba za słaby. Jedyne co wyjątkowo zwróciło moją uwagę i przez co na pewno go ponownie nie kupię to zapach. Jest bardzo silny, chemiczny i drażniący, a co najgorsze utrzymuje się do czasu ponownego umycia skóry. Mi bardzo mocno przeszkadza i powoduje kichanie. Dziwi mnie tak silny zapach w produkcie dla dzieci. Bałabym się użyć tego kremu na twarz ze względu na ten zapach. Zużyję go do kremowania ciała.
    Zalety:
    • nie podrażnia, nie uczula
    • delikatnie nawilża i natłuszcza
    Wady:
    • ZAPACH - chemiczny, drażniący
    • za słabe działanie dla skóry atopowej
    Miroku
    28 maja 2024 o 18:46
    Prawie idealny
    •Moja skóra na ciele jest zazwyczaj normalna(ręce i nogi), wystarczy jej balsam raz na kilka dni oraz po goleniu, sucha jest tylko zimą przy większych mrozach, wiatrach i gdy sezon grzewczy w pełni. Na plecach i dekolcie mam skórę lekko problematyczną-czasami pojawiają się tam drobne krostki i kilka zaskórników. Do tego na całym ciele mam dużą skłonność do alergii kontaktowej. •Recenzowany balsam dostałam jako nagrodę za szkolenie z czego bardzo się ucieszyłam, bo kiedyś miałam coś z Oillanu i dobrze mi się sprawdzała ta marka. Obecnie po przeprowadzce moja skóra na rękach oraz nogach zaczęła mocno się wysuszać oraz łuszczyć(powód-twarda miejska woda, czekam na koniec remontu oraz montaż uzdatniacza wody :D ) i potrzebowałam czegoś treściwego by ją ukoić. •Muszę przyznać, że produkt w pełni spełnił moje oczekiwania i jestem w stanie mu wybaczyć minusiki użytkowe, czyli zapach(w opakowaniu słodki i pudrowy, ale na skórze staje się mdlący oraz irytujący) oraz konsystencję(gęsta i kremowa, ale potrafi się mazać oraz bielić). Bo nawilża oraz odżywia naprawdę konkretnie, doskonale daje sobie radę z naprawdę suchą oraz podrażnioną skórą-już po kilku użyciach staje się na nowo przyjemnie gładka, miękka oraz nawilżona, odzyskuje dobry wygląd. Łagodzi wysuszeniowy oraz alergiczny świąd, koi podrażnienia po goleniu. Wyraźnie i długotrwale odżywia oraz zmiękcza, wystarczy, że użyję go co 2-3 dni, aby skóra cieszyła się komfortem, dobrym stanem oraz ładnym wyglądem. •Z dodatkowych plusów-krem rzeczywiście nie jest tłusty i nie zostawia klejącej się warstwy na ciele. Dla mnie jest ważne ponieważ nie znoszę gdy po aplikacji smarowidło do ciała zostawia wyczuwalną tłustą warstwę, która psuje komfort użytkowania. Mam opakowanie w tubie-bardzo wygodne w użytkowaniu, plastik jest miękki i ułatwia wydobywanie zawartości nawet przy końcówce produktu. Wydajność także jest dobra.