Wody toaletowe damskie

Fragonard Marché aux fleurs EDT

• 17 listopada 2012 o 20:53
    Super!
    Zapach jest niesamowity, przypomina łąkę pełną kwiatów. Jest delikatny i subtelny, a jednocześnie niesamowicie charakterystyczny. Dość trwały, na początku zapach jest mocny i kwiatowy, po czasie zamienia się w świeży i słodkawy. Wprost idealny!
    Pearl78
    17 listopada 2011 o 7:55
    Groszki i róże?
    Raczej nie dla miłośniczek kadzideł i ciężkiego orientu, raczej nie dla miłośniczek owocowych landryn i nie dla fanek lekkich zapachów w stylu Aqua di Gio. Dla kogo zatem jest Marche aux Fleurs? Dla romantyczek ( oczywiście nie sugeruję tu,że wielbicielka woni orientalnych nie jest romantyczką;)) Dla eterycznych istot, elfów. Nie czuję tu owoców, czuję kwiaty, pachnący groszek, jaśmin , maki, chabry, stokrotki, to zapach pieknej, usłanej kwieciem łąki w ciepły majowy dzień. Taka kapsuła czasu- wącham i oczami wyobraźni przenoszę się w to miejsce, wolne od trosk , gdzie na chwilę można zapomnieć o problemach. Dla mnie to zapach optymistyczny, szkoda tylko ,że niezbyt trwały. Flakonik ładny, bez zbędnych dodatków, stabilny:-) Daję mocne 4 gwiazdki, choć nie wiem czy kupiłabym je ponownie. Może tak? Może nie? Może znajdę za rok o tej porze inną łąkę? Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: mam 50 ml
  • 12 lipca 2010 o 20:42
    kwiatowa zjawa
    Zapach jest piękny, choć zaskakujący. Przede wszystkim, w moim odczuciu jest wyjątkowo... smutny. Na mojej skórze zdecydowanie wysuwają się konwalie, MaF w żadnym wypadku nie pachnie typowo słodko; jest trwały, ale jednocześnie dość eteryczny, mglisty, w pewien sposób chłodny i momentami nieco upiorny. Przypomina mi opuszczony, stary cmentarz w pobliskim lesie - cały porośnięty konwaliami. Mimo wszystko uwielbiam go, jest jak z innej epoki, ale pasuje do każdego - na mnie koleżanka również wyczuła tę delikatną, cmentarną nutę...Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań:próbka
    mossqa
    24 sierpnia 2008 o 10:47
    Baaaardzo ładny
    Bardzo ładny, oryginalny zapach. Długo utrzymuje się na skórze, mojej nie podrażnia. Mi przypomina trochę taką... kwiatową łąkę;) Po spryskaniu jest intensywny, chwilkę później już łagodny, ale nie zwietrzały. No i ma śliczne opakowanie! Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1, ale niecałe