Masła do ciała

The Body Shop Moringa, Body Butter Masło do ciała

• 5 listopada 2022 o 19:11
    Super
    Masła do ciała są świetnym wynalazkiem dla suchej skóry. Używałam już różnych , nie tylko tej marki. To z moringa dostałam w prezencie i przyznam,że przy pierwszym użyciu nieco przestraszyłam się zapachu (nie lubię zapachów kwiatowych i słodkich), ale konsystencja produktu tak mnie oczarowała, że zapach (do którego zresztą bardzo szybko przywykłam) zszedł na drugi plan. Masło jest znakomite, bardzo dobrze odżywia i nawilża skórę,choć nie zgodziłabym się z obietnicą producenta,że aż do 96 godzin. Natomiast na dobę wystarcza bez problemu, po nasmarowaniu się wieczorem utrzymuje się na skórze do kolejnego wieczoru. Dla mnie dużym plusem jest także deklarowana przez producenta formuła wegańska, naturalne składniki, opakowanie z recyklingowanego plastiku i zasada cruelty free. Maleńkim minusem jest wydajność, która mogłaby być lepsza. Chętnie wypróbuję inne zapachy, może tym razem owocowe, ale będę polować na promocje, bo cena jest dość wysoka.
    Zalety:
    • wszystko
  • 22 marca 2022 o 17:04
    świetnie nawilża na wiele wiele godzin
    Używałam różnych zapachów maseł z TBS i tak jak pozostałe Moringa cechuje się świetnymi właściwościami nawilżającymi. Plastikowy słoiczek jest wypełniony po brzegi produktem o gęstej konsystencji. Zapach jest bardzo ładny i nie należy w 100 % ani do grupy kwiatowych zapachów ani też owocowych. Określiłabym go jako wytrawny, może nawet trochę poważny ale odpowiedni na każdą porę roku. Masełko bardzo przyjemnie rozprowadza się po skórze. Trzeba dać mu chwilę żeby się wchłonęło jeżeli nie chcemy ubrudzić ubrań. Jeżeli posmaruję się nim rano to zapach jest wyczuwalny do późnych godzin wieczornych przy jednoczesnym uczuciu dogłębnego nawilżenia skóry. Po wsmarowaniu masła na noc po przebudzeniu czuć zarówno zapach jak i nawilżenie skóry. W mojej ocenie nie ma lepiej nawilżających produktów do ciała niż masła TBS. Dodatkowym plusem jest to, że dzięki porządnemu nawilżeniu zminimalizował się mój problem z czerwonymi krostkami czasami pojawiającymi się na ciele np. pośladkach czy na ramionach. Nie podrażnił i nie uczulił mojej skóry. Stanowi świetny duet z olejkiem do ciała o tym samym zapachu.
    Zalety:
    • zapach,
    • nawilżenie
    Wady:
  • 19 listopada 2020 o 9:37
    Ideał
    Uwielbiam wszystkie masła z The Body Shop - nie dość, że fenomenalnie pachną, to jeszcze super nawilżają, wchłaniają się błyskawicznie, nie mam żadnego problemu z ich wsmarowaniem - nie mażą się na skórze. Wydajność również jest bardzo duża, gdyż nie potrzebujemy wiele produktu, żeby porządnie nawilżyć skórę. Zawsze robię większy zapas tych maseł na promocji, dzięki czemu nie odczuwam aż tak negatywnie ceny 76 zł :) To konkretne masło pachnie baaaardzo intensywnie i kwiatowo - jeżeli ktoś nie lubi, to oczywiście może zdecydować się na inny zapach. Niby moringa, a dla mnie pachnie jak konwalie :)
  • 28 lipca 2020 o 1:03
    Przyjemny produkt
    Masełka z Body Shopu są świetnym produktem do ciała - nawilżają i natłuszczają naskórek, wchłaniają się szybko i pozostawiają uczucie napiętej, gładkiej skory. Zwykle dodatkowo pozostawiają po sobie przyjemny zapach - jeśli jednak chodzi o wariant z moringa, ma on dość intensywny i ciężki aromat. Osobiście lubię tę odsłonę, jednak przypadnie ona do gustu raczej wyłącznie fankom mocnych, kwiatowych zapachów. Polecam przetestować przed zakupem, ponieważ sam produkt jest fantastyczny jednak zapach to kwestia gustu.
    Zalety:
    • nawilża i natłuszcza
    • odżywia
    • szybko się wchłania
    • ładny, kwiatowy zapach
  • 5 czerwca 2020 o 10:08
    Piękne cudo
    Masło ma piękny zapach, szybko się wchłania, nawilża, zapach jest niespotykany, unikalny. Zapach się długo utrzymuje w powietrzu ale i na pościeli, piżamie i w pokoju (!!) :D ;D The Body Shop przeznacza część dochodu na ochronę środowiska oraz wspiera prawa kobiet w krajach 3ciego świata. To też wielki plus, kupując - pomagamy.
    • Trwałość zapachu
    • Gęsta konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża
    Wady:
    • Zero