Płyny do demakijażu

Nivea Energy - Płyn micelarny 400ml
Nivea

• 16 lipca 2024 o 22:51
    Na prawdę fajny
    Przyznam, że nie jestem jakąś wielką fanką kosmetyków Nivea ale ten produkt mnie na prawdę pozytywnie zaskoczył.Kupiłam go za coś koło 12 zł i w tej cenie mamy aż 400 ml więc całkiem sporo. W składzie znajdziemy witaminą C, żurawinę i niacynamid aczkolwiek jak każdy płyn micelarny zmywam i właściwości pielęgnujące nie są tym co w nich szukam więc wzbogacanie składu składnikami aktywnymi jest dla mnie bez różnicy. Ma bardzo delikatny zapach , może nieco cytrusowy ale bardzo delikatnie. Nie jest to płyn dwufazowy - jest typowo wodny, nie pozostawia żadnej warstwy czy filmu na skórze. To co w nim polubiłam to fakt jak dobrze zmywa makijaż, jest na prawdę konkretny, a przy tym nie zauważyłam żadnego ściągnięcia skóry. Jeśli lubisz klasyczne, wodne płyny do demakijażu , które porządnie zmywają makijaż to na prawdę warty uwagi produkt. Duża pojemność i nie wysoka cena także na plus.
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Pojemność
    kialacm
    29 maja 2024 o 22:49
    dobry produkt
    Płyn zakupiłam w drogerii Rossmann w cenie 4,99 - na promocji. jest zamknięty w plastikowym opakowaniu o pojemności 400 ml. Posiada 3 antyoksydanty : witamina C, niacynamd i żurawinę. Produkt bardzo dobrze oczyszcza skórę twarzy oraz usuwa makijaż. Nadaje się on również do cery wrażliwej. Płyn ten nie posiada zapachu, jest wydajny, nie szczypie w oczy, nie powoduje podrażnienia. Z łatwością usuwa makijaż oka. skóra po użyciu tego produktu jest dobrze doczyszczona, miękka, świetlista. Polecam spróbować :)
    • ładnie zmywa makijaż
    • nadaje się do usuwania makijażu oczu
    • skóra jest dobrze doczyszczona, miękka i świetlista
    Wady:
  • 25 grudnia 2023 o 21:20
    Skuteczny, spełnia swoje zadanie oczyszczające, w moim przypadku się sprawdził, ale uwaga dla posiadaczek cer wrażliwych, bo nie jest to superdelikatny produkt.
    Płyn micelarny Nivea Energy dedykowany jest wszystkim dla wszystkich typów cery - również wrażliwej. Nigdy wcześniej go nie miałam, ale zazwyczaj jestem zadowolona z płynów micelarnych tej firmy, więc postanowiłam go jakiś czas temu wypróbować. Płyn ten zamknięty jest w średniej wielkości poręcznej buteleczce. Jego pojemnośc to 400 ml więc możemy mieć pewność , ze na trochę nam wystarczy. Opakowanie jest przeźroczyste, dokładnie widać ile płynu nam ubyło. Do dozowania płynu służy tutaj korek z maleńkim otworem, dzięki któremu możemy mieć pewność, ze nie zmarnujemy za dużo płynu przy wylewaniu na wacik. Zamknięcie jest na klik- bardzo wygodnie. Płyn dobrze radzi sobie z mocnym makijażem, dużą warstwą tuszu do rzęs, produktami do stylizacji brwi. Może nie ekspresowo, ale i tak bardzo dokładnie zmywa wszyściutko z twarzy. Skutecznie oczyszcza skórę twarzy z zanieczyszczeń, pozostawiając ją miękka, głądką i odświeżoną. Płyn jest bezzapachowy i bezbarwny, delikatnie się pieni. Skład nie jest tutaj idealny, ale mojej twarzy ten produkt nie wyrządził krzywdy. Przy codziennym używaniu nie powodował żadnego dyskomfortu, zaczerwienienia , czy szczypania. Czasem po dostatniu się do oczy powodował lekkie pieczenie, ale nic poza tym. Ja przymknęłam na to oko. Kupiłam go na jakiejś promocji, w atrakcyjnej cenie i powiem szczerze, ze spełnił moje oczekiwania , chętnie sięgne po niego ponownie. Mam skórę mieszaną i naprawdę nie mam do niego zastrzeżeń, jako płyn micelarny jak najbardziej się sprawdza, więc zostawiam 5 gwiazdek.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • skuteczność
