Dobrze wydane pieniądze.
Korektor Laura Mercier Flawless Fusion odcień 2W kupiłam z myślą o moich cieniach pod oczami, z którymi walczę zawzięcie od jakiegoś czasu, jednak kremy nieszczególnie sobie radzą z całkowitym ich zredukowaniem, dlatego postanowiłam szarpnąć się na ten korektor jako, że widzialam dobre opinie na jego temat.
#OPAKOWANIE
Opakowanie jest klasyczne dla tego typu korektoru w płynie. Przezroczyste z czarną zakrętką, proste, ładne i eleganckie, pojemność całkiem niezła (pewnie starczy na długo). Po wyjęciu pokazuje się aplikator, którym można dozować odpowiednią ilość kosmetyku.
#KONSYSTENCJA
Kosmetyk ma średnio gęstą ale też nie lejącą się konsystencję, która łatwo się nakłada i dobrze rozprowadza, blenduje. Jest ona odpowiednią,L do nakładania na delikatną skórę pod oczami.
#DZIAŁANIE
Korektor dobrze kryje cienie, można stopniowo powiększać to krycie nakładając kolejne warstwy. Przy tym nie zbiera się w załamaniach, nie roluje się, nie waży, skóra jest nawilżona, nie ma jej przesuszania. Cienie są zdecydowanie mniej widoczne, odcień, który mam super pasuje do mojej cery (kupiony w ciemno), współgra z moim podkładem, stapia się z nim. Nie tworzy efektu maski, skorupy, nie widać zmarszczek bo nie uwydatnia ich. Ale najważniejsze to dla mnie właśnie to krycie, twarz wygląda na wypoczętą, młodszą, skóra pod oczami nie jest wysuszona, spięta tylko dobrze nawilżona. Kosmetyk długo się "trzyma", nie ściera się, a jednocześnie dobrze się zmywa płynem micelarnym, nie trzeba trzeć skóry by go usunąć z buzi.
#NIEPORZĄDNE
Nie zauważyłam żadnych negatywnych skutków typu podrażnienia, pieczenie, uczulenie, łzawienie. Nic złego się nie dzieje.
#WYDAJNOŚĆ
Myślę, że korektor starczy na dość długo, mam taką nadzieję bo jest bardzo fajny, ale i drogi.
#DOSTĘPNOŚĆ
Niestety korektor jest średnio dostępny, jedynie internet albo pewna znana perfumeria.
#CENA
Cena jest niemała, ale w walce z cieniami pod oczami (i biorąc pod uwagę delikatną skórę wokół oczu) postanowiłam zainwestować w ten korektor bo warto jak na moje odczucia.
Zalety:
- Dobrze kryje
- Ładnie się stapia
- Można blendować
- Dobrze współgra z podkładem innej firmy
- Aplikator
- Konsystencja
- Nawilża