Masła do ciała

The Body Shop Almond Milk & Honey, Soothing & Restoring Body Butter Kojące masło do ciała `Mleczko migdałowe i miód`

notino.pl
The Body Shop Almond Milk Body Butter masło do ciała 200 ml dla kobiet

• 25 marca 2025 o 22:25
    Skuteczna pielęgnacja, treściwa formuła, ale zapach rozczarowuje
    Opakowanie: Pojemny, okrągły, plastikowy słoik z odkręcanym wieczkiem, samo pudełko jest ciemnozielone i lekko przezroczyste, natomiast wieczko ma pomarańczowo-biało-zieloną szatę graficzną z motywem natury Konsystencja: Gęsty i zbity biały krem, na pewno nie nazwałabym go masełkiem, konsystencja jest twarda, stopniowo trzeba wydobywać krem z opakowania, natomiast na ciele już rozprowadza się bez problemu Wydajność: Wysoka Zapach: Najsłabszy element tego produktu - nie wyczuwam migdału, a raczej coś ciężkiego, bardziej spoconego niż czystego, zapach jest bardzo specyficzny, a przy tym intensywny, pozostaje na skórze i ubraniach Skład: Według jednej z popularnych aplikacji do sprawdzania składów 13,9/20, więc całkiem nieźle Działanie: Jeśli chodzi o samo działanie tego kremu to jest ono rzeczywiście dobre - balsam jest treściwy i mocno nawilżający, pomaga szczególnie w przypadku suchej i wrażliwej skórze, głęboko się wchłania, zmiękcza skórę, nie pozostawiając na niej jednak żadnej tłustej warstwy; do skutecznego działania jak w przypadku wszystkich tego typu kosmetyków konieczne jest jego codzienne stosowanie Podsumowanie: Dobrej jakości krem do ciała o wysokiej wydajności, które to czynniki sprawiają, że cena staje się akceptowalna. Szkoda jedynie, że jego zapach jest tak uciążliwy - planuję wypróbować inne warianty zapachowe.
    Zalety:
    • Skutecznie nawilża i zmiękcza skórę
    • Wysoka wydajność
    • Poręczne opakowanie
    • Treściwa konsystencja
    Wady:
    • Niezbyt przyjemny zapach
    • Wbrew nazwie nie jest to masło, a raczej bardzo gęsty i dość twardy krem
    • Cena nie należy do najniższych, choć przy parametrach produktu jest akceptowalna
  • 27 czerwca 2023 o 18:41
    Dające fajne efekty masełko, jednak dość kosztowne oraz tak troszkę za mało wydajne.
    Masełko to kupiłam w zestawie z żelem pod prysznic o tej samej nucie zapachowej. Pojemność, jaką otrzymałam to 50ml. Ilość ta była dla mnie w sam raz do zabrania na wakacje, by kosmetyk zużyć bez marnowania czy zostawiania na miejscu resztek,czego bardzo nie lubię. Zawartość starczyła mi na jakieś 4 użycia, więc kosmetyk nie jest oszałamiająco wydajny - zwłaszcza w odniesieniu do ceny (w chwili obecnej na stronie marki to ponad 30 złotych). Produkt zamknięty jest w słoiczku z wieczkiem, szatę graficzną charakteryzuje prostota. Konsystencja jest zwarta, stała, przyjemnie gładka, dzięki czemu masło łatwo sunie po skórze. Masełko po rozprowadzeniu pozostawia na ciele film, ale nie jest to takie uczucie lepkości i tłustości, z jakim czasem mam do czynienia po nakremowaniu ciała balsamem. Raczej porównałabym je do przyjemnej, jedwabnej otoczki, więc nie traktuję tego jako mankament. Co do zapachu, był bardzo ładny, ale jednak dość subtelny. Kiedyś dzięki Wizażowi testowałam inne masełko tejże marki i pachniało dużo intensywniej, a aromat pozostawał na ciele długi czas. W tym przypadku trochę mi tego brakowało. Co do efektów: skóra po użyciu produktu była nawilżona, miękka, gładka i lekko nabłyszczona. Wyglądała promiennie i wyraźnie było czuć, iż jest chroniona przed odwodnieniem i przesuszeniem oraz ukojona. Jeśli zaś mowa o INCI, producent uraczył nas między innymi takimi składnikami jak: * nawilżającą gliceryną * odżywczym masłem shea * kondycjonującym skórę olejem sojowym * wygładzającym i nadającym blasku olejem z orzechów brazylijskich * nawilżającym i chroniącym skórę miodem * kojącym podrażnienia pantenolem * ochronnym i natłuszczającym olejem ze słodkich migdałów * będącą antyoksydantem witaminą E * całą masą innego rodzaju emolientów. Z kontrowersyjnych substancji jest jedynie phenoxyethanol. Podsumowując: masełko działa skutecznie, poprawiając wygląd skóry, jednak niestety kosztuje sporo i nie jest zbyt wydajne (a nie ukrywam, że po tej konsystencji spodziewałam się jednak mniejszego zużycia na pojedyncze kremowanie). Również zapach mógłby być bardziej odczuwalny. Ostatecznie ode mnie cztery gwiazdki.
