Wody perfumowane damskie

Elizabeth Arden Mediterranean Woman Woda perfumowana 50ml spray

• 17 sierpnia 2018 o 19:24
    Nieudany urlop nad morzem
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    To kolejny z zapachów E.Arden, do którego miałam wielkie nadzieje a niestety wypadł marnie. Bardzo chciałam poczuć soczystą śliwkę obiecaną w nutach głowy. Otrzymałam za to słodkie, plastikowe owocki niewiadomego pochodzenia. Z serca zapachu potrafię zidentyfikować tylko magnolię i to w najbardziej migrenogennym wydaniu. Dla mnie to od razu dyskwalifikacja zapachu. Nie będę ryzykować. Choć wiem, że gdy wypuszczano ten zapach na rynek, czyli w 2007r. kompozycje w podobnym tonie były bardzo modne i miały wzięcie. Niestety czasy się zmieniły i moje granice olfaktorycznej tolerancji również. To po prostu zapach nie dla mnie, zbyt płaski i mdły i niestety nie przystaje już do mojego gustu.
    Zalety:
    • Butelka
    Wady:
    • Dziwna kompozycja zapachowa
    • Migrenogenność
    • Flakon
    W perfumerii
    rochas
    21 października 2016 o 23:10
    Maślane...
    Ja czuję w nich masło, od początku do końca tylko masło... Ten zapach mnie przytłacza, jest ciężkostrawny, dudniący w głowie, mdlący. Od początku do końca taki sam, nieznośny, nie ewoluuje. Polecam sprawdzić go przed kupnem pełnowymiarowego opakowania, bo nie jest to typowy słodko-letni zapach. Naprawdę może po nim rozboleć głowa. Plus za flakonik, jest śliczny. Ale sam zapach to duchota i ból głowy ;)
    • Flakon
    W perfumerii
  • 11 sierpnia 2015 o 14:31
    Rześki kwiatowy letni zapach.
    Bardzo ładna i udana kompozycja na lato.Zapach jest rześki idealny na upalne letnie dni, w zimie raczej nie będę go używać.Tańczą w nim radosne nuty kwiatowe, jest miło, przyjemnie i ożeźwiająco.Zdecydowanie chce tak pachnieć latem.Flakon piękny, cena ideał w perfumerii wysyłkowej kupiłam 100 ml za 46 zł.Bije na głowę wszystkie Avony i Oriflame.Jest ładnie skomponowany, niemęczący.W dzisiejszy dzień kiedy temperatura sięga znowu 40 stopni dał mi kopa do życia.Ja szczerze polecam.Oby nie pozostał tak niedoceniony jak Splendor tej samej marki.Kupiłam całkowicie w ciemno i jestem mega zadowolona:)Jest kobiecy i lekki-nikt nie będzie nim umęczony, migreny też nie spowoduje.Zapach typowo na dzień.Na wieczór sięgam po kaliber ciężki:)Gwiazdeczkę zabieram za trwałość, ta mogłaby być lepsza. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego 100 ml.
  • 26 czerwca 2012 o 17:51
    chemiczny początek, naturalny koniec
    Na początku bardzo chemiczny. Papka z dusznych kwiatów układa się na kształt kostki toaletowej o niezbyt urodziwym sztucznym zapachu. Gdy zaczyna się ten bałagan rozwijać przechodzi stopniowo w naturalne nuty. Jest dość intensywnie kwaskowaty i jednocześnie słodkawy, na co moja skóra reaguje obronnie zmierzając do nut bazowych. I tu już jest tylko piżmo i coś na kształt paczuli, albo ja mam piżmo za paczulę... w każdym razie jest silnie animalny kwaśny i zawiesisty aromat wyczuwalny w wielu wodach (np. Play od Givenchy) jako rezultat połączenia właśnie piżma z intensywnymi kwaskowymi nutami, które wyłaniają z niego całą zwierzęcość. Niby jest zmysłowo, ale niekoniecznie o to chodzi. Trwałość - 6h conajmniej Początek - trzeba przeczekać Rozwój - interesujący Baza - mocno zwierzęca Używam tego produktu od: test całodniowy Ilość zużytych opakowań: tester
    Vanilla
    30 lipca 2011 o 12:50
    taki jak się spodziewałam:)
    Zacznę od butelki, bo nie da się ukryć, że to ona przyciąga wzrok i prowokuje do wąchania zawartości. A juz zwłaszcza kolor :love: A zawartość? taka jak się spodziewałam - czyli klasycznie słodko-świeżo-owocowy zapach. Bez fajerwerków, bez wzlotów, bez dzikiego kołatania serca. Zapach miły, klasyczny (w swoim gatunku), szkoda, że nie ma większej głębi. Testowałam raz, ale nie wiem czemu mam dziką ochotę powąchąć raz jeszcze...:brzydal: Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: testy

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie