Szampony do włosów

Head & Shoulders Deep Hydration with Coconut Oil, Shampoo Szampon przeciwłupieżowy z olejem kokosowym

• 29 stycznia 2025 o 16:35
    Kokosowy raj w butelce.
    To szampon, który od razu przyciągnął mnie swoim zapachem: kokosowy raj w butelce! Uwielbiam wszystko, co pachnie kokosem, więc liczyłam na prawdziwą tropikalną ucztę dla włosów. I muszę przyznać, że w tej kwestii nie zawiodłam się ani trochę. Zapach jest intensywny, słodki, nie sztuczny, ale niestety nie zostaje na włosach po myciu. Szampon ma standardową dla tej serii dużą 400 ml butelkę z zamknięciem na klik, wygodne, solidne, nie trzeba się z nim siłować przy mokrych rękach. Nieprzezroczysty twardy plastik butelki nie pozwala niestety określić ile kosmetyku pozostało jeszcze w środku, ale gdy jest blisko końca to odwracam butelkę i stawiam na niebieskim wieczku i wszystko spływa. Sama konsystencja jest gęsta i kremowa, a do tego świetnie się pieni. Nie trzeba lać go w ogromnych ilościach, żeby dokładnie umyć włosy, co sprawia, że jest naprawdę wydajny. A to się ceni, bo nienawidzę, gdy szampon kończy się po kilku tygodniach. A teraz najważniejsze jak działa? Tutaj duży plus, bo już po kilku myciach widać efekty. Po 2-3 użyciach łupież zaczyna znikać, a po tygodniu stosowania można o nim całkowicie zapomnieć. Swędzenie? Brak. Skóra głowy? Uspokojona i dobrze oczyszczona. Formuła Derma&Pure faktycznie robi swoje i działa nie tylko na już widoczny łupież, ale też zapobiega jego nawrotom. A przynajmniej dopóki nie odstawi się szamponu na dłużej, bo wiadomo, że wtedy wszystko może wrócić. Jednak skoro producent obiecuje „deep hydration”, to nie będę ukrywać, że oczekiwałam czegoś więcej, jeśli chodzi o nawilżenie. Owszem, włosy nie są przesuszone, ale też nie powiedziałabym, że są jakoś wybitnie nawilżone czy bardziej miękkie niż po innych szamponach z tej serii. Do pełnego efektu nawilżenia musiałam i tak sięgnąć po odżywkę, bo samego szamponu nie wystarczało, żeby uzyskać ten zdrowy, lśniący wygląd. Podsumowując, Head & Shoulders Deep Hydration to świetny wybór, jeśli ktoś szuka skutecznego szamponu przeciwłupieżowego z cudownym, kokosowym zapachem. Łupież znika szybko, skóra głowy jest oczyszczona i uspokojona, a włosy wyglądają zdrowo. Jednak w kwestii nawilżenia cudów nie ma, jeśli ktoś ma bardzo suche włosy, to dodatkowa odżywka będzie konieczna. Ale dla samego zapachu i skuteczności w walce z łupieżem na pewno sięgnę po niego ponownie!
