Płyny do kąpieli

Mustela Huile Pour le Bain Olejek do kąpieli

• 30 czerwca 2022 o 14:50
    Świetny do mycia twarzy z makijażu i spf
    Olejek Mustela kupiłam z myślą o zmywaniu filtrów ze skóry, zwłaszcza twarzy, ponieważ jest to najlepszy sposób usunięcia tego rodzaju kosmetyku. Dodam, że udało mi się go znaleźć w promocji więc cena za pół litra była bardzo okazyjna. Mam skórę bardzo suchą i wszelkiego rodzaju nawilżacze są niemile widziane. Ten olejek zapakowany jest w plastikową przezroczystą butelkę z pompką, która przed zakupem zabezpieczona jest nasadką, która zapobiega otwieraniu w sklepie. Szata graficzna jest raczej bez szału, nie ma tutaj nic oryginalnego, ładnego, prezentuje się zwyczajnie na mój gust. Olejek jak ma konsystencję dość rzadką jak na ten typ produktu. Pod wpływem wody fajnie emulguje i dzięki temu nie ma problemu z jego zmyciem. Olejek zostawia skórę nawilżoną, bez zbędnego obtłuszczenia czy obciążenia. Zapach olejku jest dość delikatny, określiłabym go jako nieco kwiatowy, świeży, ale naprawdę jest to subtelny zapach więc nie drażni nosa i nie powoduje bólu głowy. Z resztą na mojej skórze nie zostaje bardzo długo, ale pewnie dlatego, że używam innych kosmetyków o mocniejszym zapachu. Kosmetyku używam głównie do demakijażu twarzy bo sprawdza się naprawdę dobrze. Nie ma problemu ze zmyciem nawet mocnego tuszu do rzęs czy ciemnych szminek bo wszystko schodzi i nie trzeba przy tym trzeć skóry bo makijaż bezproblemowo się rozpuszcza. Po myciu skóra zostaje czysta, odświeżona, a jednocześnie nawilżona, miękka, przyjemna w dotyku, robi się taka gładziutka i lepiej uelastyczniona. Jestem naprawdę mule zaskoczona bo sprawdza się lepiej niż niejeden kosmetyk dedykowany do demakijażu. No i plus, że mnie nie szczypią oczy gdy je nim myję. Nie raz myję nim też ciało i tu też sprawdza się dobrze bo odswieza, zmywa pot, brud, a jednocześnie pielęgnuje skórę. Co więcej skład jest bardzo fajny, przyjazny i myślę, że u maluchów ten produkt się na pewno sprawdzi bo skóra definitywnie jest w lepszej kondycji, a mam ja bardzo suchą. U mnie olejek nie powoduje żadnych dolegliwości, reakcji alergicznych, pieczenia, swędzenia skóry. Nic złego się nie działo. Wydajność jest niezła o ile nie myję się nim całego ciała, wtedy jest już nieco gorzej. Udało mi się kupić za niecałe 40 złotych I ta cena jest może nie niska, ale do przeżycia.
  • 13 lutego 2019 o 12:25
    Fajny produkt
    Olejek dobrze myje i natłuszcza skore. Przyjemnie kwiatowo pachnie. Dobrze pielęgnuje skore jednak jeszcze i tak po kąpieli daje balsam lub oliwkę- z przyzwyczajenia.Pecam produkty tej firmy ostatnio miałam tez zel Mustela dla dzieci i super tez kwiatowy zapach.
    Zalety:
    • Jakosc
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm
    Gloryy
    16 sierpnia 2018 o 14:45
    Nieekonomiczny
    Bardzo lubię kosmetyki Musteli i prawie wszystkie są mega wydajne, oprócz tego. Olejek pięknie pachnie. Sprawia, że skóra dziecka jest nawilżona, gładka i pachnąca. Nie trzeba już dziecka balsamować, co jest zbawieniem gdy mamy bardzo ruchliwego malca. Należy tylko uważać, bo dziecko po kąpieli w tym olejku jest śliskie. Jest bardzo delikatny. Po kąpieli synka mam super nawilżone dłonie. Wydawałoby się, że to produkt idealny, ale niestety za tak wysoką cenę otrzymujemy bardzo niewiele kąpieli. Produkt starcza na ok. miesiąc używania i jak dla mnie to za mało zważywszy na jego cenę. Być może kupię ponownie gdy skóra mojego dziecka będzie wymagała super nawilżenia. Teraz jednak poszukam tańszej alternatywy.
    Zalety:
    • działanie odżywczo-nawilżające