Wody perfumowane unisex

5 na 51 opinię

Sohniye
    19 lutego 2018 o 12:20
    OBŁĘD
    Bez żadnych wątpliwości stwierdzam, że są to najbardziej obłędne i najpiękniejsze perfumy, jakie kiedykolwiek miałam okazję wąchać, a trochę ich było. Już sam opis perfum sprawił, że umierałam z chęci ich przetestowania. Neapol, miłość, krew, miód, sama poezja. Sama nie mogąc ich przetestować, wysłałam mieszkającą w Warszawie przyjaciółkę do jedynej w Polsce perfumerii, w której Osang jest dostępny. Niestety nie mieli próbek, ale przyjaciółka była pewna: kupuj w ciemno, zakochasz się! Są obłędne. Nie kupiłam w ciemno, poczekałam aż próbki będą dostępne. A następnie żałowałam każdej straconej chwili - decyzję o zakupie podjęłam od pierwszego "wąchnięcia" . Nie ma żadnych perfum, które pachniałyby chociaż odrobię podobnie. Osang nie przypomina niczego, z czym do tej pory się spotkałam. Pachnie mrokiem, historią, niebezpieczeństwem, pasją. Zapach jest bardzo trwały, ale "bezogoniasty". Przede wszystkim dominuje nuta mirry - niby często spotykana, ale rzadko kiedy oddana tak pięknie. Sprawia to, że nuta kadzidlana jest bardziej gryząca, ale w przyjemny sposób - jest to zapach dymny, ale przez dym przebija się ciepłe, miodowe słońce. Jest też irys - absolutnie niedosłowny, niełatwy do zidentyfikowania, ale mający bardzo silny wpływ na całą kompozycję. Mimo wszystko w Osangu nie chodzi o konstrukcję, tylko o burzę uczuć, którą wywołuje natychmiast po wydostaniu się z flakonu. Właśnie. Flakon. Każdy, kto zna perfumy Mendittorosa wie, że ich flakony to unikalne dzieła sztuki. Raz na jakiś czas zmieniają swoje oblicze. Mi trafiła się nowa wersja flakonu, z włożonym do środka kawałkiem naturalnego koralu. Samo odpakowywanie pudełka było doświadczeniem niesamowicie przyjemnym, a flakon jest po prostu cudny. Cena jest upiorna, przyznaję. Według mnie warto.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • unikalność
    • flakon
    Wady:
    • Flakon