Kremy z filtrem do twarzy

Bielenda Bikini, Kokosowe mleczko do opalania SPF 50

• 23 sierpnia 2020 o 20:27
    Daje radę u bledzioków
    Jestem dość wymagającym targetem jeśli chodzi o mleczko ochronne do opalania. Jestem bardzo blada, opalam się od razu na czerwono, do tego na plaży nie mogę usiedzieć w miejscu nie pluskając się w wodzie, ot nie widzę sensu jechać pół kraju nad morze i nawet się nie wykąpać. Kocham wodę, więc mleczko musi rzeczywiście być wodoodporne, a nie tylko z nazwy. Do tego może mi się zapomnieć po paru godzinach posmarować drugi raz. To mleczko mimo wszystko mi się jednak sprawdza i to przy ostrym słońcu! Ma przyjemny kokosowy zapach bez cienia denerwującej chemii i przyjemnie się wchłania w skórę. Co prawda po wejściu do wody część mleczka się pieni w wodzie, ale mimo wszystko ochronna tłusta warstwa pozostaje po wyjściu z niej. Ma składniki typowo nawilżające. Pierwsze moje wakacje od dawna, w których obyło się bez poparzonych czerwonych pleców.
  • 23 czerwca 2020 o 13:28
    Świetna ochrona!
    Mleczko do opalania zostało mi jeszcze z zeszłych wakacji i nadal świetnie działa. Przede wszystkim chroni przed wysokimi temperaturami. Towarzyszyło mi rok temu w Chorwacji, gdzie temperatury były grubo ponad 30 stopni. Piękna opalenizna gwarantowana- zero czerwonej, spalonej i schodzącej skóry... Świetna ochrona! W tym roku również jedzie ze mną na wakacje. Mleczko nakładam kilkanaście minut przed wyjściem na słońce. Po kąpieli nakładam ponownie. Jest właśnie takiej konsystencji jak typowe mleczka. Pięknie pachnie kokosem i cudownie nawilża moją suchą skórę. Duże opakowanie 200 ml, naprawdę wystarczy niewiele, żeby pokryć całe ciało. Ja nakładam również na twarz. Nie zapycha porów i nie podrażnia i nie powoduje powstawania niedoskonałości. Gwarantowana ochrona od stóp do głów! Ogólnie bardzo polecam. Mleczko kosztowało około 20 zł w Rossmannie, jak na taką ochronę to warto.
    Zalety:
    • chroni przy wysokich temperaturach
    • nawilża
    • wydajny
    Wady:
  • 28 lipca 2019 o 7:09
    Chroni skórę przed ogromnym słońcem
    Mleczko zakupiłam na wyjazd do Egiptu. Zakup okazał się bardzo trafiony. Opaliłam się równomiernie, ale bez poparzenia i podrażnienia skóry. Mleczko ma gęstą konsystencję. Trzeba się trochę napracować, aby dobrze się wchłonęło. Jednak warto, bo zaaplikowany w większej ilości chroni doskonale przed największym słońcem. Mleczko jest wodoodporne. Po wyjściu z bardzo słonej wody, na skórze pozostawała warstwa ochronna. Mimo to i tak nakładałam kolejną porcję. Przyjemny kokosowy zapach umilał aplikację. Jestem bardzo zadowolona z działania kosmetyku. W przyszłym roku do niego wrócę.
    Drogeria Natura
  • 26 czerwca 2019 o 8:49
    Jest ok
    Kokosowe mleczko do opalania mam już 2 sezon. Ogólnie jestem zadowolona z jego ochrony faktycznie działa i słońce nie opala za mocno. Spełnia swoją rolę. Jeżeli chodzi i wodoodporność tutaj nie dokonać jest tak jak pisze raczej się spłukuje szybko we wodzie. Dla tego stosuje to bardzo często od razu po wyjściu z wody jeszcze raz się nim smaruje. Pisze że jest piaskoodporny no cóż nad morzem po nasmaarowaniu się nim piasek się strasznie do mnie lepil . Dużym plusem jest wydajność.
    Zalety:
    • Ma ładne opakowanie
    • Chroni przed słońce
    • Jest wydajny
    • Ma ładny zapach
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Raczej nie jest wodoodporny
    • Nie jest piaskoodporny
  • 23 grudnia 2018 o 1:10
    Idealnie się sprawdza latem
    Latem potrzebowałam idealnej ochrony przed słońcem i wybrałam mleczko do opalania marki Bielenda. Muszę przyznać, że zmniejsza ryzyko podrażnień i poparzeń słonecznych ponieważ ani razu się nie spiekłam, ponadto nie wysusza skóry, co często zdarzało mi się używając inne preparaty. Dodatkowo zmniejsza ryzyko powstawania przebarwień spowodowanych słońcem i zawiera olej kokosowy o właściwościach nawilżających, który idealnie dba o moją skórę Przyznaję, że mleczko szybko się wchłania, pozostawiając przyjemne uczucie gładkiej, miękkiej i jedwabistej skóry na cały dzień Stosowałam je całe wakacje i jestem bardzo zadowolona.
    • szybko się wchłania