Cienie do powiek

Eveline Cosmetics Harmony Eyeshadow Palette (Paleta 10 cieni do powiek)

lergie
    18 czerwca 2024 o 23:35
    Nie będę tęsknić
    Paletkę kupiłam wraz z Chocolate w Biedronce. Początkowo bardziej podobała mi się kolorystyka Harmony od Chocolate, bo jest niby chłodniejsza,. w fiolety i róże. Ale na powiece... poza beżami to każdy kolor wygląda jakbym miała podbite oczy. Kolory naprawdę są ładne, ale jakoś niezbyt szczególnie przy mojej raczej chłodnej karnacji wybijają w dziwny sposób. Nie są też jakoś wybitnie napigmentowane - bezpieczne, ale np. Loyalty, Empathy i Balance potrafią robić smugi. Ogólnie też widać, że mimo lusterka jakoś to nie jest bogata paletka. Tylko taka właśnie z Biedry. Dla początkujących zarówno łatwa (średnia pigmentacja) jak i trudna (ciemne kolory ciężko rozblendować). No nie wiem. Leci w świat, może ktoś ma lepszą rękę do niej.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    Wady:
    • Jakość cieni
    • Ciemne niestety smużą
    • Kolory na powiece wyglądają jak siniaki
    • Fioletowy odcień rozczarowujący
    • Jakość słabsza od MUR
  • 7 lutego 2024 o 11:54
    podoba mi się
    Kupiłam tę paletkę za dosłownie 15zł na jakiejś promocji w Biedronce. Bardzo estetyczne opakowanie zamykane na magnes. W środku duże lusterko. Ładne kolory w odcieniach różu. Można stworzyć delikatny makijaż dzienny jak i mocniejszy wieczorowy. Bardzo dobrze napigmentowane. Łatwo się nią pracuje, blenduje, a cienie się nie osypują. Warto kupić.
    Zalety:
    • ładne kolory, dobrze napigmentowane
    • łatwo się nakłada i blenduje
    • nie osypują się
    • estetyczne opakowanie
  • 6 listopada 2023 o 9:02
    Fajna, dzienna paletka
    Cienie na swatchach bardzo ładnie się roztarły i przyległy do skóry bez żadnego podkładu. Błyski to mocniejsze perły, które na suche subtelnie odbijają światło, a na kleju ciut mocniej. Wszystkie cienie zamknięte zostały w tekturowym opakowaniu zamykanym na magnes. Pudełko zawiera świetnej jakości lusterko bardzo pomocne podczas makijażu. Paleta zawiera 4 błyski i 5 matów. Matowe cienie nie osypują się. Jest to bezpieczna paleta do codziennego użytku.
    Zalety:
    • Odpowiednio napigemntowana, w sam raz na początek nauki z cieniami
    annamaq
    6 listopada 2022 o 18:55
    Bardzo fajna paleta
    Produkt kupiłam za niecałe 30zl i używam już ponad rok, jest bardzo wydajna. Kolory dobre dla osób z jaśniejszą karnacją. Mam również wersję chocolate oraz romantic. Paleta ma lusterko, jest dość lekka. Cienie bardzo mocno się sypią za co odejmuję gwiazdkę. Poza tym są naprawdę super, fajnie się blenudją, nie robią smug, długo trzymają się na oku i nie rolują co często się zdarza przy opadającej powiece. Zdecydowanie polecam, ponadto paleta jest dobra dla wrażliwych oczu.
  • 14 sierpnia 2021 o 12:58
    Słabe błyski
    Bardzo śliczna szata graficzna. W złotym opakowaniu mamy lusterko i 10 cieni, które są matowe, błyszczące i perłowe. Kolory w sam raz na dzienny, romantyczny czy wieczorowy makijaż. Są tu głównie fiolety, burgundy i beże. Pigmentacja cieni się zadowalająca, blendują się bez żadnego problemu. Nie ma prześwitów i utrzymują się cały dzień. Jedynie błyski są słabo widoczne na powiece i trzeba je nakładać kilka razy. Trochę się osypują, ale ja zazwyczaj robię najpierw makijaż oka więc mi to nie przeszkadza. Podsumowując błyski mogłyby być lepsze.