Wody perfumowane męskie

• 24 listopada 2016 o 22:53
    Milusi...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Pierwsze niuchy to krem Nivea w ekskluzywnym wydaniu...na skórze przepięknie sie zmienia stając się otumaniającą zmysły pudrową kulą, doslownie karze mi przyłożyć głowę do poduszki i uniesc się sie chwili. I wyłapuje tu na koniec kadzidło, takie ciut mydlane ale jest....od poczatku do końca geniusz, szkoda ze jednak nie mój.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 5 listopada 2015 o 8:48
    effortless beauty
    Od jakiegoś czasu w perfumach najbardziej lubię piżmo i irysy. A tu proszę, Clair de Musc daje mi i jedno, i drugie. Nie mogłam się oprzeć, zamówiłam flakon bez testów... Strzał w dziesiątkę. Dla wielu ten zapach może być nudny, nieciekawy, prosty jak flakon itp. Czy też może banalny. No, na pewno mydlany. A dla mnie właśnie geniusz Lutensa objawia się w takich zapachach jak Clair de Musc. Pewnie, bardziej charakterystyczne będą zapachy z kontrowersyjnym składnikiem, ścinające z nóg (i nosów). Też takie lubię. Ale - w Clair de Musc prostota kryje w sobie głębię. I dlatego ten zapach jest moim odkryciem. Składników nie jest wiele ale są doskonałe. Różne rodzaje piżma, irys, kwiaty, przyprawy. Nic więcej nie trzeba. Trochę pudru, wyraźne na mnie piżmo czynią na mnie tę kompozycję miękką, otulającą ale charakterystyczną, wyróżniającą się. Właśnie jakość składników robi tu ogromną różnicę bo zamiast mydła wychodzi niewiarygodnie szykowna miękkość. Ja tych perfum nie odbieram jako "czyste", "przejrzyste", "jak zimowy krajobraz". Dla mnie te perfumy to sypialnia, toaletka, dużo kaszmirowych swetrów i szali, jedwabne koszule i aksamitne marynarki. Wyczuwam w nich nutę, która była charakterystyczna dla dawnych szminek. Dla mnie kobieta, która pachnie tymi perfumami to tzw. "effortless beauty", kobieta, która wstaje, przeczesze włosy palcami, nałoży szminkę i już wygląda przez duże W. Proste ubranie, szyk, pewność siebie. Dobre materiały, klasyczne kolory. Najtrudniej osiągnąć właśnie taki stan ale Lutensowi udało się stworzyć takie perfumy. Trwałość bardzo dobra jak i projekcja. Dostaję za nie dużo komplementów, często słyszę, że jest w nich coś zmysłowego - więc mój sypialniany trop trafiony. Flakon piękny, jak zawsze u Lutensa. Piękne perfumy dla tych, które czują, lubią i potrafią nosić klasyczną prostotę. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jeden flakon
    Arizona
    21 października 2014 o 13:08
    Irysowa odsłona
    Zapach choć nie w moim guście uważam za bardzo dobry i gustowny. Dla wszystkich wielbicielek pudrowych nut. Nie narzucający się , elegancki, pudrowy , mydełkowy. Używam tego produktu od: 3 mieś Ilość zużytych opakowań: 1,2 ml
  • 13 stycznia 2014 o 12:05
    nic szczególnego
    miałam kilka zapachów Serge LuTens, żadnego nie zużyłam do końca. kiedyś były bardzo polecane w perfumerii Douglas w Gal. Mok. Zapachy są rzeczywiście bardzo trwałe, ale dość specyficzne (to sprawa gustu). natomiast opakowanie bardzo siermiężne tak pudełko jak i butelka. wg mnie cena całkowicie nieadekwatna do zawartości, szczególnie, że ja kupowałam je wcenie ok. 500,- i tu podana 330,- to chyba promocja Używam tego produktu od: 3 m-ce Ilość zużytych opakowań: 3 różne opakowanie niecałe
  • 13 stycznia 2014 o 10:56
    pudrowy
    Dla wielbicielek pudrowych zapachów będzie idealny. Zapach jest mieszanką białego piżma, pudru, bawełny. Jest jak miękka puchowa kołderka pachnąca mydełkiem. Zapewne dobry do spania ale na dzień wydaje się zbyt płaski, nie rozwija się, brakuje mu pazurka :)

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie