Płyny do demakijażu

Naturella ONLYBIO Micelarny płyn do demakijażu twarzy 250 ml

Staria
    11 maja 2024 o 8:16
    Jestem na tak
    W mojej pielęgnacji płyny micelarne to rzadkość, niemniej jednak muszę mieć małą buteleczkę do pomocy przy zmywaniu mocnych makijaży, czy też makijażu oka. Ten recenzowany kupiłam w dużej promocji, nie zawiodłam się na nim, więc w moim przypadku, stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry. Płyn ma bardzo dobry skład, dobrze zmywa makijaż, jest przy tym łagodny, co ważne - nie szczypie w oczy. Buteleczka jest szklana- ma to swoje plusy i minusy. Pompka dozuje bez zarzutu. Produkt nie podrażnił, nie uczulił, dołącza do mojej listy sprawdzonych płynów.
  • 14 października 2022 o 21:35
    nie w podróży
    OPAKOWANIE: wygodne, szklane opakowanie z niezawodną pompką... ale czy na pewno? niezawodną o ile kosmetyk spokojnie sobie stoi na półce w łazience, chcąc zabrać go w podróż gdzie dużo się przemieszczałam, po pierwsze trzeba zmarnować jedną pompkę, aby zablokować możliwość dalszego jej naciskania, ale jednak nadal z niej wypływa płyn gdy potrząśniemy butelką, jest ona nieszczelna dlatego tutaj należy się ode mnie minus jedna gwiazdka DZIAŁANIE: Kosmetyk z certyfikatem Ecocert, więc o skład nie musimy się martwić. Jednak czegoś mi brakuje w nim. Wymaga ponownej aplikacji, aby wykonać dokładny demakijaż oczu. Jego działanie nie zwaliło mnie w znów, jest po prosu poprawne. Na plus daje fakt, że nie szczypie w oczy, czy nie powoduje zamglenia wzroku. PODSUMOWANIE: Poprawny, certyfikowany kosmetyk, jednak ja szukam czegoś więcej w dokładnym demakijażu oczu.
    Zalety:
    • certyfikat
    • nie szczypie w oczy
    Wady:
    • nieszczelna pompka, nie nadaje się do zabrania w podróż
    • wymaga powtórzenia, aby był dokładnie domyć makijaż
  • 14 stycznia 2022 o 16:00
    Ok
    Pozytywnie się zaskoczyłam:) kupiłam go na promocji w rossmanie i naprawdę nie myślałam ze to będzie tak dobry produkt. Dobrze zmywa makijaż, idealny do codziennego używania. Mam bardzo suchą skórę na twarzy z tendencją do przesuszeń. Nie wysusza skóry, ma fajny skład. Szklana butelka z pompką. Bardzo wygodny w użytku. Generalnie bardzo polecam
    Zalety:
    • Same zalety
    Wady:
  • 12 stycznia 2022 o 18:09
    Dobry skład, ale nie tylko skład się liczy :-)
    Jak każda ciekawska baba kupiłam z ciekawości bo skusił mnie całkiem dobry skład. Bez zbędnej chemii, która zazwyczaj zapycha mi pory i wychodzą mi wypryski jka u nastolatki. Wcześniej używałam tej marki kosmetyków do włosów i spisywały się dobrze, dlatego spodziewałam się dobrych efektów również w tym przypadku. Jeśli chodzi o działanie płynu to jest całkiem dobry i nie będę się jakoś specjalnie czepiać. Daje sobie radę z demakijażem i poprawnie usuwa kosmetyki z twarzy. Nie zostawia resztek produktow i mazideł, a to najważniejsze bo nie ma nic gorszego niż niedomyty tusz do rzęs ;-) Delikatnie się pieni i jednak leciutko ściąga twarz, ale to na tyle delikatny efekt, że mi jakoś bardzo nie przeszkadza w użytkowaniu. Mam bardzo wrażliwe oczy i dlatego najważniejsze, że ten płyn ich nie uczula i nie pieką jak po większości produktów do demakijażu. Ma żółty kolor i lekki zapach, którego na dobrą sprawę prawie w ogóle nie czuć więc nie drażni. Ja akurat wolę proste składy bez dodatkowych perfum. Teraz kwestia opakowania...jak kupowałam go w sklepie to od razu bez plastiku jakoś wydał mi się bliższy natury i jakoś tak ekskluzywnie się poczułam kupując płyn micelarny w szklanej butelce. Jednak zwykłe użytkowanie zweryfikowało i zmieniło moje nastawienie. Teraz uważam, że jest ciężkie i za każdym razem czuje strach odstawiając je na porcelanową umywalkę. Oczywiście kosmetyki mają u mnie w łazience swoje specjalne miejsce, ale w trakcie zmywania makijażu płyn odruchowo odkładam na umywalkę, a tutaj już trzeba uważać, bo jest to spora 250ml szklana butla. Jeśli już jesteśmy przy opakowaniu to warto wspomnieć o tym, że posiada praktyczną pompkę i za to daje mu wielki plus bo łatwo się aplikuje na wacik, nie wylewa i przez to płyn jest bardzo wydajny. Generalnie myślę, że warto po niego wrócić i pewnie jeszcze go kupię :-)
  • 6 stycznia 2022 o 9:54
    Jest ok, ale miałam lepsze
    Kupiłam go w Rossmannie za niewielkie pieniądze . Skład ma jak najbardziej naturalny i do tego opakowanie jest w szkle. Pompka jest bardzo przydatna. Co do zapachu troszkę jest dziwny, ale nie przeszkadza to mocno. Delikatnie się pieni i pozostawiał skórę lekko ściągniętą. Nie radził sobie z demakijażem oczu, często musiałam powtarzać, aby dokładnie zmyć tusz z rzęs. Niestety na mojej półeczce łazienkowej stał bardzo krótko. Szukam czegoś innego.