Pasty do zębów

Sara Lee Clinomyn, Whitening Cool Mint Toothpaste Wybielająca pasta do zębów

Clinomyn Whitening Pasta do zębów 75ml

AnulaQa
    29 grudnia 2018 o 13:24
    A ja ją nawet lubię.
    Zaskoczyła mnie niska nota tej pasty, szybkim okiem rzuciłam na recenzje i tak sobie myślę, że może gdyby jej cena była niższa to i opinie bardziej przychylne. Może. Przy okazji wyprzedaży w sklepie internetowym AA (jeśli lubicie ich kosmetyki polecam zaglądać w zakładkę outlet) zakupiłam od razu 3 sztuki po jakieś 3 zł. Pasta jest biała, klasyczna o przyjemnym smaku i zapachu mięty niczym guma Hollywood. Nie za ostra, nie za słaba, taka właśnie w sam raz. Odświeża na długo ale nie jest to odświeżenie w stylu Listerine. Konsystencja nie jest typowo gładka, pasta ma w sobie zatopione ścierające drobiny, które jednak znikają, maleją, ścierają się, roztapiają w czasie szczotkowania zębów. Mimo drobin, pasta nie czyści zębów w sposób agresywny, jest delikatna, ale skuteczna. Jeśli ktoś lubi pasty pieniące się, będzie zawiedziony, ta dość szybko znika i albo konieczne jest dołożenie kolejnej porcji, albo umycie zębów pozostałością wodnistej masy. W każdym razie małe pienienie się nie wpływa w żadnym stopniu na gorsze mycie, po prostu, jedynie na wrażenia. Efekty wybielające? No nie wiem. Owszem pasta dobrze radzi sobie z usuwaniem nalotów świeżych, ale z tymi utrwalonymi sobie nie radzi. W zasadzie raczej określiłabym jako zwykłą, codzienną pastę, to WHITENING jest nad wyrost. Pozostawia czyste i gładkie zęby, bez podrażnionych dziąseł, choć przyznaje, że są momenty kiedy jest dla mnie za mocna (pewnie przez zawarte drobiny, które i tak nie są typowym piachem, same w sobie są delikatne i znikają podczas mycia, ale mimo wszystko są). Dlatego używam jej z przerwami, bądź zamiennie z innymi pastami.
    Zalety:
    • smak, zapach
    • pozostawia odświeżony oddech, gładkie i czyste zęby
    • jest delikatna, nie podrażnia
    • dobrze usuwa osady z dnia
    Wady:
    • bardzo słabo się pieni
    • nie zauważyłam specjalnych efektów wybielających, na tym polu działa tak jak zwykłe, codzienne pasty
  • 19 kwietnia 2015 o 15:47
    Nie.
    Kupiłam pastę w Rossmanie, po promocji (regularna cena nieco odstrasza). Pomyślałam, że będzie to produkt być może z wyższej półki. Fajnie, bo skierowany strikte na wybielanie, co cenię sobie ostatnio niezmiernie. Nie palę, więc nie mam bardzo żółtych zębów, ale z wiekiem wiadomo.. profilaktycznie trzeba zacząć działać. +nie jest drażniąca +efekt świeżości i czystości, zęby są można rzec- wypolerowane :P +ładna tubka (za coś trzeba plusa przyznać) Teraz do rzeczy: -cena -wydajność -nie zauważyłam spektakularnych efektów wybielających, ale to musiałabym używać jej dłuuuugi czas, wiadomo...cudów nie nawyczynia -co najbardziej mi się nie podoba- konsystencja? nie pieni się dobrze, jest jakby wodnista, nie można myć nią zębów pare minut, bo "wyparowuje"! Toteż CAŁKOWITA DYSKWALIFIKACJA, tyle w temacie :) Używam tego produktu od: niedawna, marzę by skończyć tubkę Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    errola
    24 września 2013 o 14:02
    takie nic
    Szkoda czasu i pieniędzy na ten produkt. Absolutnie nic nie robi. Przetestowałam i absolutnie odradzam zakup. Żadnych efektów wybielenia. do codziennego użytku też tak średnio się nadaje, bo ani nie daje uczucia świeżości, ani nie oczyszcza. Poza tym niesamowicie podrażnia ( przy częstym stosowaniu). Smak jest strasznie okropny.
  • 20 listopada 2012 o 7:29
    Brak efektów.
    PLUSY: - brak MINUSY: - pasta nie jest wydajna - zero efektu wybielającego - jak na pastę produkt jest dosyć drogi - odświeżenie jest kiepskie i bardzo krótko trwa Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: jedno
    PPP90
    26 marca 2011 o 21:38
    nie polubiłam
    Liczyłam na choć mały efekt wybielenia, pasta sie nie sprawdziła. Zaczne od \'\'-\'\' Minusy: -BAAARDZO NIEWYDAJNA , mi starczyła na ok. 3 tyg. -cena - nie spełnia swojej podstawowej roli, NIE WYBIELA (a nie mam bardzo żółtych zębów, myśle że dla osób które piją dużo kawy sie nie sprawdzi) -tagicznie sie pieni, co więcej ona sie nie pieni;/ Plusy: +fajny mocny smak, i za to daję 1 pełną gwiazdkę. Gdyby nie to byłoby pół gwiazdki. nie polecam.