Cienie do powiek

Catrice Pro, Next-Gen Nudes Slim Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 23 grudnia 2024 o 16:17
    Świetna
    Paletę udało mi się wyrwać na jakiejś promie za 25 zł więc nie wahałam się. Wiedziałam że palety z catrice zazwyczaj są dobrze zapigmwntowane a w tej kolory mnie po prostu urzekły. Bardzo szybko i łatwo można uzyskać mocny kolor, pigment który nie wygląda jak malowanie kredą. Spora ilość cieni nawet w cenie regularniej jest opłacalna. Jakość opakowania również jest przyzwoita. Na stronie są różne wersje kolorystyczne ten paletki, fajnie że jest parę błysków i parę matów. Sięgam po nią często i towarzyszy mi w podróży, mam tam kolory z których uzyskam nudny makijaż ale i kolory żywsze na wieczory. Pigment tutaj bije na głowę wiele innych polskich marek.
  • 31 października 2021 o 18:42
    Hmm...
    Fajna, bardzo przemyślana kolorystyka. Moje serce szczególnie skradły chłodne brązy i ciemniejszy róż. Ogólnie rzecz biorąc paleta nie jest zła jednak mam do niej kilka zastrzeżeń. Błyszczące cienie ciężko łapią się powieki a jasne maty wyglądają sucho. Dodatkowo najciemniejszy cień nakładany w większej ilości robi plamy i ciężko się rozciera za to idealnie nadaje się do robienia kreski i tak też go używam.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Często można ją dostać na promocji
    Wady:
    • Jasne maty są bardzo kredowe w odczuciu
    • Błyski nie trzymają się powieki
  • 14 sierpnia 2021 o 12:43
    Może być
    W palecie znajdziemy 14 cieni w tym 8 matów, a reszta to błyski o różnym wykończeniu. W środku jest również lusterko. Paleta jest lekka i niezbyt duża ,dlatego świetnie się sprawdzi w podróży. Cienie mają pigmentację, która pozostawia wiele do życzenia. Na powiece cienie ładnie się blendują, ale mają tendencję do znikania. Z błyskami jest różnie. Te standardowe utrzymują się bez problemu, natomiast te, które w środku maja jakby białe płatki nie wyglądają zbyt ciekawie. Podsumowując kolory cieni są ładne, ale trochę trzeba się namęczyć, aby powstał fajny makijaż.
  • 9 listopada 2020 o 18:33
    Bardzo dobra
    Jestem początkująca w makijażu cieniami. Paleta jak na swoją cenę jest bardzo dobra. Cienie są śliczne, duży wybór od jasnych po najciemniejsze. Również fajny wybór cieni foliowych. Dobrze się blendują, ciężko zrobić plamę. Jedyne zastrzeżenie mam do jasnego, brokatowego cienia. Ciężko łapie powiekę. Ciemne cienie nie robią plam na oku. Jak dla mnie super cena do jakości.
    Zalety:
    • dobrze się blendują
    • Nie robią plam
    • ładne foliowe cienie
    Wady:
    • jasny, brokatowy cień jest dość toporny w użyciu
  • 22 września 2020 o 21:15
    nowoczesne nudziaki
    Jestem tymi cieniami zachwycona! Świetnie się nimi pracuje, mają piękne kolory- nude, w różach i brązach. Są też bardzo fajne błyski które dodają "tego czegoś" makijażowi. Fajnie się rozcierają (a nie mam jakiś profesjonalnych pędzli które by coś tym cieniom ułatwiły), można je budować, nie osypują się przy nakładaniu. Samo opakowanie paletki też niczego sobie- poręczne do kosmetyczki na wyjazd a zarazem dość mocne i ma fajne lusterko w środku, za co plus! Cena szczególnie na wyprzedażach w drogerii internetowej też bardzo dobra, około 40zł za tyle cieni takiej jakości- na plus. Szczególnie patrząc ile kosztuje oryginał New Nudes którą była prawdopodobnie inspirowana ;)
    Zalety:
    • Fajnie się rozcierają
    • błyski mają moc
    • można budować kolor
    • porządne opakowanie