Kremy z filtrem do twarzy

Eucerin Sun, Oil Control Sun Gel Cream SPF 50+ Dry Touch Kremowy żel ochronny do twarzy SPF 50+

Mvrtwv
    20 lutego 2025 o 19:04
    Rewelacyjny!
    To z pewnością najlepszy krem SPF, jaki kiedykolwiek stosowałam do mojej skóry tłustej i trądzikowej. Spełnia wszystkie moje wymagania względem kremów SPF, czyli nie podrażnia oczu, nie bieli, szybko się wchłania i nie pozostawia klejącej warstwy na skórze. Skutecznie chroni przed promieniowaniem UV, nawet w warunkach wielkich upałów. Kolejnym plusem jest brak zapachów oraz higieniczne opakowanie airless, co bardzo mi odpowiada.
    Zalety:
    • chroni przed promieniami słonecznymi
    • nie szczypie w oczy
    • nie bieli
    • opakowanie airless
  • 10 września 2024 o 16:01
    świetny!
    przyjemnie się go nakłada, dobre opakowanie z systemem air-less, nie szczypie w oczy ani trochę!! nie bieli, nie zostawia śladów, nie błyszczy się, rzeczywiście przejmuje kontrolę nad wydzielaniem sebum ????
  • 9 września 2024 o 11:39
    Beznadziejny
    Mam skórę tłustą, trądzikową i moje pory łatwo się zapychają. Dodatkowo mam bardzo wrażliwe oczy i bardzo jasną karnację, więc krem z filtrem jest mi niezwykle potrzebny, a jednak bardzo trudno mi znaleźć jakikolwiek produkt, który mógłby na stałe zagościć w mojej kosmetyczce. W zeszłym roku zauważyłam ten krem z filtrem, ale cena trochę mnie odstraszała. Po dwóch innych nieudanych zakupach kremów z spf w końcu zdecydowałam się kupić Eucerin Oil Control. Zapłaciłam za niego ok. 65 zł, więc nie mało. Buteleczka jest porządna, łatwo dozuje się z niej krem. Konsystencja kremu jest zbita, ale dość szybko się wchłania. Na mojej cerze to nie jest mat, ale produkt przynajmniej nie wędruje po twarzy i w miarę zastyga. I jest to jedyny plus tego kremu. Niestety. Na opakowaniu możemy przeczytać, że jest niekomedogenny, odpowiedni dla wrażliwych okolic oczu, bezbarwny i lekki. Poza tym ma dość średnie ppd, tylko 2 gwiazdki, a przecież istnieją produkty które mają ich 5. Co do obietnic producenta, to u mnie sprawdza się tylko lekkość. Poza tym krem okropnie szczypie mnie w oczy, nawet jeśli pod oczy go nie nałożę. Dla mnie to tragedia. Pojechałam nad morze z tym kremem i przez pół wyjazdu po jednym użyciu miałam straszliwie podrażnione oczy, spuchnięte, czerwone i nadwrażliwe na słońce. Potem smarowałam się już nim tylko na szyję i dekolt. Dodatkowo mnie bardzo zapycha. Na szyi, na dekolcie mam od niego pełno wyprysków. Kolejnym minusem jest to, że nie jest bezbarwny. Być może jeśli ktoś nie ma bardzo jasnej, zimnej karnacji, to nie zauważy tego efektu, ale na mojej skórze on robi się żółty. Dosłownie przy ścieraniu go chusteczką widać, jak żółty ten krem jest po nałożeniu na twarz. Wygląda to okropnie. Tak więc dla mnie okropne rozczarowanie i żałuję, że poszło na ten krem tyle pieniędzy.
    Zalety:
    • dość szybko się wchłania i w miarę zastyga na bardzo tłustej cerze
    Wady:
    • okropnie podrażnił moje oczy
    • żółci bardzo jasną karnację
    • zapycha i powoduje ogrom wyprysków
  • 5 września 2024 o 17:58
    Najlepszy pod słońcem
    Nie sądziłam, że SPF może robić tak dobrą robotę. Przy mojej tłustej i problematycznej cerze, jak dotąd, sprawdza się najlepiej ze wszystkiego, czego próbowałam. Najważniejsze - ten krem SERIO matuje. Przy tym nie zauważyłam zapychania ani bielenia skóry. Ma lekką formułę, która bardzo szybko się wchłania. Eucerin Oil Control świetnie współpracuje z innymi kosmetykami, jak najbardziej nadaje się pod makijaż. Dla mnie ideał, więc z czystym sumieniem polecam :)
    Zalety:
    • efekt zmatowienia
    • nadaje się pod makijaż
    • lekka konsystencja
    • odpowiedni dla problematycznej skóry
    Wady:
  • 17 sierpnia 2024 o 22:17
    To jest to
    Produkt nabyłam w Super-pharmie. Ma kremowa konsystencję i bardzo fanie rozprowadza się po skórze twarzy. Jest w brzoskwiniowym kolorze. Nie ma zapachu, nie jest zbyt tłusty, pozostawia skórę w satynowym wykończeniu. Bardzo dobrze chroni skórę przed promieniami UV, po pojedynczym nałożeniu nie zauważyłam zaczerwienienia skóry twarzy przez cały dzień. Krem nadaje się pod makijaż, nawet powiedziałabym, ze ulatwia rozprowadzanie podkładu. Bardzo fajny produkt, myślę, że gdy się skończy to wrócę do niego nie raz.
    Drogeria Super-Pharm