Szampony do włosów

Joanna Vegan, Szampon oczyszczający z bergamotką

Bodyland.pl
Joanna Vegan szampon oczyszczający z bergamotką
Joanna Vegan szampon oczyszczający z bergamotką

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 stycznia 2025 o 18:30
    bardzo delikatny szampon
    dla kogos, kto myje glowe codziennie bedzie super, ja myje tak co 3 dzien okolo wiec srednio mi siadl. zapach ladny, ale bardzo mi sie kojarzy z szamponem dla psow i nie jestem jego fanka. taki swiezy ale bez szalu. trzeba porzadnie go wmasowac w glowe a nie szuru buru i pod prysznic. Moglby sie troche bardziej pienic w sumie, ale nie jest to dla mnie jakis deal breaker.
    Zalety:
    • swiezy zapach
    • bardzo tani
    • delikatny i dobry do codziennego mycia
    Wady:
    • moglby sie ciut lepiej pienic
  • 16 kwietnia 2024 o 22:27
    Oczyszcza, ale nie hamuje przetłuszczania
    Kolejny dość delikaty szampon z serii Vegan. Bez SLS, niedrażniący, w założeniu oczyszczający, ale bez przesady. Stosuję go czasem jako drugie mycie, by nieco ukoić skórę i domyć włosy po pierwszym myciu, w takiej kombinacji się sprawdza. Sam radzi sobie średnio. Nieźle się pieni, niby oczyszcza ale mam wrażenie, że z powodu braku mocniejszego detergentu nie domywa do czysta. Niestety mam też wrażenie, że włosy przetłuszczają się szybciej. Niby jest delikatny, ale jednocześnie pozostawia włosy mocno splątane. Butelka - typowa dla Joanny, w ładnej szacie graficznej. Sam produkt - dość lejący żel, który łatwo rozprowadzić na włosach. Zapach - świeży, przyjemny, nienachalny. Nie wiem czy wrócę do tego szamponu, nie zachwycił mnie.
  • 27 marca 2024 o 20:58
    Zapach mnie urzekł, ale do co do działania nie jestem przekonana
    Szampon otrzymałam w prezencie, przypadkowo idealnie dopasowanym do moich włosów, które szybko się przetłuszczają. Na co dzień używam łagodnych szamponów, czasami średnich, raz na 2 tygodnie wybieram tzw. rypacza. Pierwsze co mnie urzekło po otwarciu to zapach. Jestem zdziwiona że nie wszystkim podchodzi, bo ja normalnie się w nim zakochałam! Faktycznie oprócz limonki czuć nutkę bergamotki. Szampon jest o średniej mocy, nie ma w nim silnych detergentów. Nie wydłuża mi świeżości włosów, w ogóle moja skóra głowy bardzo lubi się przetłuszczać, mało który szampon potrafi coś z nią zrobić. W moim przypadku szampon nie jest zbyt wydajny, żeby dobrze domyć włosy potrzebuję myć dwa razy lub większą ilością jednorazowo. To co mi się podoba w tym szamponie to że widocznie unosi włosy u nasady. Jako zwykły szampon sprawdził się dobrze i włosy ładnie pachną po umyciu, ale nie pomaga w kwestii przetłuszczania.
    Zalety:
    • świeży cytrusowy zapach utrzymujący się na włosach
    • spełnia swoją podstawową funkcję tj. myje włosy
    • nie zawiera silnych detergentów – w zależności od wrażliwości skóry głowy i potrzeb można nim myć codziennie lub co kilka dni
    • unosi włosy u nasady, dodaje im objętości
    Wady:
    • nie wydłuża świeżości włosów
    • jest średnio wydajny
    C_in_i
    3 marca 2024 o 22:59
    W 100% spełnia obietnice producenta
    Szampon kupiłam w sumie przez przypadek w drogerii internetowej. Szukałam czegoś innego, i skrolując wpadł mi w oko a że mam ogromny sentyment do Joanny, a dawno nie miałam szamponu z tej firmy, to bez wahania dodałam do koszyka. Mam dosyć gęste włosy, średniego porowate, średniej grubości, długość do ramion, farbowane. Szampon znajduje sie w butelce typowej dla Joanny, stabilniej, z płaską zakrętką umożliwiającą postawienie go do góry nogami. Zakrętkę łatwo otworzyć jedną ręką, nawet mokrą. Zapach jest bardzo świeży, przyjemny, cytrusowy - pierwszy niuch i już wiesz, że twoje włosy będą super odświeżone. Szampon zaczęłam stosować akurat po tym, jak pewna odżywka doprowadziła do szybkiego przetłuszczania moich włosów, z czym niegdy wcześniej nie miałam problemu. I tutaj oklaski dla producenta, który obiecał nam super oczyszczenie i regulację produkcji sebum. Nic wiecej, nic mniej. I obietnice zostały spełnione w moim przypadku w 100%. Szampon zapewnił mi uczucie świeżości i konkretnego oczyszczenia, a także przywrócił równowagę moimi włosom i znowu mogę je myć co 3 dni, i nie widać żeby były jakoś bardzo tłuste. Do tego po jego użyciu włosy były bardzo lśniące i wygładzone- efekt wizualny był mega pozytywny. Niestety znalazł się też duuuży minus- po użyciu szamponu zawsze musze nałożyć odżywkę, inaczej nie jestem w stanie rozczesać włosów, tak są splątane. Szampon dobrze się pieni i łatwo spłukuje. Wydajność jest średnia, ponieważ 300 ml wystarczyło mi na jakieś 2 miesiące stosowania.
  • 5 listopada 2023 o 14:36
    strasznie fajny szampon oczyszczający o cudownym zapachu
    Dokładnie jak w tytule - szampon super oczyszcza, ale nie wysusza skóry głowy. W moim przypadku wymaga zastosowania odzywki po, ale i tak je stosuję, więc to nie jest problem. Ponieważ dość mocno oczyszcza, ja stosuję najwyżej raz na 1-2 tygodnie, raczej nie polecam na co dzień, chyba że do mocno tłustej skóry/przetłuszczających się włosów. Cudownie pachnie i to powoduje, że trudno używać rzadko ;-)
    Zalety:
    • Genialny zapach
    • Dobrze oczyszcza
    • Ładnie się pieni
    Wady:
    • Ciut za mocny na co dzień, a szkoda bo chciałabym używać na okrągło