Kremy pod oczy

Pharmaceris N, Opti-Capilaril, Intensywny krem redukujący cienie i worki pod oczami

bialastokrotka.pl
Pharmaceris N OPTI-CAPILARIL Krem pod oczy 15ml
Pharmaceris N Opti-Capilaril Intensywny krem redukujący cienie i worki pod oczami 15 ml
Apteka Polska APTE.PL
Pharmaceris N OPTI-CAPILARIL Krem pod oczy 15ml
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris N Intensywny krem redukujący cienie i worki pod oczami SPF 15, 15 ml

KardiaM
    11 listopada 2022 o 9:42
    Sprawdza się pod makijaż
    Sięgnęłam po ten produkt, ponieważ kilka kosmetyków Pharmaceris mi się sprawdziło, a przede wszystkim zachęciła mnie obecność SPF. Poszukiwałam kremu pod makijaż, który spowodowałby wygładzenie, nawilżenie skóry oraz chronił przed promieniowaniem UV. I w tej roli się u mnie spisał. Szybko się wchłania, lekko napina i nawilża skórę, nie powoduje jej podrażnień ani uczulenia, a także ładnie współpracuje z kosmetykami kolorowymi i nie roluje się. Nie wywołał u mnie problemów z oczami. Opakowanie jest proste, ma formę pompki, co pozwala na higieniczną aplikację kremu. Sam kosmetyk ma dość gęstą konsystencję (co korzystnie wpływa na jego wydajność), biały kolor, ale dobrze się go aplikuje, a po wchłonięciu nie pozostawia żadnego koloru ani tłustej warstwy. Dość szybko się wchłania (ja dla pewności czekam kilka minut zanim wykonam makijaż). Nie wyczuwam też zapachu. Co do zapewnień o redukcji cieni i worków pod oczami to tutaj nie widzę spektakularnych efektów, ale przyznaję szczerze, że na cuda nie liczyłam. Podsumowując, myślę, że sięgnę po niego ponownie, ale moim zdaniem stanowi fajną bazę pod makijaż, a jeśli ktoś oczekuje efektów w kwestii redukcji cieni i worków pod oczami to niestety może się zawieść. Ja zakupiłam go przez internet i nie miałam problemów z jego dostępnością.
  • 31 lipca 2021 o 20:02
    Powoduje łzawienie oczu
    Krem kupiony przez pomyłkę zamiast innego z tej serii. Niestety nie sprawdził się, moim zdaniem nie działa. Cienie pod oczami są tak samo widoczne, używam tylko na noc, ponieważ w dzień migruje i sprawia, że łzawią mi oczy, niszcząc makijaż i podrażniając delikatną okolice oczu.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • delikatny zapach
    • higieniczne opakowanie
    Wady:
    • wysoka cena, nie adekwatna do jakości
    • powoduje łzawienie oczu
    • nie nieweluje cieni pod oczami
  • 1 czerwca 2021 o 21:32
    Krem z apteki lepszy ?
    Kupiłam go w aptece w zestawie z serum z witaminą C . Skuteczny na worki i cienie pod oczami , tak obiecuje producent. Ma przyjemną kremową gęstą konsystencje i fajnie nawilża i z plusów to by było na tyle. Moje oczy są bardzo odporne na podrażnienia, a ten krem za każdym razem daje im radę . Jeśli użyję go rano mam gwarancję, że cały dzień moje oczy będą łzawić i będą podrażnione choć krem jest właściwie zaaplikowany. stosuję go na noc , żeby go " wykończyć" ale tuż przed snem, żeby nie odczuwać zbytnio pieczenia. Choć nie wiem czy go nie spiszę na starty - po co się męczyć . Myślałam, że kupując krem w aptece będzie super a tu fiasko .
    Zalety:
    • Konsystencja
    • nawilżenie
    Wady:
    • podrażnia
    • powoduje łzawienie i pieczenie
  • 21 kwietnia 2021 o 12:30
    Tragedia
    Poleciła mi go farmaceutka, z założenia miał zniwelować obrzęki i cienie pod oczami. Efektów brak, poza tym podrażniał mi skórę wokół oczu i wydawała się bardziej opuchnięta. Szkoda. Mój pierwszy produkt Pharmaceris i zupełnie nietrafiony.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • lekko nawilżał
    Wady:
    • brak efektów
    • podrażnia
    domkep
    3 października 2020 o 8:35
    Nieskuteczny
    Krem nie sprawdził się w moim przypadku. Mam skórę wrażliwą naczynkową z tendencją do worków pod oczami wywołanych brakiem snu i zmęczeniem. Krem pomimo, że stosowałam go regularnie nie pomógł zniwelować worków pod oczami. Nie uczulił mnie. Ale też i nie poprawił kondycji mojej skóry. Stosowany na całą twarz delikatnie nawilżył skórę. Po dłuższym stosowaniu jednak pozatykał trochę pory.
    Drogeria Super-Pharm