    Zalety:
    • duża butelka
    • kokosowy, słodki zapach
    • szybko zwalcza łupież
    Wady:
    • ulotny zapach
    Ann_ek
    29 października 2024 o 22:55
    Dość przeciętny, nie podrażnia skóry głowy, ale też skraca świeżość włosów
    Mówiąc szczerze nie sądziłam, że kiedykolwiek jeszcze zużyję szampon tej marki. Odkąd byłam nastolatką kompletnie nie mam do niej zaufania- wtedy okropnie podrażniał mi skórę głowy, którą mam bardzo wrażliwą. Jednak mąż kupił go, zdaje się w Biedronce lub na Allegro, więc jak już był, to postanowiłam się wykazać odwagą i przetestować. Mam niestety ogromną skłonność do podrażnień skóry głowy, swędzenia, a przede wszystkim do nawracającego łupieżu, z którym nie mogę sobie za bardzo poradzić już od lat. Do tego włosy przetłuszczają mi się ekspresowo. Zaś końcówki są suche, plączą się i szybko się rozdwajają. Opakowanie zawiera 400 ml produktu i muszę przyznać, że bardzo wygodnie mi się z niego korzystało. Nie miałam żadnych problemów z dozowaniem, a pod koniec wystarczy odwrócić butelkę do góry dnem i postawić na dozowniku, by resztki spłynęły. Plastik jest biały i nie widać przez niego zużycia, ale w sumie brałam do ręki butelkę codziennie, więc da się wyczuć, kiedy zbliżamy się do końca. Tworzywo wytrzymałe, dobrze wykonane. Zamykanie na klik, czasem ciężko mi je było domknąć, ale z otwieraniem nie było problemów. Ogólnie naprawdę nie mam większych zastrzeżeń, jest dobrze. Szampon ma dość gęstą, kremową konsystencję i perłowy kolor. Pachnie bardzo ładnie, kremowo i słodko, kokosowo. Jest to zapach ulotny i na moich włosach się nie utrzymuje. Bardzo mi się podoba, że pieni się obficie. Wiem, że wynika to z jego składu który pewnie włosomaniaczkom zjeżył by, nomen omen włos na głowie, ale mnie akurat SLS czy SLES zwykle nie przeszkadza. W sensie to na pewno nie te składniki przyczyniają się do moich podrażnień. Wydajność jest naprawdę bardzo dobra, pewnie to dzięki tej pianie nie trzeba go używać zbyt dużo, by dokładnie domył skórę i włosy. Najbardziej się bałam, że będzie wzmagał podrażnienia na mojej skórze głowy, łupież i wywoływał swędzenie. Niestety co się z łupieżem uporam, to lubi mi nawracać. Tutaj się jednak dość przyjemnie zaskoczyłam, nie wzmógł moich problemów, a mam wręcz wrażenie, że lekko je wyciszył. Oczyszcza dość dobrze, zarówno włosy, jak i skórę głowy. Po myciu włosy są sypkie, nieźle się układają. Nie plącze też włosów nadmiernie podczas mycia. Za to mam uwagi co do odświeżenia. Na pewno nie przedłuża świeżości włosów, a nawet powiedziałabym, że przetłuszczały mi się jeszcze szybciej, niż zwykle, o ile to w ogóle możliwe. Umyte wieczorem, na drugi dzień po południu już wyglądały nieświeżo i nieestetycznie. Dla mnie takie minimum to 24 godziny świeżości. Dlatego mam mieszane uczucia co do tego produktu. Myślę, że zasługuje na mocne 3,5, ale 4 to byłaby jednak ocena na wyrost.
  • 27 lutego 2024 o 21:56
    Mega zapach
    Kosmetyk wyjątkowo pięknie pachnie. Radzi sobie z łupieżem, niweluje go i dobrze oczyszcza skórę głowy. Niweluje nawrót łupieżu na długi czas. Nie podrażnia skóry głowy. Bardzo dobrze się pieni. Lubię do niego wracać, gdy skóra tego wymaga.
  • 14 lipca 2022 o 20:33
    Dobrze oczyszcza i nie wysusza
    Świetny szampon oczyszczający do włosów , nie jest to typowy rypacz jak pozostałe z tej marki, nie zauważyłam aby włosy po nim były przesuszone. Do jego kupna skusiło mnie to , że pachnie kokosem , a ja lubię testować produkty które mają na opakowaniu kokos i nim pachną, zapach jest lekki i przyjemny dlatego przypadł mi do gustu. Włosy są dobrze oczyszczone z zanieczyszczeń oraz produktów do stylizacji, są sypkie i szybko się nie przetłuszczają, długo wyglądają świeżo . Myję głowę co dwa dni nie używając tego samego szamponu co drugi dzień tylko mam inny na zmianę i jestem bardzo zadowolona . Szampon jest wydajny i szybko się pieni , nie trzeba go wiele aby pokryć całą głowę , dobrze go rozcieńczyć z odrobiną wody wtedy się bez problemu rozprowadza.
  • 21 czerwca 2022 o 20:08
    Miłość od pierwszego użycia idealny
    Idealny szampon do włosów przetłuszczających się i skłonnych do łupieżu. Działa w 100 % po pierwszym użyciu.wlosy pozostają jeszcze długo świeże. Uwielbiam zapach kokosa i jego działanie. Polecam