Szampony do włosów

Logona Szampon pokrzywowy 250ml

• 8 sierpnia 2020 o 15:13
    Dobra alternatywa
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Używałam tego szamponu jakiś czas, jednak zawarty w nim detergent jest troszkę za mocny dla moich włosów. Ma fajny, naturalny skład i przyjemny zapach. Dobra alternatywa co 3-4 mycia. Nie kupię ponownie, bo za taką cenę oczekiwałabym jednak czegoś lepszego, z drugiej strony na pewno to jakościowo lepszy produkt niż 90% szamponów dostępnych w drogeriach.
    Zalety:
    • naturalny skład
    Wady:
    • za silny detergent
  • 3 lutego 2010 o 16:39
    naturalny i skuteczny
    Bardzo fajny, naturalny szampon, ale raczej do tłustych włosów (i grubych). Suche i cienkie może nadmiernie przesuszyć. Jest raczej wydajny, więc od biedy mozna przełknąc te cene :) Poza tym znacznie ogranicza przetłuszczanie się włosów i sprawia, ze pozostają dłużej świeże. Bardzo dokładnie oczyscza :) Używam tego produktu od:2 mies Ilość zużytych opakowań:1
    mentha
    6 października 2008 o 13:11
    Szkoda :(
    Przezroczysty, o lekko żółtawym zabarwieniu, delikatnym zapachu pokrzywy i konsystencji galaretowatego żelu. Podchodziłam do niego dwa razy. Kiedy stosowałam po raz pierwszy miałam włosy o długości ok. 20 cm. Mycie tym szamponem było dość kłopotliwe, bo plątał włosy, które podczas spłukiwania piany i rozczesywania ich palcami TRZESZCZAŁY(!) Spodziewałam się kołtunienia, bo to ten typ szamponu, ale to piszczenie mnie zaskoczyło i wzbudziło niepokój. Zużyłam jednak jakieś 200 ml, a włosy wyglądały zdrowo, nie wypadały, łojotok się zmniejszył. No właśnie, najpierw zmniejszył, a później skóra się przesuszyła, zaczęła się łuszczyć i zmuszona byłam odstawić szampon. Drugie podejście - włosy 10 cm. Dużo piany, bez tego trzeszczenia, ale stosowałam ostrożniej, rozcieńczając szampon wodą. Działał łagodniej, ale i tak pod koniec butelki włosy zaczęły przypominać siano, z każdym myciem coraz bardziej. Nie jest to łagodny szampon, na pewno nie do codziennego stosowania. Włosy normalne nie potrzebują tak częstego oczyszczania, więc może przy takich by się sprawdził, ale szampon Hauschki o takim samym przeznaczeniu był łagodniejszy (przy okazji droższy i trudniejszy w obsłudze). Jeśli się skuszę na ten szampon, to tylko do okresowego stosowania, ze względu na jego działanie normalizujące wydzielanie łoju (zawiera wyciąg z pokrzywy, wysusza). Używam tego produktu od: nie pamiętam Ilość zużytych opakowań: 500 ml