Szampony do włosów

Pharmaceris H, Sebopurin, Specjalistyczny szampon normalizujący do skóry łojotokowej

Pharmaceris H Sebopurin Szampon normalizujący do skóry łojotokowej 250 ml
bialastokrotka.pl
Pharmaceris SPECJALISTYCZNY SZAMPON NORMALIZUJĄCY do skóry łojotokowej, skłonnej do podrażnień H-SEBOPURIN
Apteka Polska APTE.PL
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris H Specjalistyczny szampon normalizujący do skóry łojotokowej, 250 ml

Nasi użytkownicy zostawili 114 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 maja 2025 o 8:34
    Wzmaga przetłuszczanie
    Moja skóra głowy szybko się przetłuszcza i bez odpowiedniego oczyszczania swędzi i powstaje lekki łupież. Lubi mocne oczyszczanie (nawet codzienne mycie tak zwanymi „rypaczami”). Niestety szampon Pharmaceris kompletnie mi się nie sprawdził. Szampon kupiłam z zamiarem stosowania do codziennego mycia włosów. Niestety nie oczyszczał wystarczająco i nie pomogło nawet mycie co kilka dni innym, mocniejszym szamponem. Po myciu Pharmacerisem skóra głowy jeszcze szybciej mi się przetłuszczała. Miałam problem z dokładnym spłukaniem go, pomimo wcześniejszego spienienia szamponu w dłoniach przed nałożeniem go na skórę głowy. Szampon pieni się umiarkowanie, jest dosyć gęsty i wydajny, ma przyjemny zapach. Cóż z tego, skoro nie działa jak producent obiecuje.
    Wero0
    7 kwietnia 2025 o 19:57
    Średni
    Szampon ma bardzo fajne opakowanie, dozownik wydaje mało produktu, dzięki czemu nie wyleje się przypadkowo zbyt dużo produktu. Szampon sam w sobie ma bardzo lejącą konstystencję, co jest na minus. Nie jest także zbyt wydajny. Mam przetłuszczającą się skórę głowy i oczekiwałam wiele od tego produktu, zwłaszcza że produkt jest często polecany. Niestety nie przedłużył świeżości mojej skóry głowy. Nie jest najgorszy, ale szampon marki Klorane z pokrzywą sprawdził mi się zdecydowanie lepiej, a jego cena jest podobna.
    Zalety:
    • Dozownik
    Wady:
    • Mało wydajny
    • Nie przedłuża świeżości włosów
  • 11 marca 2025 o 10:58
    Świetny odświeżający szampon
    Szampon poleciła mi Pani trycholog w celu dokładniejszego oczyszczania skóry głowy. Pomógł mi wyjść z problemów skórnych głowy. Doskonale przedłuża świeżość włosów. Włosy po myciu są sypkie i świeżo pachną. Używam go na zmianę z szamponem łagodzącym. Napewno do niego wrócę, z szamponów oczyszczających i seboregulujących spisał mi się najlepiej.
    Wady:
    • Wysoka cena.
  • 22 lutego 2025 o 11:36
    okropny
    Tak szczerze badziewny.Kupilam go za jakies 40zl z polecenia bo slyszalam same pozytywne opinie.Mam skore bardzo przetluszczajaca sie a ten szampon wcale nie spelnil moich oczekiwan.Mam wrazenie ze dziala jak 1 lepszy szampon z drogeri.Za ta cene spodziewalam sie czegos lepszego niz szamponu ktory nie robi doslownie nic.
  • 17 lutego 2025 o 12:02
    Średni produkt
    Moje oczekiwania co do tego produktu zostały spełnione połowicznie. Po pierwszym myciu zauważyłam zmniejszenie się łupieżu, po zużyciu połowy opakowania zauważyłam że przedłuża świeżość włosów o jeden dzień. Ogólne wrażenie, dobrze oczyszcza skórę głowy w tylko przypadku podwójnego mycia, redukuje łupież, włosy są sypkie, koniecznie trzeba stosować go z nawilżającą odżywką ponieważ sprawia, że włosy są szorstkie. Moim głównym rozczarowaniem jest wydajność, trzeba myć dwa razy, mam długie włosy ale mycie szamponem stosuję tylko na skórze głowy, przeciągam pianę na długość bez szorowania i spłukuje, włosy są umyte ale szorstkie i zawsze trzeba łączyć go z odżywką dość mocno nawilżającą. Mam włosy wysoko-porowate. W tej półce cenowej można znaleść bardziej wydajny szampon i o choć trochę lepszym działaniu. W moim przypadku nie pienił się zbyt dobrze.
    Zalety:
    • Redukuje łupież
    • Przedłuża świeżość po zużyciu znacznej ilości opakowania
    Wady:
    • Mało wydajny
    • Słabo się pieni
    • Szorstkie włosy na długości