Płyny do demakijażu

Eveline Cosmetics Matujący płyn micelarny 5 w 1

• 3 lipca 2022 o 14:46
    Płyn kupiłam już jakiś czas temu w dyskoncie podczas zakupów spożywczych, ale zawsze jak jestem w tym miejscu, to zaglądam w kącik kosmetyczny, bo czasem można znaleźć tam ciekawe perełki. Ten płyn micelarny zaliczam do bardziej udanych, jakie stosowałam do tej pory. Bardzo polubiłam go za jego świeży zapach, dokładnie usuwanie makijażu, brak nieprzyjemnych reakcji podczas stosowania w okolicach oczu a przede wszystkim korzystną cenę i wydajność. OPAKOWANIE Bardzo duża butelka 500 ml przekłada się korzystnie na wydajność i cenę, bo możemy się nim dłużej cieszyć, a jest to świetny kosmetyk,który warto poznać. Bardzo podoba mi się kolorystyka i grafika przedstawiająca pędy bambusa i zielonej herbaty na wyrazistym, metalicznym tle z ozdobnymi napisami. Opakowanie zabezpieczone jest zamknięciem na klik, które musimy otworzyć, co gwarantuje, że płyn się nie wylewa tam, gdzie nie trzeba. Otwór jest idealnej wielkości, dzięki czemu można dozować odpowiednią ilość produktu i go niepotrzebnie nie marnować. Z tylu znajduje się dokładny opis z uwzględnieniem funkcji i składników aktywnych, składem i sposobem stosowania. PŁYN Demakijaż ma zawsze kilka etapów jeśli chodzi o moją pielęgnację. Najpierw używam płynu micelarnego, potem stosuję żel do twarzy lub olejek do demakijażu a potem dopiero żel, w zależności od tego na co mam ochotę i jakie są moje możliwości czasowe, bo z tym bywa różnie. Ważne jednak, aby demakijaż był dokładnie wykonany. Płyn jest bezbarwny, ma lekko wyczuwalny, delikatny zapach bambusa i zielonej herbaty, to odświeżająca i odprężająca zarazem nuta. Bardzo dobrze zmywa zarówno delikatny makijaż jak i mocniejszy. Radzi sobie z tuszem do rzęs, cieniami, szminką, podkładem i innymi kosmetykami kolorowymi, jednak zaznaczę tutaj, że nie używam kosmetyków wodoodpornych a klasycznych. Skóra jest po jego użyciu przyjemnie oczyszczona, resztek makijażu praktycznie nie ma, a nawet jeśli są to usuwam je żelem do mycia twarzy w drugim etapie. Najważniejsze jest dla mnie to, że nie piecze mnie w oczy, więc bez obaw mogę go stosować go w tych okolicach, a mam wrażliwe oczy i wiele płynów je podrażnia, powoduje pieczenie i łzawienie. Płyn ma za zadanie matować, regulować pracę gruczołów łojowych i redukować ilość wydzielanego sebum - cóż, to tylko płyn micelarny i nie oczekuję od niego aż tak spektakularnego działania, ponieważ i tak po jego użyciu oczyszczam twarz innymi preparatami, a więc jego działanie w tym zakresie jest krótkotrwałe i ja u siebie go nie zaobserwowałam. Mimo wszystko jest to kosmetyk,który warto poznać. Ma korzystną cenę, dużą wydajność a przede wszystkim świetne działanie oczyszczające. PLUSY + dobrze usuwa makijaż dzienny i wieczorowy + jest bardzo wydajny + duża pojemność + korzystna cena MINUSY +/- nie zaobserwowałam działania matującego jakie przypisuje mu producent
  • 6 czerwca 2022 o 9:55
    Bardzo dobry
    Czy za 10 zł, można dostać wielką butelkę płynu, który naprawdę pokocham? Tak! Płyn jest świetny, bardzo szybko oczyszcza, nie podrażnia, zostawia cerę świeżą i nawilżoną. Ma orzeźwiający zapach. Jest wyjątkowo wydajny, ma wygodne opakowanie i genialną cenę.
    Zalety:
    • wszystko!
    Wady:
  • 1 lutego 2022 o 20:45
    Całkiem ok
    Skusiłam się na zakup tego płynu z powodu korzystnej okazji w biedronce, za 2 sztuki płaciłam 14zl. A sam płyn? Działa jak wiele płynów micelarnych, usuwa co ma usunąć, nie podrażnią oczu za co duży plus, no i pojemność jest raczej powalająca. 7ziko za 500ml płynu który działa lepiej niż poprawnie? Dla mnie bomba. A teraz skupmy się na zapewnieniach producenta który twierdzi że płyn ten zmniejsza widoczność porów, redukuje niedoskonałości i skutecznie matuje... Jak? Micele rozpuszczają i przyciągają brud, co oznacza ze plyn zawsze trzeba z twarzy zmyć. Nienawidzę takiego bajkopisarstwa które może wprowadzić w błąd, za to zabieram gwiazdkę.
    Zalety:
    • Cena, pojemność, ładnie oczyszcza
    Wady:
    • Ściemy producenta
  • 11 stycznia 2022 o 13:23
    Eveline, Matujący płyn micelarny 5 w 1
    Płyn Eveline kupiłam pod wpływem zachwytu ostatnimi kosmetykami jakie marka wypuszcza na rynek. Jednak zachwytu nad tym produktem nie było. Trzeba na wstępie przyznać, że za cenę 10 zł, otrzymujemy aż 600 ml produktu. Jednak jak na obietnice producenta, nie było szału. Mam cerę mieszaną, w kierunku do tłustej. Myślałam, że produkt idealnie się sprawdzi, jednak moja skóra po stosowaniu tego produktu była aż za bardzo matowa. Bardzo dziwny efekt otrzymywałam na twarzy po jego użyciu. Dodatkowo miałam wrażenie, że z dnia na dzień skóra jest bardziej poszarzała. Nie ujął mnie niestety niczym :( na pewno już po niego nie sięgnę, bo marka Eveline ma zdecydowanie lepsze produkty.
  • 4 sierpnia 2021 o 21:24
    Skuteczny,tani,wydajny, a w dodatku pięknie pachnie
    Płyn kupiłam w Biedronce za niecałe 10zł. Chwilę wcześniej byłam w Rossmannie i nie zdecydowałam się na zakup żadnego płynu, a wybór jest tam przecież ogromny. Szukałam czegoś co wystarczy mi na długo, czegoś w promocyjnej cenie, czym oczyszczę twarz, ale również oczy i czegoś co umili mi pielęgnację przyjemnym zapachem. Ten produkt wpasował się w moje kryteria idealnie. Przede wszystkim nie podraznia moich oczu i dobrze je oczyszcza. Nie powoduje dodatkowych wyprysków i odczuwalnie oczyszcza skórę. Skóra nie świeci się po nim jakby była spocona, nie jest też nieprzyjemnie napiętą tylko taka o! W sam raz. Zapach jest świeży, słodki, wyważony. Nie obkleja skóry tylko ją odświeża. Oczywiście nie jest to produkt podróżny, który wrzucimy do torby bagażowej, bo jest po prostu za duży, ale do użytku domowego jak najbardziej Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i jeśli zuzyje już cała butelkę na pewno do niego wrócę!