Mleczka do ciała

Bielenda Botanic Spa Rituals, Mleczko do ciała `Konopie + figa`

askabab
    9 marca 2022 o 12:58
    Mleczko do ciała
    Produkt przyjemnie pachnie i jest wydajny, Ma pompkę więc łatwo się go nakłada. Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Skóra jest dobrze nawilżona i odżywiona. Skóra jest delikatna, aksamitna i miękka w dotyku. Nie daje efektu tylko na chwilę, jak niektóre kosmetyki. Dla mnie to super produkt, do którego warto wracać.
    Zalety:
    • nie podrażnia, nie uczula
    Wady:
    • Z opakowania trudno wydobyć resztki.
  • 19 września 2021 o 12:20
    Super balsam.
    Mleczko do ciała z Botanic Spa Rituals jest super kosmetykiem. Ma sporą pojemność, spoko nawilża i szybko się wchłania, ma przyjemny zapach i bardzo podoba mi się ten dozownik, bo mam pewność, że nie nabiorę za dużo kosmetyku. To produkt, który ma dobry skład i piękny zapach. Ponadto ma przyjemną konsystencję, szybko się wchłania, bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę.
  • 28 sierpnia 2021 o 22:18
    Przyjemny produkt
    Generalnie nie przepadam za używaniem wszelkich kremów, balsamów czy mleczek do ciała. Mało które nie zostawia tłustego filmu. Niestety ostatnio trafiłam na sklep, gdzie dostarczane są niedobitki z drogerii i kosmetyki kosztują tam grosze. Ten balsam kosztował 4 zł, więc oczywiście kupiłam dwa. A co! Przynajmniej skóra jest bardziej miękka w dotyku. Balsam szybko się wchłania, przyjemnie pachnie, nawilża (choć szału nie ma), jest wydajny, a pompka się nie zacina.
    kamoni7
    27 maja 2021 o 13:01
    Nawilża na długo
    Kosmetyki Bielendy bardzo lubię. Są nasze, polskie, a do tego często mają bogate i ciekawe składy, ładne zapachy i dobre działanie. I tak też jest w przypadku tego mleczka, które moja sucha skóra od razu pokochała. Mleczko znajduje się dużej butelce z wygodną pompką. Opakowanie jest półprzeźroczyste, ciemnozielone, z grubego plastiku. W opakowaniu znajduje się 400 ml produktu, które według zaleceń producenta należy zużyć w ciągu 6 miesięcy. Na butelce z umieszono estetyczną grafikę figi i konopii. Opakowanie sugeruje, że mamy do czynienia z produktem naturalnym. Tak jest, ale nie do końca. W składzie mleczka znajdziemy: -tripelargonin, który pozyskiwany jest z nasion ostropestu, zmiękcza on skórę i chroni przed utratą wilgoci, -uelastyczniające masło shea, -nawilżającą glicerynę, -odżywiający olej z orzechów banassu, -kojący i zmiękczający olej ryżowy, -kojący i regenerujący olej z konopni siewnych, -przeciwstarzeniowy ekstrakt z owoców figi, -przeciwstarzeniową wit. E, -przeciwzapalny i regenerujący olej z nasion słonecznika, Niestety mleczko posiada też Disodium EDTA. Mleczko jest aksamitne i gęste, nie przecieka przez palce. Konsystencję ma w kierunku treściwego balsamu. Pachnie słodko, owocowo, bardzo przyjemnie. Łatwo się rozprowadza. Nie marze się po skórze. Wchłania się szybko. Nie zostawia żadnej warstwy. Od razu zmiękcza i wygładza skórę. Nawilża na długo. Nie daje chwilowego efektu, jak niektóre kosmetyki. Przez dłuższy czas po użyciu czuć, że skóra jest odżywiona i nawilżona. Dzięki mleczku skóra nabiera naturalnego blasku. Staje się aksamitna w dotyku. Dla mnie to super produkt, do którego warto wracać. Zalety: +wygładza, +nawilża, +odżywia skórę, +szybko się wchłania, +nie tłuści, +nie lepi się, +zapach, +opakowanie, +konsystencja.
  • 28 kwietnia 2021 o 16:58
    Mój ideał
    Balsam urzekł mnie zapachem. Po kilku bardzo ciężkich, tłustych balsamach jestem bardzo pozytywnie zaskoczona lekkością jaką zostawia na skórze. Mimo konkretnej konsystencji łatwo się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy. Bardzo dobrze nawilża i ujędrnia skórę. Bardzo podoba mi się także zapach, figowo ziołowy, bardzo wyjątkowy, nie spotkałam go nigdy wcześniej. Przez pierwszy miesiąc używałam go tylko po to, aby poczuć ten zapach na skórze :) Ma wygodne opakowanie z pompką, niby zielone, ale transparentne (można kontrolować poziom produktu w środku). Jest to na razie mój faworyt wśród balsamów.
    Zalety:
    • delikatny, niedrażniący zapach
    • figowo-ziolowe połączenie
    • dobrze nawilża
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • ujędrnia skórę
    • wygodne opakowanie z pompką
    • można kontrolować zużycie produktu