Z napisaniem tej recenzji zwlekałam, bo jak coś ma tak wysokie notownia, a mi coś nie pasuje to chyba jestem normalna inaczej. Jednak postanowiłam , że dodam swoje zdanie. Mam trudne powieki. Zbieranie się cieni to u mnie norma. Zaznaczam , że używam MAC, Urban Decay, Stila, TheBalm (przeważnie), więc to nie wina słabej jakości. Bez bazy Urban Decay, ewentualnie cieniutkiej warstwy Kobo nawet godziny bez migracji cieni, nie dają rady moje powieki. Te cienie pigmentację mają rewelacyjną. Trwałość jeszcze lepszą. I tu zaczyna się problem, ponieważ nawet na bazie w moim przypadku, zbierają się. Mają tak mocną pigmentację, że bardzo to widać i co gorsza jakąś tak mocną przyczepność, że nie da się ich potem wyrównać. O co mi chodzi? Jeżeli zdarzy się, że zbiorą się jakieś cienie w załamanich to lekko czystym palcem przejedziemy i cień wyrównuje się . Tu jest to nie do zrobienia . Tak mocno trzymają się powieki, że nie rozetrzemy zebranego cienia, a naciąganie mocne powieki jest niewskazane. Mam je dość długo (jeszcze nie były tak popularne), więc prób wykonałam już masę na kilku osobach. Oczywiście bez nakładania podkładu na powieki, bo wtedy problematyczne zawsze porolują cienie. (To tak dla młodszych wizażanek, by ułatwić im życie).Tylko baza, chwilę czekamy i cień, ewentualnie przypudrowanie, ale to tylko u młodszych , ponieważ duża ilość pudrowych wykończeń postarza i to bardzo. Reasumując, polecam dla osób z bezproblemowymi powiekami. Są mocne , widoczne i trwałe, ale jak macie problem z rolowaniem to lepsze są TheBalm, wg mnie dają radę nawet z najtrudniejszymi powiekami. Ktoś kto nie ma tych problemów i twierdzi, że przy dobrej bazie i odpowiedniej aplikacji cienie zawsze dają radę nie wie co mówi. Piszę to dla wszystkich, którzy walczą , aby najpierw zamówili jeden cień (szczególnie matowy) zanim wydadzą sporo pieniędzy na całą paletkę. Ja swoje zamawiałam na Infolaroni nie wiem , czy dalej można zamawiać pojedyńczo, ale wiecie jak to jest, gdy po recenzjach czytanych na portalach spodziewacie się cudu, a przychodzi zwykły kosmetyk.
Używam tego produktu od: około roku
Ilość zużytych opakowań: kilkanaście w użyciu