To mój pierwszy żel marki Organic shop, ale z pewnością nie ostatni. Dobre, naturalne składy, świetne właściwości, praktyczne opakowania, niska cena to cechy, które sprawiają, że na pewno do nich wrócę. Wersję aloesową zakupiłam już jakiś czas temu na wyprzedaży produktów naturalnych z Rosska, ale z uwagi na to, że jestem maniaczką produktów kąpielowych musiał poczekać na swoją kolej. Obecnie wybieram nieco bardziej naturalne produkty myjące, delikatne dla skóry. Ten idealnie wpisuje się w ten schemat, jestem z niego zadowolona.
OPAKOWANIE
Opakowanie tego żelu to butelka z pompką, Butelkę wykonano z grubego, białego plastiku, więc nie widzimy zużycia produktu, a patrzenie pod światło tez nic nie daje, bo produkt jest bezbarwny. Dlatego cieszę się tym żelem bez obaw, że się skończy :) Kontrastowa, czarna pompka dozuje idealną ilość produktu, a w razie potrzeby możemy w każdej chwili dołożyć porcję. Szata graficzna powiela schemat charakterystyczny dla produktów marki – mamy tutaj grafikę z aloesem w otoczeniu napisów, z tyłu znajduje się naklejka z polskim opisem. Opakowanie pod względem graficznym bardzo mi się podoba, jest też praktyczne, a to cenię w kosmetykach. Mogę zużyć żel do końca bez konieczności siłowania się z butelką.
ŻEL
Jak już wcześniej wspomniałam żel nie posiada koloru, za to ma wspaniały, odprężający zapach. Mamy tutaj wyczuwalną nutę świeżego aloesu, ale w połączeniu z inną, bardziej świeżą i energetyzującą – jak dla mnie są to cytrusy po części, po części morskie nuty. W każdym razie zapach jest ładny i umila każdą kąpiel. Prysznic z tym kosmetykiem o poranku dodaje sił i energii na cały dzień. Produkt ma postać gęstego żelu, nie jest za rzadki ani za gęsty, więc konsystencja jest idealna. Produkt nałożony na ciało bardzo dobrze się pieni delikatnie oczyszczając skórę. Idealna ilość piany to dla mnie duży plus, bo ten aspekt prysznica lubię bardzo. Po jego użyciu jest miękka i gładka dotyku, a w dodatku nawilżona, o wyraźnie czuję, a rzadko który żel tak działa w moim przypadku. Niewątpliwym plusem jest wspaniały, naturalny skład z 98% składników pochodzenia naturalnego, w którym znajdziemy m.in.: ekstrakt z aloesu, sól morską, ekstrakt z alg, olej z trawy cytrynowej, glicerynę, wit. E. Jedynym minusem jest dostępność – w mojej okolicy nie ma tej marki stacjonarnie, więc pozostaje zamówienie internetowe.
PLUSY:
śliczny zapach
dobrze oczyszcza skórę
delikatny i nawilżający
świetny skład
niska cena
praktyczne opakowanie
MINUSY
słaba dostępność