Yves Rocher Gestes d`Institut, Masque-Film Pureté Végétale (Maseczka oczyszczająca i zwężająca pory)

• 15 października 2014 o 21:08
    Całkiem w porządku
    Fajna maseczka, daje uczucie czystości, odświeżenia skóry i stanowi fajną bazę pod krem. Dośc ładnie pachnie i spełnia swoja funkcję. Wadą jest cena i wydajność- mam wrażenie, że jest tak z większościa kosmetyków tej firmy Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: kilka
    bj87
    16 sierpnia 2014 o 19:34
    Bardzo dobra
    Świetna maseczka oczyszczająca skórę. Bardzo dobrze czyści skórę z zanieczyszczeń, odświeża i - co najważniejsze dla mnie - nie podrażnia. Ma przyjemny ziołowy zapach i konsystencję typową dla tego typu produktów. Jest to jedyna maseczka typu peel-off, którą rzeczywiście da radę zdjąć w jednym kawałku ;) Polecam. Nie wiem czy kupię ponownie, bo przestawiam się na maseczki nawilżające. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    Aniia91
    12 maja 2014 o 19:48
    Kocham!
    Ta maseczka to coś najlepszego na moją kapryśną cerę co miałam! To jak ona odświeża, oczyszcza cerę jest niewyobrażalne. Często mam niespodzianki na czole, brodzie. Gdy używam tą maseczkę regularnie nic takiego nie ma miejsca, a nawet jeśli to pozbywam się szybko i bez bólu. Ma piękny (choć może dla niektórych ostry) zapach, który pobudza. Oczyszcza pory, ściąga twarz, wyrównuje koloryt. Jest idealna. Moja cera ją bardzo polubiła. Cena regularna 42 zł - sporo, ale można było kupić w promocji, z rabatem. Niestety wycofano ją :/ Mam jedną w zapasie i nie wiem co zrobię jak się skończy. Jeśli uda Wam się trafić gdzieś w internecie na nią, bierzcie w ciemno. Używam tego produktu od: kilka Ilość zużytych opakowań: ok. roku
    tass822
    26 kwietnia 2014 o 18:37
    sprawdza się
    Jest to maseczka, którą nakładamy, ta zasycha, a potem zrywamy ją z twarzy :) Kilka ładnych lat nie stosowałam tego typu maseczek... Będąc w sklepie Yves Rocher natknęłam się na nią. Ładne opakowanie, szata graficzna i słowa "oczyszczająca i zwężająca pory" zachęciły mnie do kupna, którego nie żałuję. Maseczka jest zielono -przeźroczysta, gęsta, trochę żelowa, kleista, przy nakładaniu absolutnie nic nie spływa. Nakładając ją zawsze mam skojarzenie jakbym nakładała klej na twarz ;) nie jest to najmilsze uczucie, ale maseczka szybko zaczyna zasychać i uczucie kleistości znika. Po zaschnięciu jest jakby drugą skórą na twarzy. Na duży plus zaliczę to, że zaschnięta maseczka nie powoduje uczucia ściągnięcia i suchości. Ja trzymam ją około 10-15 minut, dłużej nie wytrzymuję, bo zaczyna mnie łaskotać twarz ;) Zrywa się ją dobrze, po zdjęciu skóra jest oczyszczona, odżywiona, zaskórniki jakby wyciągnięte a twarz nawilżona! Mojej skóry maseczka nie matuje, zawsze po zdjęciu twarz mi się świeci, ale za to mam uczucie dobrego nawilżenia. Wytknę jej to, że szczypie jeśli naniesiemy ją w miejsca podrażnione (np. gojące się krostki lub suche skórki, którym się zafundowało peeling przed nałożeniem maseczki). Maseczka daje też lekki efekt chłodzenia na twarzy - dla mnie niepotrzebny bo nie przepadam za tym. Co do ceny się nie wypowiadam, ponieważ zawsze kosmetyki YR kupuję w promocjach i jestem z cen promocyjnych zadowolona :) Generalnie maseczka jest świetna, dobrze działa, zapewnienia producenta sprawdzają się. Polecam.
    Zei
    19 listopada 2013 o 8:40
    Dobra ;)
    Bardzo dobra maseczka typu peel-off. Zawsze nakładam ją troszkę grubiej, co ułatwia mi późniejsze ściągnięcie.Czekam troszkę dłużej niż 15 minut, aż dobrze zastygnie na twarzy. PLUSY: - Ładnie oczyszcza twarz. - Ożywia skórę. - Skóra jest po niej odświeżona. - Miło chłodzi podczas zastygania. - Przyjemnie pachnie. - Jest bardzo wydajna. - Po zastygnięciu łatwo się ściąga. MINUSY: - Czasem trzeba poczekać dłużej niż 20-25 minut by dobrze zastygła. Polecam gorąco. Myślę, że cena 30-tu złotych nie jest duża, gdyż produkt jest bardzo wydajny i starcza nam na długo, a do tego świetnie oczyszcza i odświeża.Czego chcieć więcej? :) Używam tego produktu od: Sześciu miesięcy Ilość zużytych opakowań: W trakcie drugiego