Szampony do włosów

Schwarzkopf Professional Mad About Curls, High Foam Cleanser Gęsta pianka oczyszczająca do loków

• 10 września 2021 o 10:44
    Uwielbiam zapach serii Mad About Curls
    Mad About Curls, High Foam Cleanser zaciekawiła mnie ta nazwa, jeszcze nie maiłam styczności z tego typu preparatami do loków. Ze względu że posiada niesforne loki, to często muszę szukać pomocy u fryzjera, ponieważ kosmetyki które używałam do tej pory nie są w stanie ich ogarnąć. Wiec ciągle szukam mojego ideału. Mad About Curls, High Foam Cleanser dostaniemy w bardzo przyjemnej pastelowej kolorystyce i wygodnej butelce z pompką. Gęsta pianka oczyszczająca do loków jest to środek oczyszczający, który pieni się tak samo jak szampon, ale jednocześnie jest znacznie mniej szkodliwy dla włosów. A do tego ma bardzo przyjemny zapach, z całą pewnością mogę powiedzieć, że jest to najlepiej pachnący „szampon”, jaki kiedykolwiek używałam. Mam szczęście, bo cała linia pachnie tak niebiańsko, a zakupiłam większość z nich. A do tego jak wychodzę spod prysznica cała łazienka otula mnie tym zapachem. Co do efektu, napewno jest widoczny efekt oczyszczenia włosów jak i głowy, nie podrażnia mojej skóry głowy ( co czytałam w recenzjach, często powoduje łupież, u mnie nie wystąpił). Loki same w sobie mniej się puszą. Czy kupie go ponownie, pewnie tak, jeśli coś nowego na rynku nie przyciągnie mój wzrok.
  • 22 sierpnia 2019 o 22:24
    Oczyszcza fajnie ale na dłuższą metę powoduje łupież :/
    Owszem szampon dobrze 'robi' loczkom, włosy mają dość nawilżenia ale to nie jest jakiś hiper, wow. Szampon dość dobrze oczyszcza i tak samo się pieni jednak ja na swoich włosach potrzebuję podwójnego płukania bo zdarza się, że część loków po pierwszym 'myciu' jest masakrycznie splątana (wszystko idzie ogarnąć) :D . Producent mówi, że wystarczy wycisnąć od 5 - 10 pompek aby umyć włosy i zazwyczaj u mnie zamyka się to w granicy 7/8 pompek i, że raz na jakiś czas zaleca się mycie włosów tym cudem. I tu pewien problem bo tego nie doczytałam a przez ostatni miesiąc używałam tylko i wyłącznie tego do oczyszczania włosów (co prawda, oczyszcza dobrze) ale po tym czasie zauważyłam, że powoli zaczyna mi się pojawiać łupież (no pięknie, pięknie). Od czasu do czasu tak, ale tak jak ja raz za razem to już nie. Generalnie ten gęsty szampon wyglądem i konsystencją przypomina typowe produkty, z tym ze zapakowany jest w opakowanie z pompką (wygodne). Zastrzeżenia mam co do samego użytkowania bo zarówno w przypadku szamponu jak i odżywki nijak nie mogłam ruszyć pompki by zacząć dozować produkt. Męczyłam się bite 10 minut i ustrojstwo nawet nie drgnęło więc odkręciłam cały mechanizm i tak w końcu udało mi się ją odblokować. Na plus zapach całej serii - delikatny, lekko kobiecy, trochę wyczuwalny na włosach ale żaden z produktów nie wiedzie tu prymu w jego intensywności.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza, ładnie pachnie
    Wady:
    • potrzeba dwóch spłukiwań bo czasami plącze włosy, stosowany często powoduje łupież , dozownik z którym trzeba się na początku mocować
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 17 stycznia 2019 o 11:36
    Przeciętne efekty
    Moim zdaniem efekty są przeciętne i nie warte ceny (obecnie 60zł/300ml, osobiście kupiłam w promocji za 30zł) Mam włosy o wyraźnym skręcie loków, ale mimo to dosyć cienkie. Myję włosy co drugi dzień, stosuję do pielęgnacji na mokro jeszcze krem do loków (innej firmy) - w odniesieniu do tej pielęgnacji oceniam produkt. Pianka ma konsystencję zwykłego szamponu, w porównaniu do normalnego szamponu (np. drogeryjnego, do codziennego mycia) słabiej się pieni. Do słabszego pienienia przyzwyczaiłam się po piątym myciu ;) Nie zauważyłam, by po tym szamponie skręt był bardziej wyrazisty, Jak każdy kto ma mocniej kręcone włosy liczyłam, że kupiłam coś co choć odrobinę da efekt włosów nawilżonych, lśniących, niepuszących się - niestety żadnego z tego efektu osobiście nie osiągnęłam. Ten efekt jak na razie pozwala mi uzyskać tyko krem do loków lub wosk do włosów. Nie suszę włosów suszarką, więc nie ocenię, czy szampon się lepiej sprawdza u osób, które włosy suszą suszarką. Pocieszam się, że stosuję szampon bezsiarcznowy i być może dzięki temu jest zdrowszy dla włosów i skóry głowy? :) Moje poszukiwania fajnego szamponu do kręconych włosów trwają dalej i jak się skończy ten szampon to raczej kupię inny produkt.
    Zalety:
    • ładny, delikatny zapach
    • włosy są miękkie
    • bez siarczanów
    Wady:
    • nie daje lepszych efektów nawilżenia niż tańsze szampony
    • nie podkreśla skrętu