Cienie do powiek

Yves Rocher Ombre Lifeproof, Resiste en Toutes Circonstances Ultra trwały cień do powiek w kredce 14h

• 11 kwietnia 2024 o 13:45
    Cień z brokatem w kredce YR
    Szukałam jakiegoś cienia z brokatem. Często te w paletkach się osypują i brokat lata po całej łazience lub po całej twarzy, więc kupiłam tę kredkę. Wybrałam odcień 01. Rose Nude. Jest to jasny różowy kolor z brokatem. Trzeba przyznać kredce, że jest bardzo trwała, makijaż utrzymuje się cały dzień, a brokat się bardzo dobrze trzyma i nie migruje. Kredka ma grubszy rysik co do malowania powiek i pod mi bardzo pasuje. Krycie i kolor można budować odpowiednio do preferencji. Nie uczula ani nie podrażnia. Kredka jest bardzo masywna, wysuwana. Wystarczy tylko od czasu do czasu nadać jej kształt plastikową temperówką, którą wyciąga się z opakowania spod spodu. Nakrętka i ten spód są w kolorze cienia, więc jeśli ktoś posiada wiele odcieni to bardzo łatwo je zidentyfikować. Polecam!
    annamaq
    9 sierpnia 2023 o 17:48
    Bardzo trwała
    Kredkę zakupiłam na stronie Yves Rocher. Poza wysoką ceną ma same plusy. Przede wszystkim nie uczula, nie roluje się w powiece, kolor można budować. Czasem rozmazuję ją palcem a czasem aplikatorem, oba sposoby są ok. Kredka utrzymuje się na powiece przez cały dzień. Tusz do rzęs się na niej nie odbija. Jest bardzo wydajna.
  • 20 stycznia 2023 o 15:10
    Dobry produkt dla początkujących
    Makijaż stosuję sporadycznie i mam do niego raczej dwie lewe ręce, ale nie mam też dużych wymagań wobec "kolorówki". Cenię sobie łatwość w aplikacji danego kosmetyku, w przypadku cienia w kredce również miękkość i napigmentowanie. Wybrałam dla siebie kolor śliwkowy i muszę przyznać, że prezentuje się on pięknie. Cień mógłby się odrobinę lepiej rozprowadzać. Bez użycia bazy jest naprawdę trwały, a przy tym łatwo usuwa się za pomocą płynu do demakijażu. Bezpieczny dla osób noszących soczewki kontaktowe. Z pewnością kupię ponownie i poznam inne odcienie :)
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • łatwośc usuwania
    • kolory
    Wady:
    • mógłby się nieco lepiej rozprowadzać na powiece
  • 28 marca 2022 o 16:03
    Bardzo dobry cień!
    Ultra trwałego cienia do powiek w kredce używam już od dość dawna. Mam teraz chyba teraz trzecią czy czwartą kredkę. Kredkę kupiłam też w prezencie mojej mamie. Nie wiem od czego zacząć. Kredka ma ładny kolor ( ja wybrałam Taupe) nie jest bardzo intensywny, ale można nałożyć na siebie kilka warstw i wtedy kolor zaczyna być całkiem mocno widoczny. Świetnie się rozprowadza. Makijaż oka dzięki niej skracam do minimum, nakładam kredkę na powiekę i rozmazuję palcem. Jeśli uważam, że kolor jest zbyt słaby powtarzam czynność aż do uzyskania zadowalającego efektu. Kredka jest bardzo trwała, nawet po całym dniu makijaż wygląda dobrze. Cień nie roluje się w załamaniach powieki i mam wrażenie, że maskara też nie lubi się na nim odbijać. Mam długie rzęsy i czasami odbijają mi się na powiekach. Kredka jest bardzo wydajna, ja używam jej codziennie i wystarcza mi na co najmniej pół roku a wydaje mi się , że na zdecydowanie więcej. Nie wysusza skóry. Nie ma wad. Cena jest całkowicie adekwatna do jakości, trwałości i wydajności. Zamówiłam sobie nowy kolor :)
    Zalety:
    • Trwałość,
    • kolor,
    • wydajność,
    • cena.
    Wady:
    • BRAK
  • 19 lutego 2022 o 16:42
    Miłe zaskoczenie
    Szczerze? nie oczekiwałam za wiele, bo to cień w kredce. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Kredka ma świetną pigmentację. Jest miękka, ale nie za miękka. Bardzo dobrze nakłada się ją na powiekę. Kredka jest wykręcana. Nie osypuje się i nie załamuje na powiece. Utrzymuje się cały dzień bez poprawek. W dolnej części ukryta mini strugaczka. Gama 10 kolorów. Rewelacja! kupiłam odcień 03 bronze, ale coś czuję, że skuszę się na kolejne. Niestety bez promocji cena 44,99 zł to trochę chyba za dużo, chociaż cień jest rewelacyjny. Dobrze, że często są promocje.
    Zalety:
    • efekt
    • strugaczka
    • aż 10 kolorów