    • nie powoduje szczypania, zaczerwienienia i ściągnięcia skóry
    • brak zapachu
  • 12 grudnia 2023 o 13:36
    Tak samo tragiczny, jak Garnier z witamina C
    Nie wiem, jaki diabel mnie pokusil, zeby kupic sobie plyny do demakijazu z witamina C. Do tego kupilam je podczas jednych zakupow - ten z Garniera z wit c, ktory okazal sie niewypalem oraz ten z Nivea. Pomyslalam - opinie sa w miare dobre, co moze pojsc nie tak? Wiele moze pojsc nie tak... Opakowanie jest w porzadku, typowe dla Nivea, wewnatrz mamy przezroczysty plyn micelarny. Zatyczka jest ok, nie ma problemu z jej otwieraniem i zamykaniem. Zapach raczej neutralny (a moze nie ma go wcale? W sumie nie odnotowalam zapachu podczas tych 3 tygodni uzywania). Na pierwszy rzut oka wszystko cacy. Problem zaczyna sie jednak, jak chcemy zmyc makijaz. Na wacik mozna wylac malo albo duzo, w zasadzie to nie ma zadnego znaczenia, bo szorowac skore i tak trzeba bedzie 10 lat, zeby cokolwiek sie zmylo. Jeszcze twarz jest zmyta jako tako, ale oczy - mozna zapomniec. Po 5 wacikach mialam serdecznie dosc, ale probowalam dalej zmywac makijaz za kazdym razem. Po takim mazaniu skory za kazdym razem mialam wrazenie, ze skora mnie piecze i jest podrazniona. Kiedy juz ostatni wacik wydawal sie czysty i makijaz twarzy oraz oczu wydawal sie zmyty (nadmienie ze nie uzywam wodoodpornych produktow), przechodzilam zawsze do mycia twarzy (przewaznie pianka Foaming z Cerave). Twarz wydawala sie oczyszczona i oczy tez, ale to bylo zludne wrazenie, poniewaz nastepnego dnia rano budzilam sie nie tylko z panda pod oczami, ale tez opuchnietymi oczami i twarza! Nadmienie jeszcze zmywanie tym plynem oczu wiazalo sie zawsze z dyskomfortem, poniewaz on strasznie szczypie, wiec nie wiem, czy to jest w ogole przeznaczone do demakijazu? Zauwazylam tez, ze pomimo braku zmiany w calej mojej pielegnacji, tylko rozpoczecie uzywania najpierw micela z Garniera z wit c, a potem tego micela z Nivea sprawilo, ze na mojej twarzy pojawialo sie wiecej krost, nie wiem, byc moze to wysyp z podraznienia, byc moze za slabe dzialanie tego produktu i niedokladne usuwanie kosmetykow kolorowych i filtra i to z kolei powodowalo zapchanie skory? Nie mam pojecia, ale wiem, ze ten plyn sprawil, ze moj makijaz nigdy nie byl dokladnie zmyty, skora byla podrazniona a rano budzilam sie z panda i z opuchlizna. Wytrzymalam uzywajac go 3 tygodnie, bo caly czas myslalam, ze moze to ja cos zle robie, ale nie - to nie ja cos zle robilam. Od 4 dni uzywam inny plyn i makijaz nie tylko jest zmyty idealnie, ale skora tez wraca do swojego dobrego stanu i syfy sie nie pojawiaja. Takze ja osobiscie nie polecam, a WRECZ ODRADZAM ten plyn i ten z Garniera w wit c.
  • 16 lipca 2023 o 15:28
    Mocno średni płyn do demakijażu
    Mimo interesującego składu, płyn do demakijażu Nivea Energy bardzo słabo radzi sobie z makijażem, tym bardziej takim, w krórym wykorzystamy chociażby wodoodporną maskarę. Niestety, szczypie również w oczy. Plusem na pewno jest jego pojemność i wydajność.
    • duża ilość produktu
    Wady:
    • ciężko zmywa się nim makijaż
    • szczypie w oczy