Cienie do powiek

Bourjois Satin Edition, 24h Eyeshadow Hybrydowy cień do powiek

Bourjois CIEŃ DO POWIEK SATIN 02
Bourjois Satin 03 - cień do powiek 8ml

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

KamaM90
    21 listopada 2022 o 19:23
    Uwielbiam ten cień do powiek
    Jest to jeden z moich ulubionych cieni do powiek. Bardzo lubię efekt jaki daje, można go stopniować. jest bardzo wytrzymały, pięknie się błyszczy. Jest on bardzo wydajny i łatwy w aplikacji.
    Szpetka
    9 grudnia 2021 o 10:26
    Subtelny i trwały efekt
    Mam odcień 01 beige-seller, to taki delikatny beż z drobinkami. Nie jest intensywny, ale ładnie rożswietla oko i super sprawdza się na szybki dzienny makijaż - wystarczy tylko dodać kreskę, wytuszować rzęsy i gotowe. Nakładam pędzelkiem i rozcieram palcem. Cień trzyma się długo i trochę zbiera w załamaniu, ale jak na moje opadające powieki i brak jakiejkowliek bazy i tak jestem zaskoczona, że nie roluje się w całości. Chętnie spróbuje tez innych kolorów.
    Zalety:
    • delikatny kolor - idealny na co dzień
    • łatwa aplikacja
    • cena (w drogerii internetowej kilkanaście złotych)
    mujerqa
    2 lutego 2021 o 16:17
    polecam
    Nie jestem fanka cieni w formie płynnej ale ten jest naprawdę dobry. Kupiłam go na promocji bardziej, żeby przetestować bo były dostępne ciekawe dla mnie kolory i to był strzał w dziesiątkę. Cień bardzo ładnie się rozprowadza i jest dobrze napigmentowany .Nie zbiera się w załamaniu powieki i nie roluje, Przez cały dzień utrzymuje się na oku i nie trzeba nic poprawiać, Jestem naprawdę zadowolona.
  • 11 listopada 2020 o 21:21
    Bardzo je polubiłam
    Zakupiłam 2 wersję produktu: odcień 01 Beige-seller oraz 04 Abracada-brown. 01 jaśniutki używam na górnej powiece, bo preferuję delikatne beżowe odcienie na codzienny makijaż 04 brązik jest dla mnie idealny na dolnej powiece. Nie wyobrażam sobie mojego makijażu na nie podkreśleniu dolnej powieki, wtedy czuję się taka niedopracowana, jakoś mi to pasuje. Ja te cienie stosuję jako kolorową bazę pod cienie w Kamieniu. - Kolory są idealnie takie, jakie preferuję. - Aplikator w formie pędzelka i płynna konsystencja kosmetyku - może troszkę gorzej aplikuje się produkt niż standardowy w kamieniu. - Długo się utrzymuje na powiece, przedłuża trwałość makijażu oczu, gdy użyty jest jako baza - Trzeba uważać, by po malowaniu górnej powieki przez chwilę mieć zamknięte oko, by produkt nie skupił się na zgięciach powiek - Delikatny połysk jest naprawdę wyjątkowy - Bardzo wydajny Oczywiscie Cenowo lepiej przedstawia się na internecie niż stacjonarnie w drogeriach, gdy ta cena jest dwukrotnie wyższa.
    Drogeria Super-Pharm
  • 26 sierpnia 2020 o 12:06
    Dla osób lubiących delikatne oko.
    Nie robię mocnego makijażu oka, więc u mnie się sprawdza. Osoby lubiące mocne oko raczej nie będą zachwycone, bo cień jest delikatny. Nałożony na całą powiekę ładnie wygląda. Trzeba uważać, bo cień jest dosyć rzadki i mogą powstać prześwity. Moja powieka jest przetłuszczająca się i wszystkie cienie się rolują, nieważne na jaką bazę nałożę, więc ciężko mi się wypowiedzieć co do trwałości. Na pewno nie blakną w ciągu dnia. Warto kupić w drogerii internetowej. Stacjonarnie w ogóle się nie opłaca. Edit. Po dłuższym użytkowaniu, cień zaczął nakładać się nierównomiernie i plamić, nieważne czy na bazie, czy bez bazy. Stało się to irytujące, więc nie kupię produktu ponownie.
    Zalety:
    • cena-drogeria internetowa,
    • opakowanie-wygodny aplikator.
    Wady: