Becca Cosmetics Hydra-Mist Set and Refresh Powder Puder utrwalający

missimo
    21 lipca 2021 o 3:21
    Świetny
    Dobrze, że nie czytałam recenzji przed zakupem, bo ominąłby mnie naprawdę dobry puder. Jest leciutki i naturalny, ale mimo wszystko matuje na cały dzień. Nie daje efektu wysuszenia, ani płaskiego matu. Efekt jest naturalny, który nada się do no make-up. Mimo wszystko, efekt utrzymuje się cały dzień. Bardzo dobrze utrwala też strefę pod oczami i inne newralgiczne miejsca i nie wchodzi w zmarszczki. Kolejna zaleta to to, że jest naprawdę transparentny i nie wybiela. Nie daje rozbłysku na zdjęciach. Ostatnia zaleta to to, że naprawdę genialnie wygładza cerę i pory. Cena jest naprawdę wysoka i raczej nie skusiłabym się na ten puder w pełnej cenie, szczególnie, że otrzymujemy jedynie 10g. Na przecenie jednak warto, bo jest naprawdę świetny, szczególnie do naturalnego makijażu
    a1a2a36
    20 kwietnia 2021 o 15:28
    Słabiutki
    Moim zdaniem ten puder nie robi nic, czego nie robiliby jego tańsi koledzy z drogerii. Markę uwielbiam za podkłady i rozświetlacze, ale ten puder to niestety nic nadzwyczajnego. Być może jestem właścicielką trefnego egzemplarza, bo wbrew jego nazwie Hydra-Mist, od razu po otwarciu puder był suchy. Dodatkowo ma okropne opakowanie, puder wszędzie się rozsypuje, nie sposób utrzymać go w czystości. Może sam produkt nie jest jakiś strasznie zły, ale taką jakość to można kupić za 10 zł, a nie za 160...
  • 14 kwietnia 2021 o 18:38
    Lekka woalka na naszym makijażu
    Ten puder poznałam w Sephorze przy testach podkładu i już wtedy wiedziałam, że będe go chciała przetestować i przyszła na niego kolej. Daje ładne, satynowe wykończenie i pięknie utrwala makijaż, a przy okazji można go w trakacie dnia używać do poprawek. Nie podoba mi się w nim jednak to opakowanie, które bez większedgo wkładu uległo zniszczeniu więc za to daje minus.
    Zalety:
    • miałki,
    • utrwala makijaż,
    • wykończenie,
    • wydajny,
    • nie zapycha,
  • 21 lutego 2021 o 17:57
    Najgorszy
    Jest to najgorszy puder jakiego w życiu używałam. Dzięki swojej formule ma zostawiać świeżość na skórze czego kompletnie nie robi. Zamiast tego zostawia taką suchość na twarzy, że nie da się tego opisać słowami. Dawalam mu szansę wiele razy z innymi podkładami, korektorami, kremami.. Za każdym razem podkreślał suche skórki których nie mam w rzeczywistosci, robi suche placki na twarzy.. Podczas używania w ogóle nie czuję „mokrego” efektu o którym tak często słyszałam. Takiej Sahary na twarzy nie miałam nigdy po żadnym innym pudrze. Nie polecam, niestety nie kupię więcej.
    kasinaa
    20 marca 2020 o 8:45
    Nic specjalnego
    Jak w temacie , zero pozytywnego zaskoczenia. Po prostu dobrze zmielony lekko bielący puder jakich pełno na rynku - lepszych za 1/4 ceny! Mam Original w wersji travel , nie przeterminowany a u mnie efektach chłodzących prawie brak. Nie polecam za ta cenę. Tutaj kończę swoją przygodę z marka becca bo nic na mnie nie zrobiło wrażenia : shimmering perfector w kremie , rozświetlacz opal, podklas aqua i teraz ten puder. To chyba nie jest marka skierowana do moich 40+ potrzeb
    Wady:
    • Bardzo dużo