Cienie do powiek

Semilac Warm Nude, Kolekcja cieni matowych do powiek

Semilac Paleta Matowych Cieni do Powiek Warm Nude

• 24 marca 2020 o 11:33
    Podstawa kosmetyczki
    Jest to paleta podstawowa. Zdecydowanie dla fanek makijażu nude. Ale i dla wyrysowania oka, w załamanie powieki. Znajdziemy tutaj 5 cieni. Mamy beż , mamy lekki brąz na załamanie, mamy ciemniejszy brąz do przyciemnienia oka. Mamy wszystko czego potrzebujemy do dzienniaka. Dodam, że to są cienie matowe. Cienie nie są suche, mnie się nie osypują. Pigmentacja jest taka hmm idealna. Nie za lekka, ale i nie za mocna. Opakowanie to mistrzostwo świana. Jest tak piękne, tak eleganckie. Paletka jest podłużna, nieduża. Idealna nawet do małej kosmetyczki. Wśrodku mamu lusterko. Nie jest ono duże, cieżo sie w nim umalować całą, ale oczy jak najbardziej. W środku znajdziemy również pędzelek, zakończony podwójnie. z jednej strony pędzelek do nakładania cieni, płaski.. mięciutki. Na upartego mysłe, ze da się nim blendować. Drugi to pędzelek do kresek.
    Zalety:
    • uniwersalność
    • pigmentacja
    • kolorystyka
    Wady:
    • właściwie nic. na upartego można powiedzieć, że brakuje mi jednego błysku.
  • 31 października 2019 o 10:48
    Cudo do makijażu nude!
    Jestem szatynką i uwielbiam makijaż w stylu nude, a także smokey eyes w ciepłych odcieniach brązu, dlatego ta paletka to dla mnie strzał w dziesiątkę. Opakowanie jest bardzo ładne, szczelnie się zamyka, więc nie boję się, że otworzy mi się w torebce i cienie się zniszczą. Same cienie są dobrze napigmentowane, łatwo się nakładają i nie ścierają się z powieki. Zaletą jest również dość duże lusterko, dzięki czemu mogę poprawić makijaż zawsze i wszędzie. Świetna paletka na wyjazdy - są tu wszystkie kolory, których potrzebuję do makijażu zarówno na dzień, jak i na wieczorne wyjście! A dodatkowo zdarza mi się użyć cieni do stylizacji brwi i w tej roli spełniają się równie dobrze!
    Zalety:
    • dobre cienie - napigmentowane, nie osypują się
    • opakowanie - szczelnie zamknięte
    • duże lusterko
    Wady:
    • mógłby się jeszcze znaleźć jasny cień niematowy, by rozświetlić środek oka
  • 23 października 2019 o 16:26
    Paleta Semilac Warm Nude - must have w twojej kosmetyczce
    Jestem wierna fanka lakierow Semilac, wiec jak tylko firma wypuscila na rynek linie makijazu, postanowilam wyprobowac jej elementy. Moim zdecydowanym faworytem zostala paletka Semilac Warm Nude, kolekcja matowych cieni do powiek, ktora sklada sie z pieciu odcieni w kolorach bezu, nude i brazow. Moim zdaniem jest to nieodlaczny kosmetyk kazdej kosmetyczki. Pomaga wykreowac look na dzien i na noc, bardziej naturalny, lub tez bardziej odjazdowy na wielkie wyjscie.
    Zalety:
    • cienie sa w pieknych kolorach i, co wazne, bardzo dobrej jakosci
    • dobrze kryja i doskonale sie rozprowadzaja
    • sa pieknie opakowane w eleganckim etui z aplikatorem
    • cena: za 5 cieni które są wydajne myślę że warto
    • lusterko: biorąc paletę w trasę nie musimy brać dodatkowego bagażu w postaci lusterka
    Wady:
    • w zasadzie ich brak, choc w paletkach cieni lubie znalezc tez jeden cien rozswietlajacy aby np. wykreowac efekt otwarcia oka, ale generalnie jak dla mnie to swietny produkt
    Elvias
    21 października 2019 o 1:06
    makijaż cieniami semilac
    zacznę od tego, że paletka cieni ma przepiękne opakowanie-czarne ,rzeczywiście forma przypomina tabliczki czekoladek. Paletka ta ma pędzelek(do nakładania zarówno cieni na powieki jak i brwi. Są przepięknym cieniami kremowymi,matowymi w ciepłej tonacji -a to moje preferencje. Można w szybki sposób zrobić dzienny makijaż wykorzystują całą paletkę- a to również istotne przy zakupie paletek cieni. Utrzymują się cały dzień:). bardzo dobrze się je nakłada, nie zsypują się.
    Zalety:
    • jakość produktu oraz cena.
  • 2 września 2018 o 0:49
    Pozytywne zaskoczenie
    Szczerze mówiąc po sławie Semilakowych lakierów do paznokci, nie spodziewałam się wiele po ich palecie cieni, ale pozytywnie się zaskoczyłam. Paletka jest bardzo poręczna, idealna do podróży, mała, ale mieści podstawowe nudziakowe kolory, do makijaży zarówno dziennych jak i wieczorowych. Cienie mają bardzo fajną, kremową formułe i ładnie się mieszają między sobą. Jedyne co mogło by być ciut lepsze to pigmentacja, oceniam ją raczej na średnio, ale nie jest to do końca minus, bo dzięki temu cieniami nie zrobimy sobie plam.
    Zalety:
    • kolory
    • lusterko
    • łatwe blendowanie
    Wady:
    • średnia pigmentacja