Pomadki i szminki

Anastasia Beverly Hills Matte Lipstick Matowa pomadka do ust

• 30 marca 2024 o 10:18
    jest źle
    Kiedyś kupiłam sobie w ciemno 3 pomadki ABH, nudziaki. Niestety, to była pomyłka. Pomadki są kremowe, ale ich konsystencja to jakiś żart. Rozmazują się, wychodzą poza kontur, znikają błyskawicznie z ust. Robią na ustach nieładne bruzdy. Masakra. Próbowałam je ujarzmić pudrem. Wyszło jeszcze gorzej. Dawno nie miałam tak tragicznych pomadek. Trwałość znikoma.
  • 22 sierpnia 2021 o 15:43
    Przy takiej ilości wad te kilka plusów jest jak dla mnie bez znaczenia....
    Pomadkę Anastasia Beverly Hills matte lipstick dostałam w boxsie od marki Sephora. Zamknięta jest w porządnym, bardzo eleganckim opakowaniu z wytłoczoną nazwą marki, utrzymana w kolorach złota połączonego z czernią. Całość wykonana jest bardzo starannie co wizualnie bardzo cieszy oko. Posiadam ją w odcieniu Kiss,to piękny beżowy kolor. Zamknięta jest w odkręcanamym sztyfcie, ze ścięciem z jednej strony co ułatwia jej nakładanie na usta, wykręca się bez problemu. Formuła jest dość kremowa i zastygająca daje na ustach ultramatowe wykończenie co mi tak do końca nie pasuje. Plusem jest niewątpliwie to iż na ustach nie klei się. Niestety nie nawilża ust tylko je dość mocno wysusza. Bardzo trudno maluje się nią usta, ponadto kolor rozprowadza się dość nierównomiernie i trzeba go kilkukrotnie poprawiać. Potrafi zbierać się w nieestetyczne grudki w kącikach ust. W dodatku nie ma wielogodzinnej trwałości,dość szybko się ściera. Dla mnie ta pomadka jest po prostu bublem i przy takiej ilości wad, te kilka plusów już nie ma dla mnie zbyt dużego znaczenia. Cieszę się ze mogłam ją przetestować i tym samych uchroniłam się przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto.
  • 15 listopada 2020 o 13:12
    Długotrwała pomadka
    Posiadam odcien Dusty Rose, który jak dla mnie jest przepiękny. Pomadka jest matowa, nie wysusza, dobrze utrzymuje się na ustach. Jedna warstwa gwarantuje świetne krycie, nawet po kilku godzinach wygląda efektownie.Nie rozmazuje się i nie rozlewa. Opakowanie jest bardzo solidne. Jedyną wadą jest zbyt wysoka cena.
  • 15 listopada 2020 o 12:06
    Bardzo przyjemna w użytkowaniu
    Kupiłam na promocji w Spehorze odcień Spice. Jest to taki brudny różowy nude z domieszką brązu. Na ustach wygląda przepięknie, podbija naturalny odcień warg. Pomadka ma bardzo ładne, estetyczne, eleganckie opakowanie. Jedynym minusem jest to, że nie ma żadnego podglądu na odcień szminki. Jeśli ktoś posiada więcej niż 1 pomadkę tej serii, musi otwierać każde opakowanie, by zobaczyć, jaki to kolor. Etykieta na spodzie posiada jedynie nazwę koloru. Szminka jest bardzo przyjemna w użytkowaniu. Ma klasyczny kształt, dzięki któremu łatwo obrysowuje się kontur ust. Konsystencja jest masełkowa, bez problemu rozsmarowuje się na ustach. Daje pełne pokrycie kolorem już przy 1 pociągnięciu. Szminka jest matowa, ale komfortowa, nie wysusza ust. Nie zastyga, dlatego odbija się na szklankach, ale jest to odbicie minimalne jak na produkt niezastygający. Pomadka jest trwała, przy piciu i mówieniu ściera się w bardzo ładny sposób - tworzy się ombre między pomadką a naturalnym odcieniem ust. Pomadka ABH to jedna z moich ulubionych klasycznych szminek. Bardzo ją lubię, mimo że zazwyczaj używam pomadek w płynie, dla tej potrafię zrobić wyjątek
    Zalety:
    • Ładny kolor
    • Pełne krycie
    • Trwała
    • Nie wysusza ust
    • Piękne opakowanie
    Wady:
    • Nie znalazłam wad
  • 20 sierpnia 2020 o 13:39
    Super szminka!
    Mega napigmentowana! Jedno pociągnięcie wystarczy, aby nasze usta były pokryte kolorem. Na ustach jest matowa, mięciutka. Nie waży się, nie robią się gródki. Trwała, ale odrobine się zjada (ale dramatu nie ma). Uważam, że jakość kosmetyku warta tej ceny.
    Zalety:
    • pigment/intensywnosc koloru
    • wykończenie
    • trwałość