Kremy z filtrem do ciała

Kolastyna Emulsja do opalania w sprayu SPF 30

Kolastyna

• 29 maja 2024 o 10:40
    W porządku!
    Emulsja chroni, jednak wiadomo, nie jest to spf50. Używamy go z mężem już po wcześniejszym opalaniu, kiedy skóra jest bardziej przyzwyczajona do ekspozycji. Osobiście używam go bardziej na nogi i ręce, które są w najczęstszej ekspozycji. Ma piękny zapach i szybko się wchłania. Polecam.
    Haftung
    23 kwietnia 2022 o 19:49
    Wspomnienie wakacji nad morzem...
    Kupiłam bo była promocja, duża pojemność, a u mnie kremy z filtrem idą jak woda :) Lekko tłusty, dobrze się wchłania, chroni i nie brudzi ubrań. Czy jest wodoodporny- nie wiem, nie kapię się w morzu, filtrów używam do ochrony skóry. Skład nie jest najlepszy ale za taką cenę :) Jednakże muszę wspomnieć o zapachu. Jak się posmarowałam przed oczami stanęly mi wakacje nad Bałtykiem, plaże, wiatr od morza, i przekonanie, że ja ten zapach skądś znam. Myślałam i myślałam I wiecie co, prawie 30 lat temu, używała Kolastyny moja ciotka, zapach jest taki sam jak wtedy! Pamiętam jak przez mgłę opakowanie z palemką i właśnie ten zapach, który od razu przeniósł mnie do dziedzinstwa. Co za nostalgia :) I jest to drugi raz,ckiedy zapach przywołał wspomnienia, pierwszy raz to Sunflower Arden, który przeniósł mnie momentalnie do liceum na lekcję języka polskiego :) bo tak pachniała nauczycielka.
    Zalety:
    • Zapach! Taki sam jak lata temu
    • Działanie
    Wady:
    • Skład, wiadomo, ale w takiej cenie można wybaczyć
    Ewix01
    27 grudnia 2020 o 9:58
    Jedna z lepszych!
    U mnie sprawdza się super! Emulsja bardzo dobrze się rozprowadza i wchłania pozostawiając lekką warstwę ochronną która nie jest lepka przy tym bardzo ładnie pachnie na skórze. Ochrone ma bardzo dobrą nawet przy ponad 30 stopniach na pełnym słońcu nie było poparzeń podrażnienia czy zaczerwienionej skóry a opalenizna była ładna naturalna lekko brązowawa. Jest bardzo wydajna jej opakowanie bardzo higieniczne a dzięki dozownikowi który działa bez zarzutu aplikacja szybka i bezproblemowa. Stosuję na całe ciało nawet na buzię bo nie podrażnia oczu nie wysusza skóry a wręcz lekko ją nawilża i natłuszcza.
    Zalety:
    • chroni
    • efekt ładnie opalonej skóry
    • bez poparzeń i zaczerwienień
    • wydajna
    • ładnie pachnie
    • praktyczne opakowanie
    • nie wysusza
    • do całego ciała
    Arendta
    17 czerwca 2020 o 15:21
    Emulsja o idealnej konsystencji
    Emulsję zakupiłam rok temu przed wyjazdem na wakacje. Skusiłam się na nią ze względu na atrakcyjną cenę promocyjną oraz ze względu na posiadanie atomizera. Samo opakowanie super dopasowuje się do dłoni, dzięki czemu łatwiejsza jest aplikacja i opakowanie nie wysuwa się podczas użytkowania. Atomizer czasem potrafi się zaciąć i czasem rozpryskuje produkt. Konsystencja jak dla mnie jest idealna, nie jest zbyt gęsta ani zbyt rzadka. Emulsję z łatwością można rozsmarować po ciele przy czym szybko się wchłania, nie bieli ciała i co najważniejsze jak dla mnie nie pozostawia lepkiej warstwy, co szczególnie latem nie jest przyjemny uczuciem. Duży plus za delikatny, przyjemny zapach. Jedyny do czego mogę się przyczepić to faktycznie raczej nie jest to kosmetyk wodoodpornym i należy dość często powtarzać aplikację produktu. Przy mojej skórze, która ma tendencję do opalania się na "raka" emulsja się odpowiednio sprawdza. Skóra po opalaniu nie jest zaczerwieniona i dość szybko nabiera brązowego koloru. Podczas stosowania produktu skóra stała się nawilżona i delikatna w dotyku.
    • duża pojemność
    • nie pozostawia białych plam na skórze
    • szybko się wchłania
    • delikatny zapach
    • nawilża
    • nie pozostawia lepkiej skóry
    Wady:
    • atomizer czasem się zacina
    • trzeba dość często powtarzać aplikację
    • produkt pół- wodoodporny
    Alaku12
    22 lipca 2018 o 16:31
    Bez szału.
    Na produkt ten natknęłam się w Rossmanie. Skuszona promocją zakupiłam produkt ponieważ muszę uważać na słońce. Niestety miałam bolesną przygodę z poparzeniami drugiego stopnia zaledwie miesiąc przed planowanym wyjazdem. Jednakże spełnił on moje oczekiwania. Przede wszystkim działa. Więcej informacji poniżej.
    Zalety:
    • Łatwa aplikacja w formie sprayu
    • Lekka konsystencja
    • Bardzo wydajny dzięki pompce
    • Nie bieli
    • Nie pozostawia uczucia lepkości
    • Skóra jest gładka i nawilżona
    • Nie podrażnia
    • Szybko się wchłania
    • Dostępność w drogeriach i supermarketach
    Wady:
    • Opakowanie ciągle się otwiera
    • Trzeba nałożyć mnóstwo produktu aby zaczął chronić przed słońcem
    • Nie jest do końca wodoodporny
    • Zbyt wodnisty, spływa z rąk
    • Bardzo często trzeba powtarzać aplikacje
    • Zbyt wysoka cena w stosunku do ilości produktu
    • Za tą cenę można znaleźć o wiele lepszy produkt