    Zalety:
    • nawilżenie, wygładzenie, ukojenie, nadanie miękkości oraz poprawa ogólnej kondycji skóry
    • ochrona przed przesuszeniem
    • nie podrażnia, nie uczula
    • opakowanie z materiałów nadających się do recyklingu oraz samo stworzone z plastiku z odzysku
    • skład zawierający 95% składników pochodzenia naturalnego
    • zrównoważona polityka marki
    • certyfikowane przez The Vegan Society
    Wady:
    • wysoka cena
    • wydajność mogłaby być lepsza, a już zwłaszcza w odniesieniu do ceny
  • 10 grudnia 2022 o 12:10
    Genialny produkt
    Masełko ma bardzo gęstą, treściwą konsystencję, po nałożeniu na skórę fajnie się rozprowadza, pięknie pachnie mleczkiem migdałowym i delikatnie otula nim ciało. Zapach nie jest zbyt nachalny i słodki co bardzo mi odpowiada. Ponadto, świetnie nawilża nawet najbardziej problematyczne i przesuszone partie ciała. Jest to produkt vegański, zawierający 95% składników pochodzenia naturalnego. Kupiłam go na promocji i już od dawna miałam ochotę przetestować ten balsamik, a raczej nie należę do fanek maseł do ciała. W tym wypadku przepadłam..skóra po aplikacji tego produktu jest nawilżona, miękka i ładnie pachnie. Na pewno powrócę do tego kosmetyku bo mimo swojej wysokiej ceny bardzo dobrze mi się sprawdził. Polecam przetestować
    • dobrze nawilża
  • 1 kwietnia 2022 o 20:51
    Okropne
    Najgorszy balsam do ciała jaki miałam. Kupiłam jego najnowsza odsłonę. Wcale nie koi, nie nawilża jakoś specjalnie. Rozprowadza się nawet dobrze, ale niezbyt wydajnie. Po posmarowaniu zaczęła mnie piec skóra (nigdy czegoś takiego nie miałam) pozostawia na ciele jakąś dziwną warstwę) i może to dziwne ale jest okropnie gorzki.. po posmarowaniu się dotknęłam jedzenia i ono było całe gorzkie, nie wiedziałam o co chodzi aż odkryłam że to wina tego „masła”. Nie wiem o co chodzi, bo niby składniki spoko, ale on mi totalnie nie służy. Na pewno nie nadaje się do skóry wrażliwej. Mój partner nie może mnie nawet pocałować w szyję bo czuć ten okropny gorzki smak, jakbym się wysmarowała odkażaczem do rąk, a patrząc na to że piecze to tak też się czuje. Okropny!
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Zapach zbyt ostry i chemiczny
    • Piecze
    • Nie nawilża
    • Zostawia coś dziwnego na skórze
    • Drogi
    • Nie wydajny
  • 28 marca 2022 o 14:16
    Kolejne warte uwagi masło od the Body Shop
    Solidne masło od the Body Shop. W moim skromnym rankingu masełek od the Body Shop jest ono na 3 miejscu, muszę tutaj dodać, że bardzo nie lubię jego zapachu, bo jestem na nie, jeśli chodzi o zapach migdałowy ;) zwolennicy tego zapachu powinni być jednak zadowoleni:) Musiałam dodać ten punkt, ponieważ są inne masła the Body Shop, które pachną cudnie i za to dostały dodatkowe punkty:) Masło ma lekką konsystencję na tego typu produkt, bardzo łatwo się aplikuje i co najważniejsze - daje natychmiastowe uczucie nawilżenia i odżywienia. Produkt ten nawilża na "krócej" niż inne masła, które od nich stosowałam (np. awokado, shea czy arganowe), jednak i tak nawilża na dłużej niż inne balsamy dostępne na rynku, których używałam. Efekt nawilżenia na drugi dzień jest nieco słabszy niż wcześniej wymienionych przeze mnie masełek. Produkt nie jest tani, dlatego polecam śledzić stronę producenta, ponieważ mają dość regularne promocje.
    Zalety:
    • nawilżenie i odżywienie
    Wady:
    • zapach (nie lubię zapachu migdałów;)