Odżywki do włosów

Lush American Cream Odżywka do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 51 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 marca 2025 o 6:58
    Mocno wygładzający emolient
    Jestem zakochana w marce Lush, to marka na którą jestem w stanie wydać więcej, poprzez cudowne doświadczenia zakupowe, od ekologicznego pakowania przesyłek, przez cudowne zapachy, po bogate, naturalne formuły. Chyba nie natrafiłam na żadnego bubla w marce, nie przepadam jedynie za mydłami, które jak to mydła mają zasadowe pH i wysuszają skórę nawet jeśli zawierają olejki. Odżywka American Cream to produkt ultra wygładzający. Wygładza wszystkie odstające włoski. Jak deklaruje producent tak działa sok z pomarańczy. Co mamy w składzie? Napar z owoców wanilii, świeże pomarańcze, świeże truskawki, miód - brzmi jak deser :-) mamy też masło cupacu, olejek z szałwii, olejek z lawendy, czyż to nie same cudowności. Kosmetyki Lush mają wlaśnie to do siebie, że formuły są niepowtarzalne. Całość wypada zdecydowanie emolientowo. Tak więc na moje niskoporowate włosy lepiej działa w połączeniu z produktem bardziej nawilżającym, do mieszania. Jeśli zaś chodzi o działanie, nie mam się za bardzo do czego przyczepić. Włosy są przyjemne w dotyku, wygładzone, dociążone, ale nie przeciążone. Jak dla mnie jest to produkt konkretny, nawet rozjaśniane pasma zachowują gładkość i ładny wygląd. Niemniej kolejnego dnia są szybciej przetłuszczone, pomimo że wcześniej nie są przeciążone. Konsystencja zwarta, produkt jest dość wydajny. Nie wsiąka we włosy, jak to czasem bywa. Jeśli chodzi o zapach, to jest to naturalny shake truskawkowy, jakbyśmy świeże truskawki wymieszali z jogurtem. Jest delikatny i nieprzesadzony. Czuć też lawendę w tle. Jedyny minus to dość wysoka cena. Na moich włosach wolałabym też trochę mniej emolientu, a więcej nawilżenia. Aczkolwiek trudno to uznać za wadę produktu.
    Zalety:
    • Mega skład, znajdziemy tu dosłownie owoce
    • Bardzo solidne wygładzenie
  • 13 czerwca 2021 o 17:04
    Poprawna, ale znam lepsze.
    Odżywka nieziemsko pachnie, jest bardzo wydajna, nawilża ogólnie włosy, no ale szału nie ma. Mam wrażenie, że wręcz moje dość zdrowe włosy obciąża. Szybciej się przetłuszczały. Z kolei na kręcone włosy moich córek była za słaba. Nie wilżała wystarczająco.
    Zalety:
    Wady:
    • obciąża
  • 10 czerwca 2021 o 12:24
    Odżywka jak perfumy do włosów
    Odżywka Lush American Cream to mój kosmetyk wszechczasów. I nie chodzi tutaj o zbawienne działanie na włosy. Bo jako odżywkę oceniam ją jako średniaka. Kocham, uwielbiam i polecam go jako perfumy do włosów. Już przy niewielkiej ilości produktu moje włosy pachną jak shake truskawkowy z nutą wanilii. Bardzo intensywnie i słodko. Kocham ten zapach i na moich włosach utrzymuje się ponad dobę. Używając go w ciągu dnia wącham swoje włosy ukradkiem tak cudownie pachną. Nigdy nie spotkałam się z produktem do włosów który miałby tak cudowny zapach i tak długo by się utrzymywał. Polecam gorąco.
    Zalety:
    • Zapach!
    • Długotrwałe utrzymywanie się zapachu na włosach.
    • Naturalne składniki.
    Wady:
    • Dla wrażliwych na zapachy może być zbyt intensywny.
    • Jako odżywka do włosów średniak.
    • Mała dostępność w Polsce.
  • 24 września 2020 o 10:34
    Nie rozumiem fenomenu.
    Zużyłam jedno opakowanie tej odżywki, więcej nie kupię. Lush chyba jednak pozostanie dla mnie świetnym producentem kosmetyków do kąpieli, któremu niezbyt dobrze wychodzi pielęgnacja skóry i włosów. Mam włosy wysokoporowate, niesforne, wymagające wieloetapowej pielęgnacji. Ta odżywka niewiele po prostu zdziałała - włosy są po niej faktycznie nieco bardziej miękkie i nawilżone, ale nie przynosi żadnych długofalowych efektów. Dobrze rozprowadza się na włosach, ma bardzo intensywny zapach, co na początku było zaletą, a potem zaczęło mnie drażnić. Miałam też problem z całkowitym spłukaniem odżywki, włosy wydawały mi się ciągle być lekko klejące i taki stan utrzymywał się też po wyschnięciu. Nie jestem też fanką tego opakowania, bo po zużyciu około połowy trudno mi było wycisnąć kosmetyk mokrą ręką - butelka łamała się w połowie i wszystko zostawało w dolnej części buteleczki. Jak na kosmetyk z tej półki cenowej ciężko mi o nim myśleć inaczej niż w kategoriach bubla.
    Zalety:
    • design etykiety
    Wady:
    • uciążliwy zapach
    • skleja włosy, trudno ją spłukać
    • jakość zupełnie nieadekwatna do ceny
    plum7
    2 marca 2019 o 23:39
    Waniliowo-truskawkowy shake
    Przed American Cream używałam głównie odżywek Garnier - morelowej, lawendowej, które coś tam niby robiły (nie obciążały, a lekko wygładzały), miały ładny zapach i dobrą cenę. Nadawały się dla moich skorych zarówno do przetłuszczeń jak i puszenia włosów i nie spodziewałam się, że jakakolwiek odżywka może zrobić dla nich coś więcej. American Cream kupiłam na wakacjach na próbę i zakochałam się. Nakładam ją na kilkanaście minut na 1/3 długości włosów i pozwalam im lekko z nią wyschnąć, potem dokładnie spłukuję. Włosy nie tylko są cudownie miękkie, lepiej falują i się układają, ale też o wiele mniej się puszą, a końcówki sprawiają o wiele bardziej zadbane wrażenie. Całość zaś nieziemsko pachnie rzemieślniczym shakiem z ziarenkami wanilii i garniszem z truskawkowych serduszek. Pachnie dzieciństwem, łakociami i niewinnością :) Mieszane uczucia wywołuje we mnie jedynie skład: niby miód, lanolina, świeże truskawki - ale niestety też alkohol :(