Lakiery hybrydowe

Vasco Nails Perfect Line Nails, Gel Polish Lakier hybrydowy

• 1 listopada 2022 o 18:37
    taki sobie
    Posiadam naprawdę bogatą kolekcję lakierów hybrydowych i wśród nich znalazło się miejsce dla jednego lakieru od Vasco. Przyznam szczerze, że w porównaniu do innych tańszych lakierów chociażby z Niuqi , nie zachwycił mnie on wcale, wręcz rozczarował. Posiadam lakier w odcieniu śliwkowego brokatu. Lakiery zamknięte są w klasycznej czarnej buteleczce. Mają dosyć wygodny pędzelek, którym dobrze się pracuje. Jeśli chodzi o konsystencję, to jest ona niestety dosyć wodnista, przez co rozlewają się na skórki i krycie pozostawia wiele do życzenia ale po kolei. Konsystencja lakieru na początku nie wydaje się być za rzadka, lakier dobrze się nakłada, jednak po chwili widać, jak lakier rozlewa się przy skórkach czy wale okołopaznokciowym a wcale nie nakładałam go za dużo. W związku z tym, że lubi się rozlać na skórę nakładałam go jeszcze mniej, co skutkowało tym, że do pełnego krycia potrzebowałam 3-4 warstw. Lakier nie stwarza problemów przy utwardzaniu, mimo że mam ciemny kolorek. Jest trwały, nie odpryskuje ani nie odchodzi od płytki paznokcia. Sam odcień lakieru jest piękny, cudownie się mieni, tego nie można mu odmówić. Cena zbyt wysoka, można znaleźć lakiery tańsze lepszej jakości. Nie polecam ale też nie odradzam, bo mam tylko jeden kolor więc ciężko mi powiedzieć jak będzie z innymi.
    Zalety:
    • kolor
    • trwałość
    • nie stwarza problemów z utwardzaniem
    Wady:
    • rzadka konsystencja
    • słabe krycie
    • cena zbyt wysoka jak za tak słabą jakość
  • 23 sierpnia 2018 o 23:20
    Początkujące lakiery
    plusy: + intensywny kolor + wygodny pędzelek + nie zawiera bąbelków powietrza minusy: - za rzadki, przez co się łatwo rozmazuje inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność + wygodne opakowanie
    buahhot
    29 czerwca 2018 o 11:55
    Świetne
    Jedne z lepszych! Ogromna paleta kolorów! Lakiery nie spływają, dobrze sie poziomują, nie bąblują, nie są glutowate. Są długotrwałe, nie odpryskują. Moje ulubione!
  • 5 maja 2018 o 0:32
    Świetne lakiery
    Lakiery Vasco kupiłam na próbę bo były w promocji i sama do końca nie byłam pewna co do ich jakości Muszę przyznać że jestem miłe zaskoczona trwałością lakieru i wydajnością oraz gamą kolorów. Wcześniej używałam tylko NeoNail ale od kiedy pomalowałam paznokcie lakierem Vasco jestem zachwycona jak pięknie się trzyma i nie odpryskuje. Nie sądziłam tez jak duża gamę kolorów posiada Vasco i jestem miłe zaskoczona dostępnością lakierów i oferta kolorystyczną Lakiery w łatwy sposób się nakłada , maja wygodne pędzelki które odpowiednio rozprowadzają lakier . Po pierwszym malowaniu lakier ma delikatny odcień wiec zaleca się malowanie dwa razy i utwardzenie
    Zalety:
    • Wydajny
    • Trwały
    • Szeroki wachlarz kolorów
    Wady:
  • 4 maja 2018 o 14:02
    Nie spodziewałam się...
    ...tak doskonałej jakości. Lakiery Vasco to w tej chwili moi mali hybrydowi ulubieńcy i faworyci, wszystkie inne marki (nawet ukochane Indigo) poszły w kąt. W pierwszym rzucie kupiłam dwa kolory - przepiękny fiolet, 088 Rock Star i klasyczną czerń - 065 Deep Black. Na pierwszy ogień testowania poszła czerń. Bałam się tego koloru, bo wiadomo, z czarnym może być problem, może się nie utwardzić i zmarszczyć. Tutaj nic takiego nie miało miejsca - Deep Black bez problemu utwardził się w lampie typu "diament". Warstwa koloru była twarda, jednolita, wacik przy przecieraniu cleanerem był czysty. Super. Test zdany na 5. Rock Star także problemów nie sprawia, 60 sekund i gotowe. Kolejną ogromną zaletą tych lakierów jest łatwość obsługi - fantastycznie się nimi maluje. Nie spotkałam do tej pory innych tak fantastycznych pod tym względem produktów (a używałam Indigo, Semilaka, NeoNail, MylaQ, Kinetics czy HiHybrid). Idealna konsystencja, która nie spływa na skórki, nie robi wałków przy bokach paznokci, świetnie się poziomuje . Idealny pędzelek, którym przyjemnie się maluje. Chyba pierwszy raz cały manicure poszedł mi tak szybko i bezproblemowo. W lakierach Vasco nie ma bąbelków i paproszków (jak w Semilakach). Nie rozwarstwiają się (jak Semilaki). Nie są glutowate (jak niektóre Indigo). No ideały. O trwałości w przypadku hybryd ciężko mi pisać. Bo u mnie hybryda trzyma się aż do zdjęcia, czyli przeważnie 10-14 dni. Trzymałaby się dłużej, ale odrost mam wtedy już na pół paznokcia. Dla mnie taka trwałość to na 5+, bez odprysków, bez innych "zniszczeń". Jak się ściąga? Dobrze. Używam bazy proteinowej, która odmacza mi się w acetonie po kwadransie, lakier tutaj nam procesu nie utrudnia. Czy kupie ponownie inne kolory? Już kupiłam. Gama odcieni nie jest może jakaś ogromna, ale nie ma problemu, by znaleźć tam coś dla siebie. Mają naprawdę piękne fiolety i czerwienie. Taki lakier za 25 złotych? Dla mnie bomba. Chyba znalazłam lakiery idealne ;)