Kremy z filtrem do twarzy

A-Derma Protect AC Fluide SPF 50 Ochronny fluid matujący dla skóry tłustej

• 28 marca 2022 o 13:13
    Mój ulubiony!
    To mój ulubieniec ostatniego roku. Niestety za późno go wypróbowałam i teraz jest praktycznie niedostępny. Jest świetny pod każdym względem dla mojej mieszanej/tłustej cery. Flutid/krem nie bieli, nie roluje się i bardzo dobrze się wchłania. Idealnie leży pod makijażem mineralnym i trzyma długo mat. Nie zauważyłam, żeby szczypał w oczy, być może nie migruje tak jak inne SPFy. Po nałożeniu nie mam uczucia obciązenia skóry. Cena jest do przyjęcia jak za tak dobry produkt. Po jego stosowaniu nie zauważyłam, żeby pojawiały się nowe przebarwienia. Pod ten SPF nakładam serum z wit. C.
    Zalety:
    • Nie bieli, nie roluje się, nie zapycha, trzyma mat, nie szczypie w oczy, ładnie wygląda w połączeniu z kosmetykami mineralnymi, nie obciaża skóry
    Wady:
  • 20 kwietnia 2021 o 11:16
    Nic specjalnego
    Kremy z filtrem stosuje na co dzień, więc mam w stosunku do nich dość duże wymagania, których ten krem nie spełnia. Nie wchłania się do końca, cały czas czuć go na twarzy, bieli i dość mocno się świeci. Dodatkowo mam cerę mieszaną i skłonną do niedoskonałości i ten krem zdecydowanie nie poprawia jej stanu. Raczej nie będę już do niego wracać.
    Olivel
    3 marca 2020 o 15:54
    Nie mogę mu wiele zarzucić
    Filtra używałam codziennie pod makijaż, przez około 4 tygodnie. Po tym czasie jestem w stanie powiedzieć, że nie zgadzam się z częścią opinii. Zostawia na twarzy bardzo fajne i matowe wykończenie. Nie przyczynia się do zmniejszenia trwałości makijażu oraz "ciastkowania" się podkładu. Nie pogorszył się również stan trądzikowy. Trzeba go dokładnie rozprowadzić po twarzy, jednak mimo tego nie powiedziałabym żeby szczególnie bielił (a już na pewno nie tak jak kremy z filtrem z emolium albo uriage). Posiada standardową konsystencję - ani za rzadki ani za gęsty i tępy przy rozprowadzaniu. Jednak największym dla mnie plusem jest jego zapach, ponieważ w większości produktów jest on bardzo chemiczny i agresywny - tutaj mogłabym powiedzieć że jest nawet przyjemny.
    Zalety:
    • Matuje
    • Wysoki SPF
    • Dobrze się rozprowadza
    • Nie bieli
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Jego cena nie odbiega od innych produktów (a w przeliczeniu na ml może być nawet trochę wyższa)
    • Nie jest zbyt wydajny (ale to niestety cecha praktycznie większości kremów z filtrem)
  • 4 października 2019 o 21:36
    Dalej nie to
    No cóż... Poszukiwania dobrego, europejskiego filtra i tym razem zakończone klęską. Po części rozumiem pozytywne opinie wielu filtrów, które mi nie pasują - jeśli na twarz nałóżę połowę zalecanej porcji (0,5 ml), to obietnice producenta dotyczące walorów estetycznych dość często są spełnione. Tyle tylko, że ja nakłdadam dokładnie 1ml (łyżeczki miarowe ze sklepów z półoroduktami polecam bardzo). Mam cerę 30+, skłonną do zapychania i trądziku, mieszaną w stronę tłustej, średnio wrażliwą, aktualnie traktowaną tretinoiną. Filtr: + dość przystępny cenowo, + praktycznie bezzapachowy, + łatwo się rozsmarowuje, + naprawdę wodoodporny, + chroni przed słońcem, ale - tak, jak większość europejskich chemicznych filtrów podrażnia moją skórę, - bieli, - nie wchłania się do końca, cały czas się maże, - świeci się bardzo, o macie (a zwłaszcza takim znanym ze starych mleczek Biore, czy choćby filtra Etude House mild airy finish) można tylko pomarzyć. Nie wyobrażam sobie chodzić w tym filtrze nawet po plaży. No chyba, że z połową ilości, ale to raczej mija się z celem. Jak już to znacznie lepszym wyborem byłby dry touch od Vichy czy SVR.
    lynn3
    27 kwietnia 2019 o 16:28
    Dobry filtr za przystepna cene
    Mam przebarwienia pigmentacyjne, ktore silą rzeczy co roku sie odnawiaja/sa mniej lub bardziej widoczne zaleznie od pory roku. Wystarczy jedno wyjscie bez filtra i ciemne plamy na czole sie pogłebiaja. Bedac juz 30+ staram sie dbac i zapobiegac zamiast leczyc, dlatego wyjscie bez filtra nie wchodzi w gre. Mam cere mieszan@ i przetestowałam juz wiele kremow. Jedne zostawiaja smugi, biela twarz, lub roluja sie pod makijazem...fluid A-dermy znalazlam n allegro szukajac czegos co by lekko zmatowilo i nadawalo sie pod makeup. Strzał na chybił-trafil okazal sie byc trafiony. Fajnie sie wchlania, jest wydajny a przy tym nie wydalam duzo bo ok 40zl i jestem zadowolona. Zapach jakos nie zapadl mi w pamiec. Robi swoje.
    Zalety:
    • Optymalna cena
    • Dobra ochrona
    • Nie bieli
    • Nie robi smug