Mleczka do ciała

Lancome La Nuit Trésor, Body Lotion Mleczko do ciała dla kobiet

• 6 lutego 2025 o 23:01
    od balsamu po flakon perfum
    Balsam znalazłam w kalendarzu adwentowym w 2023 roku. Nigdy wcześniej nawet nie wąchałam zapachu Lancome La nuit Tresor a teraz mam już drugi flakon perfum. Balsam zapoczątkował ogromną miłość do tego zapachu. Sam balsam nie ma właściwości super nawilżających. Skóra jest miękka, gładka ale czuć, że przydałoby się więcej nawilżenia bo jest niedosyt. Tego typu balsamy mają za zadanie przede wszystkim pachnieć. I w tej roli sprawdza się idealnie. Zapach po wchłonięciu się balsamu utrzymuje się na skórze praktycznie cały dzień. Sam zapach jest bardzo słodki i uwodzicielski. Jeżeli chodzi o balsam to czuć momentami nuty chemiczne ale jeżeli dla dopełnienia użyjemy perfum La Nuit Tresor to chemiczna nuta ginie a za nami przez cały dzień ciągnie się niesamowicie piękny ogon zapachu. Darzę ten balsam dużym sentymentem dlatego na pewno jeszcze nie raz do niego wrócę.
    Zalety:
    Wady:
    Sara_31
    1 lutego 2021 o 17:45
    Piękny, intensywny zapach, praktycznie identyczny do woni perfum La Nuit Trèsor. Nie będzie wystarczający dla osób, których skóra wymaga intensywnego nawilżenia.
    Mleczko mam w pomniejszonej wersji zawierającej 50 ml, gdyż znajdowało się w zestawie wraz z perfumami oraz żelem pod prysznic. Długo marzył mi się ten zestaw, więc jak najprędzej wzięłam się za testowanie. Produkt w takiej wersji jaka akurat posiadam znajduje się w eleganckiej, czarnej tubce z zakrętka. Pięknie się prezentuje na mojej półce w łazience wraz z żelem pod prysznic. Jest poręczny. Bardzo łatwo dozuje się odpowiednią ilość balsamu. Zapach jest po prostu cudowny. Woń jest dokładnie taka jak perfum La Nuit Trèsor. Kto nie zna to trochę przybliżę zapach, który wyczuwam, a mianowicie jest to czarna róża z nutami kadzidła, paczuli, papirusu oraz słabiej zaakcentowaną marakują. Właśnie taka woń towarzyszyła mi przy smarowaniu się mleczkiem jak i potem na skórze. Zapach jest bardzo intensywny. Moim zdaniem niepotrzebne są nawet perfumy, oczywiście można ich użyć bo trwałość zapachu pochodzącego z mleczka nie jest tak trwała jak samych perfum. Jak najbardziej można przedłużać trwałość perfum recenzowanym produktem. Jednak czy jest to potrzebne? Kto zna La Nuit Trèsor wie, że są to mocne, trwałe perfumy, przynajmiej takie są moje odczucia. Gdy smarowałam się mleczkiem to perfumy psikałam jedynie na płaszcz czy kurtkę. Perfumy utrzymują się bardzo długo wiec w połączeniu z recenzowanym produktem to trwałość chyba na kilka dni, a gdy dodamy jeszcze żel pod prysznic to po takim potrójnym combo kąpiel przez tydzień będzie zbędna. Oczywiście żartuję, ale mleczko wyczuwałam nawet po umyciu innym żelem niż z zestawu, więc trwałość jak najbardziej na plus. Co prawda już po umyciu woń nie jest mocna, a wyczuwalna jedynie przy bardzo, ale to bardzo bliskim kontakcie co jednak nie zmienia faktu, że wciąż się utrzymuje. Umiarkowana projekcja zapachu ma miejsce przez jakieś 12 godzin. Osoby z najbliższego otoczenia wyczuwały woń tego mleczka. Sam balsam jest lekki, delikatny, barwy białej ze świecącymi drobinkami. Bardzo łatwo się rozprowadza, nie powstają smugi. Produkt szybko się wchłania. Skóra staje się natychmiastowo rozświetlona, brokatowe drobinki pozostają kilka godzin na skórze. Mleczko nawilża, ale nie jakoś bardzo, więc raczej dla skóry, która nie wymaga specjalnego nawilżenia. Moja skóra w tej kwestii nie jest wymagajaca, a tym samym produkt jest dla mnie wystarczający. Skóra w dotyku jest trochę gładsza. Dodam jeszcze, że produkt jest bardzo wydajny. Potrzebna jest niewielka ilość mleczka dla zadowalającego efektu, przynajmiej dla mnie. Mimo, iż mam malutkie opakowanie to wystarczyło mi na noo prawie miesiąc użytkowania na górne partie ciała. Jestem bardzo zadowolona z tego mleczka. Dzięki niemu mogę się długo cieszyć ukochanym zapachem i delikatnie nawilżoną skórą.
    Zalety:
    • łatwo dozować oczekiwaną ilość produktu
    • piękny, trwały oraz intensywny zapach
    • łatwo się rozprowadza
    • szybko się wchłania
    • wydajny
    Wady:
    • nawilżenie (jednak dla osób potrzebujacych intensywnego nawilżenia będzie za pewne niewystarczające)
    • wysoka cena, ale pomimo tego warto sięgnąć po ten produkt