Synergen Gesichts - Wasser für Sensible Haut (Tonik bez alkoholu dla skóry wrażliwej)

nursii
    7 marca 2013 o 21:15
    Nie przekonał mnie do siebie.
    Toniku używam co wieczór po tym, jak usunę makijaż mleczkiem/płynem do demakijażu i umyję twarz żelem do jej mycia. Mam cerę mieszaną, obecnie jest bardziej sucha, jedynie na czole się przetłuszcza, ze skłonnością do zapychania, powstawania niedoskonałości, łatwo też ulega podrażnieniom, dlatego właśnie kupiłam ten tonik do cery wrażliwej. Mam co do niego mieszane uczucia. Plusy: + kosztuje grosze- około 5 złotych w każdym Rossmanie; + jest wydajny- używam od ponad miesiąca i ubyła może 1/3 zawartości buteleczki; + ma porządne, ładne opakowanie z przyjemną dla oka szatą graficzną, jest przezroczyste więc widać ile toniku w nim zostało; + ma przyjemny zapach( mi przypomina woń jabłek- papierówek;)), dość intensywny( nie jestem przekonana, czy tonik do cery wrażliwej powinien być tak intensywnie wyperfumowany...) + kiedy skończyło mi się mleczko do demakijażu zmywałam nim przez jakiś czas podkład, puder i niewodoodporny tusz do rzęs, radził sobie z nimi całkiem nieźle; powiedziałabym, że lepiej sprawdza się jako preparat do demakijażu niż jako tonik... + nie powoduje drastycznego uczucia ściągnięcia skóry; Minusy: - PIENI SIĘ, to bardzo denerwujące, kiedy przejeżdżam po twarzy wacikiem nasączonym nim na skórze pozostaje delikatna pianka, naszczęście szybko"znika", chociaż uczucie oblepienia i "niedomycia" pozostaje; - trochę jednak podrażnia, nie powiem, żeby był to preparat dla wrażliwców; po jego użyciu czuję lekkie pieczenie i pojawia się niewielkie zaczerwienienie skóry; gdy użyję go w dniu kiedy wykonałam peeling twarzy, podrażnia skórę jeszcze bardziej; - po dłuższym używaniu wysusza skórę:( - mam wrażenie, że trochę więcej wągrów/małych krostek pojawiło się na mej twarzy podczas jego stosowania; - nie daje mi tego, czego oczekuję od toniku, czyli uczucia czystości i odświeżenia, ukojenia, łagodzenia skóry"wymęczonej"wieczornymi zabiegami takimi jak demakijaż, umycie twarzy żelem itd; po porostu moja skóra nie czuje się komfortowo po użyciu tego toniku:( To sprawia, że nie kupię go więcej. Mogę polecić go jedynie osobom, które nie mają dużych wymagań wobec toniku ani problemów w mieszaną, wrażliwą cerą. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: rozpoczęte jedno
  • 21 stycznia 2013 o 16:45
    na pewno nie dla wrażliwej skóry
    Krótko i na temat: +cena +dostępność - zapach, taki duszący... - podrażnia skórę, no trudno z tym że producent mówi nam że jest to tonik dla skóry wrażliwej. Tak się składa, że mam wrażliwą skórę i ten tonik to totalna klapa. Na pewno nie kupię go już więcej, przepraszam ale czuję się okłamana przez producenta? Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/2 opakowania, resztę wyrzuciłam...
  • 5 grudnia 2012 o 18:27
    Taki sobie, nic specjalnego
    Pierwsze użycie było ok, ale kolejne to był koszmar. Tonik się strasznie pienił, jego zapach zaczął mi przeszkadzać, był wręcz drażniący, niezbyt ładny ;/ Nie oczyszczał za bardzo, użyłam go kilka razy do twarzy, ale potem przestałam i używałam go tylko do tego żeby przetrzeć brwi, albo zmyć coś jak mi się np.wyjechało jak robiłam kreski eyelinerem ;/ Jak już mówiłam nie ciekawy produkt. Zalety : -cena -dość fajna i prosta buteleczka, nie za duża , nie za mała -dostępność Wad jest wiele : -zapach -nie zbyt wydajny -pieni się -nie oczyszcza -czasem mi się wylewał z buteleczki Używam tego produktu od: miałam go jakoś pół roku temu Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 października 2012 o 21:50
    Za pierwszym razem super, z każdym kolejnym coraz gorzej
    Po pierwszym użyciu byłam zadowolona. Szczególnie podobał mi się zapach. Niestety z czasem zaczął być dla mnie drażniący, a dodatkowo długo czułam go na (ściągniętej) skórze. Poza tym po każdym użyciu piekła mnie twarz (a raczej nie jestem wrażliwa i nie używam delikatnych kosmetyków). Dodatkowo zauważyłam, że odkąd używam tego toniku (ponad tydzień) strasznie przesuszyła mi się twarz. Delikatnie schodzi mi skóra. Moja mama wcześniej używała tego toniku i jak zobaczyła go na mojej półce powiedziała, że za nim nie przepadała. Chwilowo odstawiam i może spróbuję ponownie za jakiś czas. Używam tego produktu od: ok 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 3 października 2012 o 22:31
    Dobry
    Szczerze mówiąc - jestem mile zaskoczona, to naprawdę fajny kosmetyk. + cena (kupiłam w promocji) + delikatnie nawilża - w przeciwieństwie do innych, które stosowałam i które zawsze wysuszały skórę + nie ściąga skóry + jest bardzo wydajny + ma ładny, delikatny zapach Minusów nie widzę. EDIT: zauważyłam, że podrażnia i zaczerwienia skórę :// Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego