Odżywki do włosów

Garnier Fructis, Aloe Hair Food, Nawilżająca odżywka do włosów normalnych i suchych

Nasi użytkownicy zostawili 131 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 września 2024 o 10:52
    Ujdzie w tłumie lepszych
    Odżywka zamknięta została w kwadratowej buteleczce zamykanej na klik o pojemności 350 ml. Produkt jest mega lekkiej konsystencji o przyjemnym zapachu oraz białym zabarwieniu. Podczas aplikacji trzeba uważać aby go wręcz nie wylać co mnie trochę wystraszyło. Zazwyczaj takie produkty nie działają na moich włosach. Nie mniej jednak po jej zaaplikowaniu zaczęła się fajnie wchłaniać we włosy. Po chwili je odciążyła. Z wypłukaniem jej nie było problemu. Podczas wyczesywania włosów na mokro szczotka świetnie przechodziła przez włosy, a one same nie plątały się. Po ich wysuszeniu zaś okazały się mięciutkie oraz gładkie. Odżywka w żaden sposób nie wpłynęła źle na ich kondycję. Do następnego mycia nie miałam problemu zarówno z puszeniem się ani plataniem.
    Zalety:
    • Ładnie pachnie, fajnie się wchlania
    Wady:
    • Jest lejąca się i mało wydajna
  • 2 kwietnia 2024 o 8:48
    Fajna odżywka
    Zakupiłam tą odżywkę, bo idealnie wpasowała się w opis moich włosów, suche zniszczone.. więc wzięłam produkt do koszyka. Produkt marki garnier wizualnie przyciągną bardzo mój wzrok bo prezentuje się po prostu pięknie, żywe kolory, zgrabna butelka, bardzo mi się podoba. Teraz przejdźmy do tego co najważniejsze czyli samej odżywki. Odżywka w kolorze białym, dość gęsta, która łatwo się rozprowadza, pozostawiamy chwilę na włosach i spłukujemy, włosy zostały nawilżone i odżywione, są miękkie w dotyku i przyjemne i w dodatku pięknie pachną. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu, mogę śmiało stwierdzić ,że kondycja moich włosów się poprawiła. Cena jest adekwatna do jakości , do suchych włosów będzie idealna. Polecam.
    werka89
    9 grudnia 2023 o 15:02
    równie spoko co balsam aloesowy Isana
    Ta odżywka akurat jest bardzo spoko. Jak dla mnie jest porównywalna do odżywki aloesowej z Isany. Moje włosy są bardzo trudne w pielęgnacji. W stanie naturalnych (czyli bez jakichkolwiek zabiegów chemicznych) były ciężkie, często miały efekt „naleśnika” czyli włosów przyklejonych do głowy. Dodatkowo przetłuszczające się bardzo mocno – ŁZS, co powoduje dodatkowo problemy na tle podrażnień, łupieżu alergii. Dlatego przeszłam wiele zabiegów chemicznych by choć trochę zmusić je do układania. Miałam wielokrotnie farbowane – od czerwieni (bakłażan, wiśnia), przez brąz po po raz kolejny czerwień – obecnie farbowane na brąz z czerwonymi pasemkami (w planach bordo / wiśnia). Obecnie farbowane ponownie na burgund / machoń. Dodatkowo niestety przeszły bardzo ciężki zabieg – trwała ondulacja – niestety został wykonany bardzo źle – za dużo wylanego płynu do skręcania przez co były spalone. Przez to dostały efektu „puchu” co utrudnia jeszcze bardziej pielęgnację. Przez to wszystko lubią lekkie sylikony i inne polimery (jednak w ograniczonej ilości, bo lubią on podrażniać skórę głowy). W stylingu akceptują wyłącznie żele, gumy i pasty oraz lekkie lakiery - pianek nie cierpią (są dni gdy je akceptują). Kochają bezgranicznie aloes, zioła i proteiny - najbardziej kreatynę i jedwab + glicerynę jako humektant. Nie lubią żadnych olei stosowanych przed myciem, ale w kosmetykach oleje kochają (najbardziej arganowy) Odżywka ma mniej aloesu, za to ma dodatkowe składniki w postaci oleju kokosowego i oleju z pestek słonecznika - odżywka aloesowa z Isany ma aloes zaraz po wodzie tu mamy dodatkowo glicerynę i alkohol tłuszczowy przed aloesem. Odżywka ma typowo emolientowy skład, podobnie jak ta z Isany. Konsystencja to lekki balsam. Jest lekka, można do niej dołożyć proteinowe odżywki (np. z Anwen) i mieć coś bardziej mocniej wygładzająco - odżywczego. Jak dla mnie odżywka jest spoko. Nawilża włosy, dzięki aloesowi łagodzi podrażnienia. Nie przeciąża, nie zmienia włosów w tłusty naleśnik, są sypkie i przyjemne. Odżywka z Isany jest bardziej kremowa, ta z Garniera bardziej przypomina mleczko i trochę odżywki Naturia z Joanny. Poza tym wydajność jest w normie cena w porządku. Czy kupię ponownie? Nie bardzo. Jak dla mnie bardziej wolę kremową odżywkę z Isany. Ale ta jest bardzo spoko.
    Zalety:
    • fajny nawilżający skład
    • przyjemne włosy po użyciu
    • brak podrażnień skóry głowy
    • brak przeciążenia włosów
    • neutralny zapach
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • mniej kremowa niż Isana
    • mniej Aloesu w składzie
  • 18 września 2023 o 23:08
    jest na plus
    Kremowa konsystencja, ładny orzeźwiający, owocowy zapach. Idealnie rozprowadza się po włosach, dobrze wchłania się, zmiękcza, oczyszcza, nawilża. Po zastosowaniu włosy fajnie rozczesują się, są delikatne, połyskujące, miękkie w dotyku. Na pewno są zdrowsze i mocniejsze. Po pewnym czasie widać poprawę kondycji włosa, już nie są takie suche a naturalnie błyszczące, miękkie w dotyku niczym jedwab .
  • 29 listopada 2022 o 19:38
    Piękny zapach i standardowe działanie.
    Jak w opisie - jedyne, co mnie zachwyciło to zapach, który jednak nie utrzymuje się za bardzo po myciu. Wygodna aplikacja, fajne opakowanie. Wybitnego nawilżenia nie zauważyłam. Ułatwia rozczesywanie.